کدخبر : ۴۲۰۲۵
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۶:۰۱
مدیرعامل شركت توسعه تجارت انرژی توان در گفتگو با چیلان پیشنهاد کرد:
در سال ١٤٠٠، زنجيره صنايع فولاد كشور با چالش انرژي خصوصا تامين برق مطمئن و پايدار روبرو بود. با توجه به اهميت حياتي تامين برق صنايع فولادي و آهني كشور، با آقاي مهندس ناصر كرمانشاه، مديرعامل شركت توسعه تجارت انرژي توان در خصوص چالش برق صنايع فولادي و آهني صحبت كرده و به ابعاد مهم اين موضوع پرداخته ايم.
راهکارهایی برای تامین و کاهش هزینه برق کارخانجات فولادی
به گزارش چیلان، در سال ١٤٠٠، زنجيره صنايع فولاد كشور با چالش انرژي خصوصا تامين برق مطمئن و پايدار روبرو بود. با توجه به اهميت حياتي تامين برق صنايع فولادي و آهني كشور، با آقاي مهندس ناصر كرمانشاه، مديرعامل شركت توسعه تجارت انرژي توان در خصوص چالش برق صنايع فولادي و آهني صحبت كرده و به ابعاد مهم اين موضوع پرداخته ايم. آقاي مهندس كرمانشاه از فعالان بخش خصوصي صنعت برق هستند كه سالها در حوزه تامين برق صنايع بزرگ فعاليت كرده اند.
آقاي مهندس، لطفا توضيحات مختصري را در خصوص فعاليتهاي شركت توسعه تجارت انرژي توان بفرماييد تا بعد وارد موضوع شويم.
شركت توسعه تجارت انرژي توان با هدف تامين برق صنايع پرمصرف از طريق قراردادهاي دوجانبه و يا بورس انرژي، ارائه راهكارهاي موثر به منظور تامين برق صنايع خصوصا صنايع فولادي و آهني و همچنين كاهش هزينه هاي نهايي تامين برق مجموعه های مذکور شكل گرفته است. پايه گذاران اصلي اين شركت متخصصان بنام بازار برق كشور و مهندسان با سابقه فني در صنعت برق هستند كه بحمدالله به دليل سابقه طولاني و توانمندي هاي فني توانستيم مجوز فروش ٦٠٠ مگاوات برق را از وزارت نيرو دريافت كنيم. در حال حاضر هم موفق شديم تا تامين حداقل ١٨٠ مگاوات برق صنايع كشور را صورت دهيم. با توجه به شرايط كشور از منظر چالشهاي تامين انرژي، سعي كردهايم راهكارهاي متنوعي را به مجموعه وزارت نيرو و صنايع مصرفي انرژي ارائه دهيم.
كمي در خصوص وضعيت شبكه برق از منظر عرضه و تقاضاي برق بفرماييد. به نظر شما خاموشي هاي بخش صنعت چه دلايلي دارد. ما در تابستان شاهد محدوديت و خاموشي صنايع فولادي به مدت طولاني بوديم. دليل اين موضوع چيست؟
ظرفيت اسمي توليد برق كشور چيزي حدود ٨٥ هزار مگاوات است كه با توجه به پارامترهاي مختلف تاثیرگذار بر واحد تولید برق در تابستان امسال و در اوج پيك بار ما شاهد اين موضوع بوديم كه ٥٤ هزار مگاوات ظرفيت توليد واقعي در دسترس مديريت شبكه قرار گرفته است. از سوي ديگر در تابستان ١٤٠٠ ما شاهد پيك مصرف ٦٦ هزار مگاوات مصرف بوديم كه خوب اين به معناي ناترازي حداقل ١٢ هزار مگاوات در بخش عرضه و تقاضاي صنعت برق كشور است. اين ناترازي، طبيعتا منجر به خاموشيهاي برنامه ريزي شده و غير برنامهريزي شده گردید كه متاسفانه صنايع فولادي و آهني كه به نوعي صنايع ارزآور كشور هم بودند در تيررس اين خاموشي ها قرار گرفتند. البته لازم است اشاره كنم، ادامه رشد تقاضاي برق در سال هاي پيشرو اين وضعيت ناترازي صنعت برق را بحراني تر خواهد كرد.
در خصوص سوال دوم شما بايستي به اين نكته دقت كرد كه در ايام پيك ١٤٠٠ ،كمبود برق منجر به خاموشي بخش هاي مختلف خانگي، تجاري و صنعتي شد و طبيعتا در اين ميان نارضايتي بخش خانگي پررنگ تر جلوه كرد. لذا دولت و مجموعه حاكميت هم به اين دليل كه قصد داشت بخشي از اين نارضايتيهاي مربوط به خاموشي را كم كند، تصميم به بخشنامه هاي خلقالساعه اي نظير قطع صادرات برق به كشورهاي همسايه و همچنين خاموشي صنايع پرمصرف نظير فولاد و سيمان گرفت. همانطور كه ديديم در تيرماه ١٤٠٠ ،وزارت نيرو با صدور بخشنامه اي اقدام به محدود نمودن برق مصرفي صنايع فولادي تا ١٠ درصد ديماند نمود.
به نظر شما راهكارهاي فوري، ميانمدت و بلندمدت رفع چالش تأمين برق صنايع آهن و فولاد چه چيزهايي مي تواند باشد؟
با كنار هم گذاشتن عوامل اثرگذار بر ديناميك عرضه و تقاضاي برق كه مورد اشاره قرار گرفت ، به نظر مي رسد با توجه به رشد مصرفي كه همواره وجود دارد مشكل قطعي برق صنايع در سالهاي آتي تشديد شود كه خوب اين امر ضربه سنگيني به ظرفيت توليد بنگاههاي اقتصادي وارد خواهد كرد.
در واقع صنايع در سال هاي پيش رو با دو چالش اساسی روبرو هستند: ١ -قطعي گسترده برق. ٢ -افزايش قيمت برق. لذا ارزشمند بودن هر كيلووات برق توليدي براي شركت هاي توليدي آهن و فولاد، آنها را به سمت و سوي مديريت انرژي مصرفي و تامين برق به صورت خودتامين سوق خواهد داد.
در تشریح موضوع ساخت نيروگاه توسط دولت و بخش خصوصي از انواع گازي و سيكل تركيبي به ميزان ١٢ هزار مگاوات به حدود ٦ ميليارد دلار سرمايه نياز دارد. دولت به دليل قوانين بالادستي حق توليد و توسعه نيروگاه هاي جديد را ندارد. لذا واحد توليدي خودش بايد چاره اي براي رفع چالش هاي مربوط به تامين برق خود را بیندیشد، هر چند كه وزارت نيرو در صدد ايجاد مشوق هايي براي توليد برق از طريق منابع مختلف هست. وليكن در هر صورت این وظیفه بر دوش واحد تولیدی است که به فكر زنجيره مواد اوليه توليد خود به صورت پايدار با قابليت اطمينان بالا باشد.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .