کدخبر : ۳۴۸۹۱
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱۹ اسفند ماه ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳:۰۰
پروژه گندلهسازی سه چاهون بهصورت رسمی با دستور ویدئوکنفرانسی رئیسجمهور افتتاح شد. حسن روحانی رئیس جمهور گفت: بزرگترین کارخانه گندلهسازی کشور با ظرفیت ۵ میلیون تن که کارخانه بسیار مدرنی است در راستای تکمیل زنجیره فولاد افتتاح میشود. کارخانه گندلهسازی سه چاهون بافق، بزرگترین پروژه گندلهسازی به روش کوره دوار در کشور و سومین پروژه بزرگ در دنیا است. ارزش روز پروژه عظیم گندلهسازی سه چاهون ۹۳۰۰ میلیارد تومان است که از منابع شرکت سنگآهن مرکزی ایران و صندوق بازنشستگی فولاد تامین شده است. این پروژه با ظرفیت ۵ میلیون تن برای ۸۰۰ نفر بهصورت مستقیم و برای ۱۵۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.
بزرگترین کارخانه گندلهسازی کشور افتتاح شد
به گزارش چیلان، در ابتدای این آیین افتتاح، محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز با اشاره به نقش بازنشستگان فولاد در شکوفایی صنعت فولاد کشور درخصوص اهمیت و مشخصات فنی پروژه گندلهسازی سه چاهون گزارشی ارائه کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با پیگیریهای صورت گرفته طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان اجرا شد. در همین حال ۴۰۰ میلیارد تومان مطالبات معوق باقی مانده بازنشستگان از سال ۱۳۹۱ پرداخت شد. همچنین با مدیریت خردمندانه در داراییهای همه صندوقها خصوصا صندوق فولاد سود سهام متعلق به صندوق فولاد سه برابر شد.
رضا مسرور، مدیرعامل صندوق بازنشستگی فولاد نیز در مراسم افتتاح رسمی پروژه عظیم گندلهسازی سه چاهون توسط رئیسجمهور، این پروژه را بزرگترین پروژه به روش کوره دوار در کشور و سومین پروژه در دنیا عنوان و تصریح کرد: ارزش روز پروژه عظیم گندلهسازی سه چاهون ۹۳۰۰ میلیارد تومان است که از منابع شرکت سنگآهن مرکزی ایران و صندوق بازنشستگی فولاد تامین شده است. به گفته وی، همچنین این پروژه با ظرفیت ۵ میلیون تن برای ۸۰۰ نفر بهصورت مستقیم و برای ۱۵۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.
مسرور با بیان اینکه تکنولوژی بخش اصلی پروژه از ژاپن و در انتقال مواد مربوط به آلمان است، خاطرنشان کرد: این پروژه دو ویژگی خاص و مهم دارد؛ نخست اینکه کیفیت محصولات آن بسیار بالا است و با متالازاسیون بالای ۹۰ درصد امکان رقابت در بازارهای جهانی را دارد. دوم اینکه، تشدید جنگ اقتصادی دشمنان و بیماری کرونا و خروج مهندسان و متخصصان خارجی نه تنها در سرعت اجرای پروژه خللی ایجاد نکرد بلکه با توان مهندسان توانمند ایرانی پروژه با سرعت بیشتری تکمیل و در موعد مقرر افتتاح شد. ضمن اینکه تاکنون ۷۰۰ هزار تن گندله باکیفیت تولید شده است.
مسرور با اشاره به رویکرد صندوقهای بازنشستگی و از جمله صندوق فولاد درخصوص پرهیز از خامفروشی در راستای ارزش افزوده بیشتر و سودآوری در شرکتهای تابعه افزود: شرکت سنگآهن مرکزی تا سالها صرفا سنگآهن دانهبندی و الگومره تولید میکرد و در دهه ۸۰، کنسانتره به تولیدات شرکت اضافه شد. اکنون نیز با افتتاح گندلهسازی دو پروژه بعدی این شرکت در راستای تکمیل زنجیره فولاد، پروژه آهن اسفنجی و پروژه تولید ۲ میلیون تن کنسانتره است که عملیات اجرایی آن امروز با فرمان رئیسجمهور آغاز میشود.
رضا فلاح مدیرعامل سنگآهن مرکزی ایران بافق نیز با بیان اینکه قبل از راهاندازی این کارخانه سالانه حدود پنج میلیون تن سنگآهن بدون ارزش افزوده از بافق خارج میشد، افزود: با احداث این کارخانه سنگآهن فرآوری و به گندله تبدیل میشود و گندله تولید شده به کارخانههای فولاد کشور ارسال میشود. مدیرعامل سنگآهن مرکزی ایران بافق تصریح کرد: در شرایط تحریم و شیوع کرونا کار تجهیز و راهاندازی متوقف نشد و با همه مشکلات این مهم در بافق محقق شد.
فلاح خاطرنشان کرد: ظرفیت اسمی کارخانه روزانه ۱۷ هزارتن گندله است که این میزان برای تولید سالانه پنج میلیون تن گندله ضروری است. به گفته وی، این کارخانه با سرمایهگذاری ۹ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی و سود سالانه یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، تحول بزرگی را در اقتصاد و آبادانی منطقه بافق به ارمغان خواهد آورد.
بهروز شفیع مدیرعامل پروژه گندلهسازی سه چاهون بافق نیز گفت: ظرفیت اشتغالزایی این کارخانه بیش از ۸۰۰نفر مستقیم و بیش از یکهزار و ۵۰۰ نفر بهصورت غیرمستقیم است.
وی افزود: با راهاندازی این طرح، ماده اولیه تعدادی از واحدهای فولادسازی به روش احیای مستقیم تامین شده و از خروج معادل ارزش افزوده ایجاد شده جلوگیری میشود. مدیرعامل پروژه گندلهسازی سه چاهون بافق ادامه داد: ارزش افزوده تبدیل کنسانتره سنگآهن به گندله بسیار بالا بوده و دورههای بازگشت سرمایه در طرحهای گندلهسازی حدود دو تا سه سال است که با راهاندازی آن سالانه از خامفروشی بیش از ۲ میلیون تن کنسانتره آهن جلوگیری میشود.
کارخانه گندلهسازی سه چاهون بافق در ۱۳ کیلومتری شمال غرب بافق واقع شده که با بهرهبرداری از آن، چغارت صنعتی میشود و یک قدم به تولید فولاد نزدیک میشود. مشکلاتی از قبیل کمبود خوراک و مواد خام بر سر راه این کارخانه و تکمیل چرخه فولاد است که مسوولان بارها قول رفع آن را دادهاند.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .