به گزارش چیلان، امروز 18 خرداد جلسه هماندیشی شرکتهای تولیدکننده مقاطع طویل فولادی با حضور بیش از 32 شرکت رسته نورد انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از طریق سامانه جلسات مجازی این انجمن برگزار شد. در این نشست، نوردکاران در مورد موضوعات مهمی همچون کاهش فاصله قیمتی میلگرد و شمش در بازار داخلی و از بین رفتن حاشیه سود تولیدکنندگان مقاطع طویل، مشکلات مربوط به ثبت ارزش پایه صادراتیِ غیرواقعی برای مقاطع طویل فولادی توسط گمرک، تعرفههای سنگین کشورهای همسایه بر واردات میلگرد از ایران و غیره بحث و تبادلنظر کردند.
بهادر احرامیان، نایب رئیس انجمن فولاد و نماینده رسته نورد در این نشست اظهار داشت: قیمت محصولات فولادی در بازارهای جهانی مدتی است که یک موج صعودی را شروع کرده و اگرچه قیمتها چند هفتهای است که وارد فاز اصلاحی شده، اما پیشبینی میشود که در ادامه در سال 2021 همچنان با تقویت تقاضا شاهد رشد قیمتها باشیم.
احرامیان افزود: البته قیمت میلگرد صادراتی ایران به دلیل اینکه صادرات ما بیشتر با کشورهای همسایه بوده، پابهپای قیمتهای جهانی و بر اساس این قیمتها افزایش نداشته است.
مشکل ثبت قیمتهای غیرواقعی توسط گمرک
نماینده رسته نورد انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: گمرک ارزش پایه صادراتی را برای میلگرد بر اساس نرخهای اعلامشده توسط متال بولتن ثبت میکند؛ در حالی که قیمتهای صادراتی به مراتب پایینتر از نرخهای جهانی است و این امر باعث خواهد شد تا بعداً صادرکنندگان در رفع تعهدات ارزی خود با مشکل مواجه شوند. لذا ضروری است با محوریت انجمن فولاد با وزارت صمت، گمرک و بانک مرکزی در این خصوص رایزنی صورت گیرد تا قیمتهای واقعی در اظهارنامههای صادراتی گنجانده شود و قیمتهای واقعی صادرات ملاک رفع تعهدات ارزی باشد.
کاهش شدید فاصله قیمت میلگرد با شمش
سیدرسول خلیفه سلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در نشست تولیدکنندگان مقاطع طویل فولادی گفت: اخیراً فاصله قیمت میلگرد با شمش در بورس کالا به شدت کاهش یافته و به حدود 5 درصد در هفتههای اخیر رسیده است که با توجه به هزینههای حمل، پِرت مواد و افزایش دستمزدها، جبران هزینههای نوردکاران را نمیکند. باید در این خصوص با محوریت انجمن فولاد، بین خود تولیدکنندگان مقاطع طویل فولادی و همچنین با برگزاری جلسه مشترک بین دو رسته ذوب و نورد، رایزنی صورت گیرد تا با دنبال کردن راهکارهای مناسب، فاصله قیمت میلگرد و شمش منطقی شود و شاهد کاهش تولید محصولات فولادی در کشور نباشیم.
حل مشکلات تولیدکنندگان از طریق انجمن فولاد
محمد جابریان مدیرعامل شرکت فولاد روهینا جنوب در این نشست گفت: تأکید من این است که مسائل و مشکلات موجود در حوزه نورد از طریق انجمن فولاد و با همکاری تمام شرکتها حل شود. اتحاد تولیدکنندگان و صدای واحد در بخش تولید نقش بزرگی در رفع مشکلات با نگاه کارشناسی خواهد داشت. لذا حل مسائل از طریق انجمن فولاد یک اولویت بسیار مهم است.
جابریان افزود: حل مشکلات گمرکی مبنی بر ثبت قیمتهای غیرواقعی توسط گمرک برای محمولههای صادراتی مقاطع طویل اهمیت حیاتی دارد. این مشکل باعث خواهد شد تا شرکتها در آینده نزدیک به دردسر بیفتند و لذا باید هرچه زودتر با رایزنی انجمن فولاد با نهادهای مختلف این مشکل رفع شود.
وی ادامه داد: علاوه بر این فاصله قیمت میلگرد و شمش به شدت کاهش یافته و به حدود 200 تومان به ازای هر کیلو رسیده، درحالی که هزینه تبدیل شمش به میلگرد، 800 تومان به ازای هر کیلو است. تداوم این روند، نوردکاران را با مشکل مواجه میکند و باید در این زمینه راهکارهای عملی توسط نوردکاران و واحدهای ذوب بهکار گرفته شود.
شیوه فعلی اعلام قیمت پایه در بورس کالا اشتباه است
جهاندار شکری مدیرعامل ذوب آهن بیستون در این جلسه اظهار داشت: نکته مهم برای سامان دادن به بازار داخلی این است که سازوکار عرضه و تقاضا باید محترم شمرده شود. در حال حاضر، رویکردها در بازار داخلی نسبت به سال گذشته بهتر شده و شاهد سیاستهای دستوری پیشین به آن شکل نیستیم. اما نباید از نظر دور داشت که رویه فعلی برای اعلام قیمت پایه شمش و محصولات فولادی در بورس کالا بر اساس مثبت و منفی 3 درصدِ قیمت کشفشده پیشین، همچنان یک رویه کنترلی است و باید فروشنده و خریدار در سازوکار شکلگیری قیمت و انجام معاملات آزاد باشند.
رایزنی با وزارت امور خارجه برای حذف تعرفههای کشورهای همسایه
محسن ابویی مدیرعامل شرکت آهن و فولاد بافق نیز در این نشست اظهار داشت: تصمیمات مهم برای تنظیم بازار فولاد و رونق فعالیتهای تولیدی، باید از طریق انجمن فولاد و توسط خود رستهها اخذ شود و با همکاری و رایزنی رسته ذوب و نورد انجمن فولاد میتوان مشکل کاهش فاصله قیمت میلگرد با شمش را حل کرد.
وی ادامه داد: کشورهای همسایه بر میلگرد ایران عوارض ورودی حدوداً 100 دلاری وضع کردهاند و این عوارض به مانعی بر سر راه توسعه صادرات محصولات فولادی تبدیل شده است. ضرورت دارد که با معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه رایزنی صورت گیرد تا با مذاکره با این کشورها، عوارض واردات میلگرد حذف شود یا کاهش یابد.
تأثیر امکانات ضعیف در مرزها بر صادرات محصولات فولادی
حسین بختیاری معاون فروش فولاد خراسان نیز در این نشست اظهار داشت: بین قیمتهای ثبتشده توسط گمرک برای صادرات محصولات فولادی و قیمتهای واقعی محمولههای صادراتی یک اختلاف 170 تا 180 دلاری وجود دارد و ضروری است که با رایزنی انجمن فولاد، این اختلاف که بعداً شرکتها را با مشکل مواجه میکند رفع شود.
وی همچنین افزود: یکی از مشکلات خصوصاً در مرزهای شرقی کشور، امکانات بسیار ضعیف در مرزها است. ازدحام در مرزها برای صادرات محمولهها بسیار زیاد است و هیچ امکاناتی برای استراحت رانندگان وجود ندارد و در مواردی رانندگان حتی مجبور شدهاند 14 روز در ماشین بخوابند تا محموله از مرز خارج شود. این امر ارسال بارهای صادراتی به مرز را با مشکل مواجه کرده است.
مشکل تأمین شمش آلیاژی
گفتنی است در این نشست مهندس باقرزاده مدیرعامل شرکت نوردکاران افق به مشکلات شرکتهای تولیدکننده کلافهای صنعتی و مفتول در تأمین مواد اولیه خود پرداخت؛ مشکلاتی که تولید و اشتغال در این شرکتها را تهدید میکند و در صورت عدم رفع، ممکن است در شرایط تحریم باعث شود تا بقیه صنایع از جمله جوش، ساختمان، پیچ و مهره و فنرسازی نیز با مشکل مواجه شوند.
همچنین در این نشست مهندس صادقی و جنتی از گروه ملی صنعتی فولاد، مهندس وطندوست از آریان فولاد و مهندس حسینزاده از مجتمع فولاد کویر به بیان نقطهنظرات خود پرداختند.
تصاویر نشست هماندیشی رسته نورد مقاطع طویل انجمن فولاد را ببینید:
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .