کدخبر : ۴۰۳۴۸
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱۸ دی ماه ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰:۳۲
«گزارش ویژه چیلان» از صنعت فولاد در هفتهای که گذشت:
نگاه چیلان به تحولات هفتگی صنعت فولاد کشور را میتوانید هر هفته، در چیلان آنلاین بخوانید. خبر خوب هفته گذشته، رکوردشکنی تولید ذوب آهن اصفهان در ۹ ماهه نخست سال جاری بود. کارکنان ذوب آهن اصفهان با وجود مشکلات ناشی از کمبود مواد اولیه و بحران آب، از ابتدای امسال تا پایان آذرماه موفق به تولید ۲ میلیون و ۵۴ هزار و ۷۰۰ تن چدن مذاب شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳ درصد رشد را نشان میدهد، ضمن اینکه رکورد جدید تولید ۹ ماهه چدن با سه کوره بلند در تاریخ این شرکت در این دوره به ثبت رسید. «گزارش ویژه چیلان» در مورد تحولات مهم صنعت فولاد در هفته گذشته را در ادامه بخوانید.
خبر خوب هفته/ نامه هفته/ پردرآمدترین شرکت فولادی هفته/ معاملات فولاد در بورس کالا
نگاه چیلان به تحولات هفتگی صنعت فولاد کشور را میتوانید هر هفته، در چیلان آنلاین بخوانید. خبر خوب هفته گذشته، رکوردشکنی تولید ذوب آهن اصفهان در 9 ماهه نخست سال جاری بود. کارکنان ذوب آهن اصفهان با وجود مشکلات ناشی از کمبود مواد اولیه و بحران آب، از ابتدای امسال تا پایان آذرماه موفق به تولید ۲ میلیون و ۵۴ هزار و ۷۰۰ تن چدن مذاب شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳ درصد رشد را نشان میدهد، ضمن اینکه رکورد جدید تولید ۹ ماهه چدن با سه کوره بلند در تاریخ این شرکت در این دوره به ثبت رسید. «گزارش ویژه چیلان» در مورد تحولات مهم صنعت فولاد در هفته گذشته را در ادامه بخوانید.
خبر خوب هفته
خبر خوب هفته گذشته، رکوردشکنی تولید ذوب آهن اصفهان در 9 ماهه نخست سال جاری بود. کارکنان ذوب آهن اصفهان با وجود مشکلات ناشی از کمبود مواد اولیه و بحران آب، از ابتدای امسال تا پایان آذرماه موفق به تولید ۲ میلیون و ۵۴ هزار و ۷۰۰ تن چدن مذاب شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳ درصد رشد را نشان میدهد، ضمن اینکه رکورد جدید تولید ۹ ماهه چدن با سه کوره بلند در تاریخ این شرکت در این دوره به ثبت رسید.
منصور یزدی زاده مدیر عامل ذوب آهن در مورد شرایط تولیدی این شرکت گفت: امسال ذوب آهن با سه کوره بلند فعالیت میکند و اگر مشکلات کمبود مواد اولیه و آب وجود نداشت، به طور قطع تولید بیشتری حاصل میشد. با این وجود امیدواریم تا پایان سال به تولید حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسیم که در تاریخ این شرکت بیسابقه است.
رکوردهای تولید ذوب آهن اصفهان در سال جاری در حالی رقم خورد که بسیاری از شرکتهای فولادی به دلیل محدودیت مصرف برق و گاز، کاهش تولید را تجربه کردند. مدیرعامل ذوب آهن اصفهان اظهار داشت: این مجتمع عظیم صنعتی در ۹ ماهه ابتدای امسال در تولید کک خشک ۳ درصد، در تولید آگلومره ۴ درصد، در تولید فولاد خام ۵ درصد و در تولید شمش آماده ۳ درصد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش تولید داشته است.
یزدیزاده به برنامهریزی این شرکت جهت افزایش تولید و فروش محصولات با ارزش اقتصادی بیشتر اشاره کرد و گفت: در ۹ ماهه نخست سال جاری تولید کلاف در ذوب آهن اصفهان حدود ۱۰ برابر سال گذشته بود و به ۱۲۶ هزار و ۸۸۷ تن رسید، در حالیکه تولید میلگرد تنها یک درصد رشد داشت و در تولید تیرآهن، شمش کالایی و سایر محصولات تغییری نداشتیم.
وی افزود: برنامه ریزی ذوب آهن جهت افزایش تولید و فروش محصولات با ارزش افزوده بالاتر موجب شد این شرکت در ۹ ماهه منتهی به آذر ۱۴۰۰ از فروش محصولات خود ۲۵ هزار و ۴۰۵ میلیارد تومان درآمد کسب نماید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۹۲ درصد افزایش داشته است.
بیشتر بخوانید:
جهش تولید و فروش ذوب آهن اصفهان در ۹ ماهه اول سال جاری
نامه هفته
انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی نامهای انتقادی به مدیرعامل شرکت بورس کالا ایران، اعتراض شدید خود را نسبت به رویه اخیر این شرکت در مواجهه با واحدهای تولیدی و تشکلهای صنفی ابراز داشت. انجمن فولاد عنوان کرده که بورس کالا، «به لحاظ عدم اطلاعرسانی کارشناسی و در شأن واحدهای تولیدی و همچنین عدم تعامل مناسب با تشکلهای صنفی، یکی از تاریکترین دوران خود را سپری میکند».
انجمن فولاد با طرح پرسشهایی در خصوص شیوه تعیین قیمت پایه عرضه محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا، خواستار پاسخ صریح شرکت بورس کالا به این پرسشها شده است. این تشکل صنفی به نارضایتی بخش خصوصی از عملکرد بورس کالا اشاره کرده و پرسیده است که آیا بورس کالا به جای اینکه سازمانی مستقل برای بههمرسانی و تعادل عرضه و تقاضا و کشف قیمت واقعی باشد، به ابزار دولت در قیمتگذاری دستوری نوین تبدیل شده است؟
انجمن فولاد خواستار این شده است که بورس کالا بهصورت شفاف و صریح به سوالات زیر پاسخ دهد:
۱- نحوه تعیین قیمت پایه شمش و محصولات فولادی، آهن اسفنجی، کنسانتره و گندله سنگ آهن چگونه است؟ چه مرجعی و متشکل از چه اشخاصی این قیمت ها را تایید کرده اند؟ از چه مراجعی در این خصوص مشورت گرفته می شود؟
۲- آیا بر اساس مقررات بالا دستی ناظر بر عرضه در بورس کالا، تعیین قیمت پایه در اختیار عرضه کننده نیست؟ در رویه فعلی بورس کالا، جایگاه عرضه کننده در تعیین قیمت پایه چگونه تعریف شده است؟
۳- آیا در تعیین قیمت پایه شمش و محصولات فولادی، بقای شرکت های کوچک و متوسط و لزوم تداوم تولید آن ها در نظر گرفته می شود یا صرفا آسان ترین راهکارها مبتنی بر قیمت های جهانی مد نظر قرار می گیرد؟ به طور مثال با کدام فرمول محاسباتی، یک تولیدکننده شمش می تواند با آهن اسفنجی حدود ۹ هزار تومانی، شمش ۱۲ هزار تومانی (کمتر از قیمت قراضه) عرضه کند؟
۴- با چه استدلالی برای قیمت شمش و محصولات فولادی حداکثر قیمت پایه تعیین می شود اما هیچ حداقلی برای آن (با توجه به بهای تمام شده تولید عرضهکنندگان کوچکتر) تعیین نمیگردد؟
۵- ویژگی های فیزیکی و آنالیز شیمیایی استاندارد (و یا توافق شده) برای هر محصول از زنجیره فولاد چگونه و بر چه اساسی تعیین می شود؟
بیشتر بخوانید:
آیا بورس کالا ابزار دولت برای قیمتگذاری دستوری نوین شده است؟
عرضههای فولادی بورس کالا در هفتهای که گذشت
در هفتهای که گذشت 568 هزار و 15 تن، انواع شمش و محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت. ارزش کل معاملات فولاد در بورس کالا در هفته گذشته 10094 میلیارد تومان بود.
فولاد مبارکه در هفته گذشته از محل فروش محصولات خود در بورس کالا، درآمد 6516 میلیارد تومانی بهدست آورد. از میان تمام شرکتهای فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به فولاد مبارکه بود.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .