برای آشنایی با برنامه ها و دیدگاه های حمید قانونی، مدیرعامل محترم این مجموعه به گفتوگو با ایشان پرداختیم که در ادامه از نظرتان خواهد گذشت:
جناب قانونی، برنامه های امسال مجموعه امیرکبیر کاشان چیست و چه اهدافی را دنبال میکند؟
یکی از اصلیترین برنامه های مجموعه امیرکبیر در سال 95 بهره گیری از رویکردهای سرآمدی سازمان و حضور در سطوح بالاتر جایزه ملی تعالی سازمانی است. برنامه دیگر، تکمیل نواقص خطوط تولید و ارتقاء ظرفیت تولید خطوط نهایی با استفاده از تکنولوژی های روز دنیا است و در آخر به دنبال افزایش درآمد فروش با تکیه بر صادرات محصول در سال هستیم.
این ها عمدهترین برنامه های مجموعه امیرکبیر کاشان در سال 1395 است که در چارچوب استراتژی های مدون و خطی مشی سازمانی شرکت تعریف شده است.
میزان تولید امیرکبیر کاشان در سال 94 چقدر بود و پیش بینی تان برای سال 95 چه مقدار است؟
در سال 94، میزان تولید کلاف سرد حدود 147 هزار تن و تولید محصول گالوانیزه حدود 131600 تن بوده است.
پیش بینی مصوب شدهای که برای سال 95 داریم نیز در حدود 150 هزار تن کلاف سرد و 130 هزار تن کلاف گالوانیزه است.
آیا مجموعه امیرکبیر در سال 95 برای صادرات محصولاتش برنامهای دارد؟
مجموعه امیرکبیر در نظر دارد تا در سال جاری در راستای سیاستِ اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل کند. به همین خاطر اولویت اول ما فروش محصولات به تولیدکنندگان داخلی است و صادرات در اولویت دوم ما قرار دارد. هدف اصلی از صادرات مان به کشورهای حوزه خلیج فارس، عراق، افغانستان و ترکمنستان نیز کسب جایگاهی درخور و جایگزین کردن محصولات این شرکت به جای محصولات سایر رقبای خارجی است.
به نظر شما مهم ترین مشکلاتی که صنعت فولاد ایران و تولیدکنندگان فولاد، امسال با آن مواجه اند چیست؟
به نظرم مهم ترین مشکلات موجود در صنعت فولاد کشور که از قبل هم بوده و هم چنان مشهود است؛ فقدان برنامه جامع کارشناسی شده آمایش سرزمین، نبود زیربناهای کافی، کمبود مواد اولیه، مشکلات حمل و نقلی و مسائلی از این دست است. عملی شدن چنین برنامههایی نیز تحت تأثیر فشار نمایندگان مجلس، سرمایهگذاران قدرتمند و جناح بندیهای مسئولین استانی قرار گرفته است.
معضل دیگری که می توان از آن نام برد، عدم نظارت و پایش دقیق واردات و عدم توجه به توان داخلی کشور است که علل زیادی دارد.
مشکل تامین مالی واحدهای تولیدی که با بهره های غیرقابل قبول بانکی همراه شدهاند و فقدان اراده برای تشویق تولید و اشتغال و بهطور خلاصه باقی ماندن اقتصاد مقاومتی در مرحله حرف و شعار و سمینار، باعث شده تا صنعت فولاد در چنین وضعیتی قرار بگیرد. انشاالله امسال اقتصاد مقاومتی از شعار به اقدام و عمل تبدیل شود و شرایط صنعت نیز بهبود پیدا کند.
به عنوان سئوال آخر، چشم انداز صنعت فولاد در ایران و جهان را در سال جاری چگونه می بینید؟
به نظرم با توجه به بودجه مصوّب و بازخوردهای بازار جهانی فولاد، عاملی برای اتفاق و تحرک تازه به نظر نمیرسد و شرایط تغییر چندانی نخواهد داشت.