کدخبر : ۴۴۶۴
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۲۶ خرداد ماه ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۷:۱۱
مهندس بهادر احرامیان، مدیر عامل فولاد یزد و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت و گو با نشریه چیلان یکی از دغدغه های این روزهای دست اندرکاران زنجیره فولاد از تولیدکنندگان گرفته تا توزیع کنندگان و بازرگانان را مسائل مالیاتی دانست که به چالشی بزرگ برای فعالان این حوزه تبدیل شده است.
4 دغدغه مالیاتی تولیدکنندگان فولاد
اگر بخواهیم مسائل مالیاتی تولیدکنندگان فولاد را دسته بندی کنیم، مهم ترین آنها در چند مورد زیر جمع بندی می شود:
- مسائل مربوط به خرید مواد اولیه به ویژه قراضه که برخورد سازمان امور مالیاتی در خصوص مالیات بر ارزش افزوده این کالا مورد انتقاد فولادسازان قرار دارد. متاسفانه هنوز قراضه نتوانسته به طور کامل زیر چتر مالیات بر ارزش افزوده بیاید و دلیل آن هم به نحوه خاص جمع آوری و فروش قراضه به کارخانجات فولادی و فروشندگان آن برمی گردد که از لحاظ شناسایی مالیاتی وضعیت مشخصی ندارند. همین امر هم به عنوان یک حلقه گمشده و یک علامت سوال در صورتهای مالی تولیدکنندگان فولاد مورد نظر سازمان امور مالیاتی قرار دارد و متاسفانه هنوز موفق به یافتن راهکاری برای حل این مشکل نشده ایم.
- ضرایب علی الراس تولیدکنندگان فولاد که در اوج دوران رونق تعریف شده اند و به هیچ عنوان حتی با شرایط عادی صنعت فولاد هم همخوانی ندارند چه برسد به وضعیت رکودی حال حاضر این صنعت. علاوه بر این برای همه حلقه های زنجیره فولاد ضریب علی الراس 10 درصد در نظر گرفته شده که این ضریب نیز پس از اعتراضات انجمن در سال های قبل از 12 درصد به 10 درصد رسیده است در حالی که این ضریب می بایست برای حلقه های مختلف با توجه به شرایط آن حلقه از زنجیره فولاد تعریف شود.
- مسائل مربوط به فاکتورهای فروش و اصالت معامله و آیین نامه هایی که سازمان امور مالیاتی در این زمینه دارد نیز از موارد دیگر اعتراضات تولیدکنندگان فولاد است که موضوعات عام تری مثل شرکت های به اصطلاح کدی نیز در همین زمینه قرار می گیرد و فعالان اقتصادی در صنایع تولیدی دیگر نیز در این مورد با سازمان امور مالیاتی اصطکاک دارند.
- ضرایب ضایعات مورد قبول سازمان امور مالیاتی و برخورد سلیقه ای ادارات مالیاتی در این خصوص به دلیل ضعف قوانین و مقررات نیز از اصلی ترین چالش های تولیدکنندگان فولاد در حوزه مالیات است. در این مورد با توجه به تصریح قانون برای مبنا قرارگرفتن عرف برای تعیین درصد ضایعات قابل قبول در فرآیند تولید فولاد، متاسفانه مرجع این امر تعیین نشده و ادارات امور مالیاتی بدون توجه به فرآیند تولید و نوع تکنولوژی مورد استفاده یک ضریب ثابت را قابل قبول می دانند که در اکثر موارد حدود نصف ضریب کارشناسی شده برای ضایعات خط تولید است.
این موارد و موارد دیگر از این دست مسائلی هستند که فعالان و دست اندرکاران صنعت فولاد هم اکنون با آن مواجه اند و در سال جاری از این مسائل بسیار تحت تاثیر و چالش قرار می گیرند که لازم است از طریق تعامل مناسب تر سازمان امور مالیاتی با تشکل های صنفی همچون انجمن تولیدکنندگان فولاد راهکارهای مناسبی برای رفع مشکلات مالیاتی تولیدکنندگان فولاد فراهم آید.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .