کدخبر : ۴۸۲۴۰
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱۰ اسفند ماه ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۶:۲۶
مصطفی عبداللهی، معاون فنی و مهندسی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر
مصطفی عبداللهی، معاون فنی و مهندسی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر طی یادداشتی بیان کرد که اصلیترين هدف واحد ساخت داخل در شركت معدنی و صنعتي گلگهر كاهش ارزبری زنجيره فولاد به 40 يورو در هر تن میباشد چرا كه در صورت تحقق اين امر، كمك شايانی به صنعت ساخت كشور و كاهش ارزبري زنجيره فولاد در كل كشور و اشتغالزایی صورت خواهد گرفت.
اشتغالزایی، دستاورد كليدی بومیسازی و حمايت از صنايع كوچک است
در شركت معدني و صنعتي گل گهر به عنوان بزرگترين توليدكننده مواد اوليه فولاد كشور، چندين گام جهت تحقق سياست هاي اقتصاد مقاومتي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري تدوين گرديده است و يكي از اين گام ها، رويكرد ساخت داخل و حمايت از سازندگان داخلي مي باشد. بدين منظور واحدي با عنوان مهندسي معكوس و ساخت داخل در شركت گل گهر تشكيل و رسالت اصلي آن بومي سازي و كاهش ارزبري تعريف گرديده است. براساس دستور مديرعامل محترم، شركت معدني و صنعتي گلگهر در ريسك بومي سازي و ساخت قطعاتي كه تاكنون از خارج تامین میشدهاند، با سازندگان داخل كشور شریک میشود. نحوه تسهيم ریسک هم به اين صورت است كه شركت گل گهر هزينه مواد اوليه را تقبل نموده و سازنده داخلي يا شركت دانشبنيان اقدام به ساخت مینمايد. اگر قطعه ساخته شده مورد تائيد قرار گرفت، شركت گل گهر مابقي مبلغ را طبق قرارداد به سازنده پرداخت مينمايد.
اصلي ترين هدف واحد ساخت داخل در شركت معدني و صنعتي گل گهر كاهش ارزبري زنجيره فولاد به 40 يورو در هر تن مي باشد چرا كه در صورت تحقق اين امر، كمك شاياني به صنعت ساخت كشور و كاهش ارزبري زنجيره فولاد در كل كشور و اشتغالزایي صورت خواهد گرفت. همچنين طبق ارزيابي صورت گرفته توسط ايميدرو و انجمن فولاد ، شركت معدني و صنعتي گل گهر در ساليان اخير به عنوان يكي از شركت هاي پيشرو در كاهش ارزبري شناخته شده است.
بومیسازی خط تولید یک میلیون تنی کنسانتره سنگ آهن
از سوي ديگر از آنجا كه شركت معدني و صنعتي گل گهر بزرگترين توليد كننده مواد اوليه فولاد كشور بوده است، مهمترين هدف خود در حوزه تحقيق و توسعه را كسب دانش طراحي خطوط كنسانتره و گندله تعريف نموده و براساس سياست گذاري صورت گرفته توسط اعضاي محترم هيئت مديره، اولين خط يك ميليون تني كنسانتره با طراحي صد درصد ايراني و تجهيزات كاملاً ايراني اجرا و راه اندازي گرديد و صرفه جویي ارزي بيش از 10 ميليون يورو را حاصل نمود. همچنين با توجه به اينكه طراحي آن توسط متخصصان ايراني انجام شد و كليه تجهيزات آن نیز ساخت داخل بودند، در زودترين زمان ممكن به ظرفيت اسمي نائل و بازگشت سرمايه آن محقق گرديد.
کسب دانش و تکنولوژی ساخت از مسیر تحقیق و توسعه
همچنين در حوزه تحقيق و توسعه مي توان گفت كه همزمان با بومي سازي محصولات، تلاش شده است كه كسب دانش و تكنولوژي نيز به وقوع بپيوندد چرا كه قطعات با سطح تكنولوژي پايين، سال هاي قبل بومي سازي شده اند و قطعات باقيمانده زنجيره فولاد كه هنوز بومي نشده اند، فوق العاده هايتك مي باشند و در صورت بومي سازي آنها، كسب دانش و تكنولوژي نيز محقق می گردد.
علاوه بر اين مهم ترين عامل در موفقيت آميز بودن بومي سازي يك قطعه، دانش ساخت آن قطعه مي باشد و شرط لازم در رسيدن به دانش ساخت يك قطعه یا تجهيز، تقبل هزينه R&D میباشد. در صورت وقوع اين امر (كسب دانش ساخت)، شما قادر به توليد يك قطعه با هزينه و كيفيت قابل رقابت خواهيد بود.
در پايان و با توجه به تفاسير فوق، بايستی متذكر شويم يكی از مهمترين اقدامات جهت اشتغالزایی، راهاندازی مشاغل خرد و كارگاههای زودبازده بوده و بومي سازي نيز به طور چشمگيری به راهاندازی كارگاههای ساخت با كمترين حجم سرمايهگذاری و اشتغالزایی كمك شايانی نموده است.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .