شاخص مدیران خرید کاربران جهانی فولاد (PMI) از ۴۹.۳ در فوریه به ۵۳.۲ در ژانویه افزایش یافت که نشان دهنده بهبود شرایط عملیاتی و بازگشت تولید کنندگان فولاد است. افزایش ۳.۹ واحدی عمدتا تحت تأثیر بازگشت سریع در آسیا (۵۴.۱) و بهبود شرایط در اروپا (۵۰.۵) است، در حالی که ایالات متحده با رکود ضعیف (۴۹.۳) همراه بوده است.
تولید در بخش جهانی فولاد برای اولین بار در هفت ماه گذشته در ماه فوریه و با سریعترین نرخ از ژوئن گذشته افزایش یافت. تولید کنندگان آسیایی دومین رشد قوی در تولید را از دسامبر ۲۰۱۰ به ثبت رساندند، در حالی که همتایان اروپایی آنها اولین افزایش در ۱۲ ماه گذشته را ثبت کردند. تولید فولاد آمریکا برای پنجمین ماه متوالی و با نرخ ضعیف تری نسبت به اکتبر کاهش یافت.
سفارشات جدید در کاربران جهانی فولاد برای اولین بار در هفت ماه گذشته و با سریع ترین نرخ از ژوئن ۲۰۲۱ افزایش یافت. اشتغال نیز در بخش جهانی مصرفکننده فولاد در ماه فوریه با قویترین نرخ در پنج سال گذشته افزایش یافت. آسیا بیشترین افزایش اشتغال را در شش سال گذشته داشته، در حالی که شرکتهای اروپایی با سرعت کمی بیشتر از شرکتهای آمریکایی به جذب نیرو ادامه دادند.
تورم قیمت نهاده در مصرف کنندگان فولاد از بالاترین رقم هفت ماهه ژانویه کاهش یافت و کمتر از روند بلندمدت بود. در مقابل، تورم قیمت تولید به سریعترین نرخ از ژوئن گذشته رسید و بالاتر از میانگین بلندمدت خود باقی ماند. برای هر دو معیار، ایالات متحده سریع ترین افزایش و آسیا کمترین افزایش را ثبت کردند.
عوامل عمده موثر بر بازار سنگ آهن و فولاد جهان در سال ۲۰۲۳
عوامل محرک رشد- حمایت مالی احتمالی چین از بخش املاک بدهکار: طبق گزارشها، دولت چین در حال برنامهریزی برای راهاندازی یک صندوق املاک و مستغلات به ارزش ۳۰۰ میلیارد یوان یا حدود ۴۴.۵ میلیارد دلار برای حل بحران بدهی است که توسعهدهندگان املاک داخلی چین را تحت تأثیر قرار میدهد.
- بهبود هر چند اندک سودآوری کارخانههای فولاد چین
- محدودیتهای عرضه و به تبع آن کاهش موجودی فولاد
- کاهش صادرات سنگ آهن برزیل به میزان۲ درصد یا ۱۲.۲ میلیون تن نسبت به سال قبل در هفتماهه اول سال ۲۰۲۲ به دلیل آبوهوای مرطوب و محدودیتهای ادامه دار در معادن شمالی Vale
- نگرانیهای بازار در مورد کندی اقتصاد جهانی
- ادامه محدودیت های تولید فولاد چین
- رکود بخش املاک و کاهش تقاضای فولاد چین
- روند رشد منفی برای سرمایهگذاری در املاک و زمین در حال ساخت چین که در ژوئن به ترتیب ۵.۴ و ۲.۸ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافت