کدخبر : ۵۰۳۸۰
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۸:۱۷
معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دانشگاه صنعتی شریف و شرکت سرمایه گذاری غدیر با هدف توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری توافقنامه همکاری امضا کردند.
تفاهم نامه سه جانبه معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری ، دانشگاه شریف و گروه سرمایه گذاری غدیر (توسعه همکاریزیست بوم نوآوری ، جذب و پرورش نخبگان)
به گزارش چیلان،در راستای توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری توافقنامه همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، دانشگاه صنعتی شریف و شرکت سرمایهگذاری غدیر منعقد شد.
روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری در این مراسم، با اشاره به آمادگی این معاونت برای میزبانی و حمایت از توافقات صنعت و دانشگاه در ابعاد بزرگ گفت: معتقدیم به همان میزان که توافقات بزرگ نیازمند صرف زمان انرژی و هزینه است، تمرکز روی توافقات کوچک نیز زمانبر و هزینه خواه است، بر همین اساس، شکلگیری توافقات بزرگ را در اولویت قرار دادهایم به طوری که معاونت علمی، بخش عمدهای از تمرکز و سیاست کلی خود را روی تشکیل همکاریهای بزرگ قرار داده است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییسجمهوری با اشاره به اینکه راهاندازی شرکتهای بزرگ پیشرانهای اقتصاد دانشبنیان یک سیاست مهم و راهبردی در دوره فعلی معاونت علمی است، افزود: این همکاری سه جانبه نیز از جنس همکاریهای کلان و بزرگ است و مورد حمایت ویژه معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری قرار دارد.
دهقانی، با اشاره به اینکه دو برند بزرگ و صاحبنام، یکی در عرصه علم و دانش و دیگری در صنعت امروز به یکدیگر متصل شدهاند تازنجیرههای ارزش را به تکامل برسانند، عنوان کرد: دانشگاه صنعتی شریف یک برند یکتا در میان دانشگاههای جهان است و شاید آنطور که باید و شاید، قدر این گوهر علمی را ندانیم اما این دانشگاه، در کانون توجه جهان قرار دارد. نیروی انسانی خلاق و دانشآموختهای که هریک سهمی از حرکت چرخهای توسعه و اقتصاد کشور بر عهده دارند نشان دهنده اهمیت بالای این دانشگاه به عنوان یک ظرفیت بزرگ دانشی است.
دهقانی با بیان اینکه گروه سرمایهگذاری غدیر، مجموعهای توانمند و صاحبنام منحصر به فرد است که دارای پویایی و توانمندی بسیار بالاست، گفت: این شرکت در کنار ضلع حمایتی معاونت علمی میتواند یک اتفاق ویژه را رقم بزند و توفیق این دو مجموعه میتواند انگیزه آفرین و الگویی برای دیگر مجموعهها و ترغیبشان به شکل دادن همکاریهایی از این دست باشد. اگر غدیر ارزش آفرینی کلان صورت دهد میتواند ضمن جریانسازی و الگوسازی برای دیگران، برای مردم نیز حاوی ثمرات و برکات فراوان باشد.
دکتر مازیار حسینی، مدیر عامل گروه سرمایه گذاری غدیر نیز در آیین امضای این توافقنامه همکاری مشترک گفت: ما می توانیم با استفاده از ظرفیت های دانشگاهی، مجموعه های دانش بنیان و کمک نخبگان بسیاری از پروژه ها را به مرحله اجرا و بهره برداری برسانیم و بخش مهمی از نیاز ها بخصوص در حوزه رشد صنعت، افزایش تولید و فناوری های جدید را برطرف کنیم. با چنین کاری هم دانشگاه توانسته رسالت خود را به خوبی انجام دهد و هم ما به عنوان یک بنگاه اقتصادی به اهداف خود رسیده ایم.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری غدیر اضافه کرد: ما به عنوان یک بنگاه اقتصادی برای موفقیت و رسیدن به سودآوری بیشتر در آینده باید به عرصه های جدید و تکنولوژی های نوین حوزه های دانش بنیان وارد شویم.
وی با بیان اهمیت موضوع نخبه پروری برای این شرکت، افزود: یکی از موضوعات مهم برای ما حفظ نخبگان و نیروهای توانمند و مستعد است نباید عدم تضمین در بحث شغل باعث از دست دادن نیروها شود.با وجود چنین چالشی ما این آمادگی را داریم که در زمینه هایی که به دانش این افراد نیاز داریم از این نیروها استفاده و شغل و آینده آنها را تضمین کنیم.
حسینی در ادامه تصریح کرد: با توجه به اینکه آموزش یک مسئله مداوم و پیوسته است، امیدواریم بتوانیم در بحث بهره وری با آموزش هایی که به صورت کاربردی با کمک دانشگاه انجام خواهیم داد غدیر را به برج فناوری برسانیم و به فعالیتهای دانش بنیان کمک کنیم.
گامی برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری
در این توافقنامه، حل مسائل صنعتی و توسعه رویکرد نیاز محوری در فعالیتهای پژوهشی و فناورانه مورد هدف قرار گرفته است. همچنین توسعه منابع انسانی و نیروهای دانشی در کنار حمایت از توسعه شرکتهای دانشبنیان و رفع نیازمندیهای آنها از دیگر محورها و رویکردهای این توافقنامه همکاری است. همچنین با هدف مؤثر ساختن یافتههای پژوهشی و فناوری و خلق ارزش از طریق توسعه تعاملات صنعت و دانشگاه، از دیگر محورهای کلیدی این توافقنامه سه جانبه به شمار میرود.
یکی دیگر از محورهایی که در شمار اولویتهای این توافقنامه سه جانبه قرار دارد، ایجاد زیرساختهای فیزیکی برای توسعه زیست بوم نوآوری است.
تسهیل تأمین مالی و سرمایه گذاری در شرکتهای فناور؛ مشارکت در تعریف و حمایت از طرحهای کلان ملی فناوری و نوآوری و همچنین مشارکت در تجاریسازی طرحهای دانشبنیان از دیگر محورهای این توافقنامه به شمار میرود.
این توافقنامه قرار است با همکاری سه طرف ضمن حمایت از تکمیل، توسعه و ثبت اختراعات، ارزشگذاری فناوری و شرکتهای خلاق و فناور و برگزاری رویدادهای حوزه نوآوری به صورت مشترک، گامی در مسیر توسعه فناوری و نوآوری در صنعت بردارد.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، در این مسیر متعهد شده ضمن ایجاد فضای استفاده از ظرفیتهای مادی و معنوی این معاونت، در مسیر تسهیل استفاده از قانون جهش تولید دانش بنیان برای اجرای هر چه بهتر اهداف یاد شده گام بردارد.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .