کدخبر : ۴۵۱۲۴
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۸:۴۵
مدیرعامل آتیهاندیشان سپهر شرق در گفتوگو با چیلان تشریح کرد:
محسن خوانین مدیرعامل شرکت آتیهاندیشان سپهر شرق در گفتوگو با چیلان اظهار داشت: در ماههای گذشته نحوه عرضه آهن اسفنجی در بورس کالا و رقابت کاذب برای خرید آن و همچنین قیمت پایه غیرکارشناسی تعیینشده برای شمش فولادی باعث شد تا شرکت سپهر شرق وارد زیان عملیاتی شود. قطع برق نیز تولید ما را به شدت کاهش داد و باعث تحمیل زیان مضاعف به این شرکت شد.
آسیب قیمتگذاری دستوری و قطعی برق به فولادسازان القایی
به گزارش چیلان، محسن خوانین مدیرعامل شرکت آتیهاندیشان سپهر شرق در خصوص وضعیت فعالیت این شرکت گفت: شرکت آتیهاندیشان سپهر شرق که در منطقه عجبشیر استان آذربایجان شرقی واقع است دارای پنج کوره 20 تنی ذوب القایی است که ظرفیت شرکت با این کورهها و ترکیب مواد اولیه مصرفی 190 هزار تن در سال است و در حال حاضر 420 نفر در این شرکت مشغول به کار هستند.
برنامهریزی برای احداث خطوط نورد
وی ادامه داد: در مورد طرحهای توسعه و نوسازی نیز از آنجا که این شرکت متعلق به بانک سامان است، با حمایت بانک سامان به دنبال اجرای طرحهای توسعه و نوسازی هستیم. این در بحث طرح توسعه، بانک سامان برای ایجاد خطوط نوردی بسیار مشوق ما است و خوشبختانه بحثهای مطالعاتی این بخش نیز در حال انجام است. امیدواریم پس از این فاز، وارد فاز اجرای پروژه شویم.
زیان به دلیل قیمت دستوری
مدیرعامل شرکت آتیهاندیشان سپهر شرق در خصوص مشکلات مرتبط با تأمین مواد اولیه و قیمتگذاری دستوری نیز گفت: در مورد قیمت شمش، بورس کالا یک کف قیمتی را برای ما مشخص کرده است که این قیمت سبب ضرردهی شرکت ما و سایر واحدهای ذوب القایی شده است. در ارتباط با تأمین آهن اسفنجی به عنوان ماده اولیه نیز، متاسفانه طی چند ماه گذشته به دلیل نحوه عرضه آهن اسفنجی در بورس کالا، رقابتهای کاذب در این بخش به وجود آمده و این شکل عرضه، قیمت آهن اسفنجی را بالا برده است.
محسن خوانین ادامه داد: این اتفاق در نهایت سبب بالا رفتن بهای تمام شده ما شده است. در مورد قراضه نیز هیچ گونه نظارتی وجود ندارد و تأمینکنندگان، خودشان قیمتها را تعیین میکنند. قیمت تعیینشده توسط این تأمینکنندگان براساس نرخ ارز و وضعیت تورم صورت میگیرد. این اتفاق نیز شرکتهای ذوبی را دچار مشکل کرده است.
چالش تأمین انرژی
محسن خوانین در خصوص مشکلات مرتبط با عدم تأمین انرژی و نزدیک شدن به فصل سرما نیز گفت: انرژی مصرفی و مهم برای ما برق است و ما نگرانیچندانی بابت گاز نداریم. بحث گاز برای شرکتهای تولیدکننده آهن اسفنجی مهم است. برای مثال کارخانه فولاد میانه که در نزدیکی ما قرار دارد و عمدتا به دلیل قطعی گاز دچار مشکل میشود. از آنجا که این کارخانه در شمال کشور نیز قرار گرفته در ماههای سرد سال گاهاً ناچار به تعطیلی تولید میشود که به تبع آن، ما نیز به دلیل عدم تأمین مواد اولیه متضرر میشویم.
مدیرعامل شرکت آتیهاندیشان سپهر شرق بیان داشت: در فصول گرم سال نیز به دلیل قطعی برق، تمامی صنایع دچار مشکل میشوند. ما نیز همچون تمامی صنایع، در فصل تابستان تقریبا به مدت یک ماه کاملا تعطیل بودیم و آن دو ماه دیگر را نیز فقط شبها، آن هم با زیر پنجاه درصد از ظرفیت واقعی، فعالیت داشتیم. این موضوع باعث بالا رفتن هزینه تمام شده و در نهایت زیان چندبرابری شرکت شد.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .