کدخبر : ۳۹۸۴۸
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰:۴۲
نوید ایزدپناه عضو هیئت مدیره شرکت صنایع هفت الماس در گفتوگو با چیلان اظهار داشت: قیمتگذاری دستوری باعث تحمیل زیان به کارخانجات، کاهش تولید و سرمایهگذاریها و ایجاد تورم میشود و مهمترین تقاضا از دولت سیزدهم این است که وارد فضای قیمتگذاری نشود و اجازه دهد تا سازوکار عرضه و تقاضا، روند طبیعی خود را طی کند.
ایزدپناه در گفتوگو با چیلان خواستار شد: عبور دولت از قیمتگذاری دستوری محصولات فولادی
به گزارش چیلان، عضو هیئت مدیره شرکت صنایع هفت الماس در خصوص عرضههای اختصاصی ورق گرم در بورس کالا برای تولیدکنندگان ورق سرد گفت: این حرکت اتفاق بسیار مثبتی است و سبب شده ما به سمت افزایش تولید ورقهای سرد حرکت کنیم.
نوید ایزدپناه افزود: متاسفانه مشکلی که در رابطه با عرضه اختصاصی ورق گرم وجود دارد این است که بورس کالا قیمت پایه عرضه ورق سرد را پایینتر از قیمت عرضه اختصاصی ورق گرم تعیین کرده است. قیمت پایه ورق سرد نمیتواند پایینتر از قیمت خرید مواد اولیه باشد و این عملاً امکان عرضه ورق سرد را غیرممکن میکند.
ضرورت اصلاح قیمتهای پایه
عضو هیئت مدیره شرکت صنایع هفت الماس تأکید کرد: اگر مشکل قیمت پایه عرضه ورق سرد در بورس کالا حل و اصلاح شود و حجم عرضه اختصاصی ورق گرم افزایش پیدا کند، این عرضهها بسیار کمککننده خواهد بود و افزایش تولید ورق سرد را درپی خواهد داشت.
وی در خصوص پیشنهاد راهکار به بورس کالا گفت: اصلاح قیمت پایه ورق سرد متناسب با قیمت تمام شده ورق گرم خریداریشده میتواند بهترین راهکار باشد.
ایزدپناه گفت: با عرضه اختصاصی ورق گرم برای تولیدکنندگان ورق سرد شاهد رقابت مخرب بر سر خرید ورق گرم در بورس کالا نخواهیم بود. ضمنا عرضه اختصاصی کمک میکند تا بازار ورق فولادی در کشور به ثبات برسد و تولیدکنندگان ورق سرد نیز دسترسی پایدارتری به مواد اولیه مورد نیاز خود خواهند داشت.
اجتناب از قیمتگذاری دستوری
عضو هیئت مدیره شرکت صنایع هفت الماس در خصوص انتظارات از دولت جدید گفت: مهمترین درخواست از دولت جدید این است که وارد فضای قیمتگذاری نشود.
ایزدپناه ادامه داد: قیمتگذاری دستوری سبب میشود کارخانهها با ضرر تولید کنند و عملا سرمایهگذاری کاهش پیدا میکند و این امر پیامدهایی از جمله تورم و رکود را به دنبال خواهد داشت.
وی خاطرنشان ساخت: مهمترین مشکل شرکتهای فولادی در حال حاضر دخالت دولت در سازوکار عرضه و تقاضا است. راهکار حل مشکلات بازار و صنعت فولاد این است که آزادسازی قیمتها در معاملات فولاد به رسمیت شناخته شود و با مداخلات دستوری و دستورالعملهای محدودکننده، سازوکار عرضه و تقاضا کالا مختل نشود.
قیمتگذاری نادرست حاملهای انرژی
عضو هیئت مدیره شرکت صنایع هفت الماس عنوان کرد: از دیگر مشکلات صنایع فولاد میتوان به مشکلات ناشی از انرژی نام برد. قیمتگذاری نادرست حاملهای انرژی در سالهای اخیر سبب شده ما با یک بحران مواجه شویم.
وی گفت: در بیشتر کشورهای صنعتی، نرخ هزینه انرژی برای بخش صنعت کمتر از بخشهای خانگی است ولی در ایران متاسفانه برعکس است برای همین بهتر است در گرفتن تصمیات در این حوزه سنجیدهتر عمل کرد. متأسفانه قیمت حاملهای انرژی برای صنایع فولاد افزایش بسیار شدیدی را تجربه کرده است و این امر هزینههای تولید را بالا برده است.
مشکل شبکه بانکی کشور
وی یکی دیگر از مشکلات این صنعت را معضل شبکه بانکی برشمرد و گفت: چیزی که هم اکنون در کشور ما وجود دارد شبکه بانکی نیست، بلکه نهاد بانکی است و متاسفانه بانکها در کشور توان همراهی با بخش صنعت و ایفای نقش سازنده در مسیر توسعه را ندارند که این امر باید اصلاح شود. نظام بانکی کشور نیاز به اصلاح دارد تا در خدمت توسعه و افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی قرار گیرد.
ایزدپناه در پایان خواهان همکاری تمامی نهادهای موجود برای رفع مشکلات شرکتهای فولادی شد و گفت: وزارت صمت، نیرو و دیگر نهادهای موجود میبایست تمامی تلاش خود را برای رفع مشلات صنایع فولاد به کار گیرند.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .