کدخبر : ۳۷۳۱۹
مرتبط با : آمار فولاد
تاریخ : ۲۰ مرداد ماه ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۹:۵۵
اختصاصی چیلان؛ آمار صادرات فولاد کشور اعلام شد
بنا به تازهترین گزارش آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، مجموع صادرات فولاد ایران (فولاد میانی و محصولات فولادی) در دوره ۴ ماهه نخست سال جاری، ۳ میلیون و ۶۹۱ هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، رشد قابل توجه ۶۵ درصدی را نشان میدهد.
افزایش ۶۵ درصدی صادرات فولاد ایران در ۴ ماهه نخست سال جاری/ «مانع برقیِ» جهش صادرات فولاد کشور/ جزئیات کامل صادرات فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی + جدول
به گزارش چیلان، سال گذشته صادرات فولاد ایران بهخاطر شیوع جهانی کرونا و مقررات محدودکننده صادرات فولاد کاهش یافت. در سال جاری با تسهیل مقررات صادرات، شاهد رشد صادرات فولاد بودهایم اما از نیمه تیرماه قطعی برق شرکتهای فولادی به مانعی بر سر راه تولید و صادرات فولاد تبدیل شده است که هماکنون خود را در آمار تولید فولاد نشان داده و از مردادماه نیز اثرات خود را در آمار صادرات نشان میدهد.
در دوره 4 ماهه نخست سال جاری، صادرات فولاد میانی کشور، 2 میلیون و 528 هزار تن بوده که رشد 52 درصدی را نسبت به دوره مشابه سال قبل نشان میدهد. از صادرات فولاد میانی، سهم صادرات بیلت و بلوم در دوره 4 ماهه نخست سال 1400، 1 میلیون و 687 هزار تن، و سهم صادرات اسلب، 841 هزار تن بوده است.
در 4 ماهه نخست امسال، صادرات اسلب رشد خیرهکننده 161 درصدی را تجربه کرده است و صادرات بیلت و بلوم، 26 درصد افزایش یافته است.
وضعیت صادرات محصولات فولادی
کل صادرات محصولات فولادی کشور در دوره 4 ماهه نخست سال 1400، 1 میلیون و 163 هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، رشد قابل توجه 104 درصدی را نشان میدهد.
از میان محصولات فولادی، سهم صادرات مقاطع طویل فولادی، 985 هزار تن بوده و صادرات این مقاطع، در 4 ماهه نخست امسال، 101 درصد افزایش یافته است. صادرات میلگرد که بیشترین سهم را از میان صادرات کل محصولات فولادی دارد، در 4 ماهه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته، 114 درصد افزایش یافته است و به 873 هزار تن رسیده است.
صادرات مقاطع تخت فولادی نیز با رشد 123 درصدی در 4 ماهه نخست امسال، به 178 هزار تن رسیده است.
صادرات آهن اسفنجی در دوره 4 ماهه نخست امسال، با رشد 569 درصدی به 415 هزار تن رسیده است.
دفتر صنایع معدنی وزارت صمت در اردیبهشت ماه امسال با ارسال نامهای به دفتر مقررات صادرات و واردات این وزارتخانه اعلام کرد که صادرات شمش فولادی (بیلت، بلوم و اسلب) آزاد شده است و صادرات شرکتهایی که فهرست آنها اعلام شده به مدت سه ماه از تاریخ ۱ خرداد نیازمند دریافت مجوز دفتر صنایع معدنی وزارت صمت و تیک صادراتی نیست. بر اساس نامه ابلاغشده، همچنین واحدهای تولیدی شمش فولادی برای آن مقدار از شمشی که در بورس کالا معامله نگردیده است میتوانند برای صادرات برنامهریزی نمایند. لغو تیک صادراتی وزارت صمت برای صادرات محصولات فولادی نیز از 25 اردیبهشت امسال اجرایی شده است.
همچنین بازرگانان و تجار با خرید از رینگ صادراتی بورس کالا میتوانند نسبت به صادرات محصولات فولادی اقدام کنند. صادرات محصولات فولادی توسط شرکتهای بازرگانی از اواخر سال 97 ممنوع شده بود.
حذف تیک صادراتی و تسهیل صادرات فولاد اقدامی مثبت است. اما متأسفانه کمبود برق خصوصاً از نیمه تیرماه سال جاری به مانعی جدی بر سر راه افزایش تولید و صادرات فولاد کشور تبدیل شده است. طبق آمار منتشرشده، تولید انواع فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی در تیرماه سال جاری نسبت به خردادماه کاهش شدیدی داشته است که از اثرات قطعی برق واحدهای تولیدکننده زنجیره فولاد است. در تیرماه ۱۴۰۰ نسبت به خرداد، تولید بیلت و بلوم ۴۲ درصد، تولید میلگرد ۵۳ درصد، تولید آهن اسفنجی ۴۲ درصد و تولید ورق گرم ۲۲ درصد کاهش یافته است. انتظار میرود با شرایط فعلی در مردادماه سال جاری شاهد کاهش شدید صادرات فولاد کشور باشیم.
جدول زیر که جزئیات صادرات و واردات فولاد ایران در دوره 4 ماهه نخست امسال را نشان میدهد، ببینید:
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .