کدخبر : ۴۲۹۰۷
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۴ تیر ماه ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۷:۲۵
معاون مالی و سرمایه انسانی چادرملو، از تولید بیش از ۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصولات فولادی در چادرملو خبر داد.
تولید بیش از 18 میلیون و 400 هزار تن محصولات فولادی در چادرملو
به گزارش چیلان، معاون مالی و سرمایه انسانی چادرملو بمناسبت هفته معدن و صنعت در گفت و گویی با اشاره به نقش این شرکت معدنی و صنعتی فولاد کشور گفت : چادرملو در سالهای اخیر، با در اختیار داشتن زنجیره کامل فولاد از معدن تا تولید شمش، عملکردی مطلوب در این صنعت استراتژیک داشته است. واحد فولادسازی این شرکت در سال 1400 توانست بیش از ظرفیت اسمی و به میزان یک میلیون و 54 هزار تن فولاد تولید کند. علاوه بر این، در سال گذشته یک میلیون و 464 هزار تن آهن اسفنجی، 3 میلیون و 809 هزار تن گندله و 12 میلیون و 186 هزار تن کنسانتره سنگآهن نیز تولید کرده است.
مهندس فرهاد آذرین فر در خصوص پیامدهای ناشی از چالش های تأمین انرژی تصریح کرد: اگرچه چادرملو در کنار خط لوله گاز سراسری کشور قرار دارد و برق مورد نیاز واحدهای معدنی و صنعتی شرکت نیز توسط نیروگاهها اختصاصی شرکت تامین میشود، اما قطعی گاز در فصل زمستان منجر به از دست دادن 150 هزار تن فولاد در این واحد صنعتی گردید .
وی افزود: طرح اصلاح و آزادسازی نرخ انرژی، که از اوخر سال گذشته برای صنایع کشور اِعمال شده است موجب افزایش هزینه ها گردید و تبعاتی برای شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به همراه داشت. در سال 1399 سهم هزینههای انرژی از کل بهای تمامشده درآمدهای عملیاتی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو برابر با 3 و 6 دهم درصد بوده، اما در سال 1400، با افزایش نرخ حاملهای انرژی، سهم هزینههای انرژی از کل هزینههای تولید به حدود 10 درصد افزایش یافت که تاثیرات این افزایش هزینهها در بهای تمامشده محصولات شرکت معدنی و صنعتی چادرملو کاملاً مشهود است ، ضمن اینکه آزادسازی و اصلاح نرخ حاملهای انرژی نیز، با اثرگذاری بر بهای تمامشده کالای ساختهشده، توان رقابتپذیری محصولات فولادی را در بازارهای بینالمللی کاهش داده است .
در این سال، بهای تمامشده درآمدهای عملیاتی چادرملو 180 هزار و 289 میلیارد ریال بوده که نسبت به سال 1399 رشدی 90 درصدی داشته است.
معاون مالی و سرمایه انسانی چادرملو در خصوص تدابیر این شرکت برای گذر از بحران انرژی گفت : شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، با توجه به نقش اثرگذار خود در صنعت فولاد، همواره به دنبال بهینهسازی مصرف انرژی در صنعت فولاد بوده است. به همین منظور برنامههایی برای کاهش مصرف آب در واحدهای تولید اجرا شد و هماکنون در واحد فولادسازی شرکت، به ازای هر تن فولاد، کمتر از یک متر مکعب آب مصرف میشود.
در واقع شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، با وجود سرمایه گذاری در جهت شیرین سازی و انتقال آب خلیج فارس به مجتمع صنعتی خود در اردکان یزد لیکن با بهرهگیری از فناوریهای نوین (روش هاتشارژ )و بازگرداندن آب مصرفی به چرخه تولید، توانسته است آب مصرفی در صنعت خود را به حداقل برساند. در زمینه رفع چالشهای موجود در تامین برق نیز این شرکت، با احداث یک نیروگاه سیکل ترکیبی با ظرفیت 500 مگاوات و نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ده مگاوات در اردکان یزد، تلاش کرد علاوه بر تامین برق مورد نیاز خود که حدود 180 مگاوات است مازاد آنرا در اختیار شبکه سراسرس برق قرار دهد ولی متاسفانه همچنان مشمول برنامه زمانبندی قطع برق شده است .
آذرین فر در ادامه افزود : با توجه اجرای طرحهایی مبتنی بر افزایش ظرفیت تولید که در دستور کار چادرملو است ، برای ساخت 2 واحد نیروگاه 546 مگاواتی سیکل ترکیبی ، یک نیروگاه خورشیدی 100 مگاواتی و 2 نیروگاه دیگر 10 مگاواتی برنامه ریزی کرده ایم که مجموع تولید برق نیروگاههای این شرکت به یک هزار و 712 مگاوات خواهد رسید.
وی در پایان گفت : در مجموع، سیاستگذاری شرکت معدنی و صنعتی چادرملو همواره مبتنی بر خلق ارزش و رفع مشکلات و چالشهای صنعت، خصوصا در حوزه انرژی بوده است و چنانچه برنامهریزیها برای محدودیتهای انرژی صنایع طبق طرح از پیش تعیینشده باشد، میتوان بخشی از خسارتهای ناشی از قطع ناگهانی آنها را به حداقل رساند،
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .