رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: تولید این میزان از فولاد طبق برنامه، نیازمند انرژی است و این در حالی است که طی سالهای گذشته گاز و برق صنعتی اشتغالزا و سودآور با محدودیت مواجه شده است. فولاد ارز خوبی را برای کشور تأمین میکند چرا که نیمی از میزان تولید کشور صادر میشود. امروز با توجه به ظرفیت ۴۵ میلیون تنی کشور چیزی حدود ۱۵ میلیون تن ظرفیت خالی است و دلیل آن همین محدودیتهایی است که فولادسازان با آن دست و پنجه نرم میکنند.
سبحانی تصریح کرد: امروز حدود ۷۵ درصد از ظرفیت تولید فولاد دنیا استفاده میشود و در کشور نیز ۱۵ میلیون تن از ظرفیت کشور خالی است که نتیجه میگیریم با برنامهریزی و اقدامات متناسب باید از زیان سرمایهگذاران و بازار سرمایه جلوگیری کنیم. حداقل حدود ۷۵ درصد از ظرفیت یک کارخانه تولید فولاد باید در حال تولید باشد تا این کارخانه سوددهی داشته باشد ولی امروز فولادسازان کشور با مشکلاتی نظیر بخشنامههای خلقالساعه و سایر تصمیمات نامناسب روبرو هستند.
وی ادامه داد: افزایش ۲برابری نرخ گاز سبب افزایش قیمت فولاد خواهد شد و در سال مهار تورم این عامل باعث ایجاد تورم می شود. وی افزود: ایران بازیگر مهمی در حوزه فولاد در منطقه است، حیف است این صنعت بزرگ با سیاستهای اشتباه توسعه پیدا نکند. وی در پایان گفت: یکی از لوکوموتیوهایی که رشد امروز صنایع فولادی را به این نقطه رسانده است همت مجموعههای تلاشگر و تولیدی است که در شرایط فعلی با وجود مشکلات فراوان به تولید ادامه میدهند، اما در این میان برخی تصمیمهای غیرکارشناسی شده مانع رشد تولید خواهد شد.