به گزارش خبرنگار چیلان، دکتر بهرام سبحانی، مدیرعامل مباركه اصفهان در این خصوص اظهار داشت: در فولادسازي دو ميليون تن افزايش ظرفيت ايجاد كرده ایم كه با راه اندازي ماشين ريخته گري جديد تا پايان تابستان به ظرفيت اسلب اضافه مي شود ولي با توجه به نبود تقاضا براي اسلب نصب ريخته گري بيلت هم در دستور كار است.
وی توضیح داد: فعلا از طريق نورد و برش اسلب امكان توليد در هر سايزي هست چراکه تنوع سايز فقط خريد قالب مي خواهد و اصل سرمايه گذاري مربوط به احداث خط ريخته گري بيلت است.
محمود ارباب زاده، معاون بهره برداري شرکت فولاد مبارکه در توضیح این اقدام جدید مبارکه گفت: با توجه به ضرورت تأمين شمش فولادي بيلت و بلوم جهت واحدهاي نورد با هدف کاهش چالشهاي موجود در فعالسازي زنجيره توليد محصولات فولادي و بنابر تأکيد دکتر سبحاني مديرعامل فولادمبارکه و رئيس انجمن توليدکنندگان فولاد ايران، کارشناسان شرکت فولاد مبارکه اقدام به بررسي امکان توليد بيلت و بلوم مورد نياز اين واحدها نمودند.
وی افزود: بدين منظور تيم فني متشکل از مديران و کارشناسان واحدهاي فولادسازي، ريخته گري مداوم، تعميرگاه مرکزي، متالورژي و روشهاي توليد، تکنولوژي و فروش و بازاريابي با بررسي دقيق موضوع، راهکارهاي اصلي را به عنوان اقدامات کوتاه مدت و ميان مدت تعيين و درجلسه با حضور مديرعامل شرکت مورد بررسي و تصميم گيري قرار دادند.
ارباب زاده تصريح کرد: در برنامههاي کوتاه مدت دو راهکار ابلاغ و درحال پيگيري ميباشد، يکي اصلاح قالب ريختهگري يکي از ماشينهاي توليد تختال جهت توليد بلوم با ابعاد 200*300 ميليمتر که قطعات آن طراحي و ساخته شده و در حال نصب بر روي قالب ميباشد و ديگري اينکه با استفاده از توان واحد نورد گرم، تختالهاي موجود در قفسه رافينگ تبديل به شمش با ضخامت 150ميليمتر گرديده و سپس با برش به شمشهاي با ابعاد 150*150 ميليمتر تبديل خواهد شد که اين موارد در دستور کار فولاد مبارکه قرار گرفته تا در اولين فرصت شمشهاي با ابعاد 200*300 و 150*150 ميليمتر توليد و به مشتريان داخلي عرضه گردد.
معاون بهرهبرداري شرکت فولادمبارکه در ادامه با اشاره به راهکار ميان مدت که بررسي فني آن صورت گرفته و درحال حاضر جانمايي آن درحال انجام ميباشد، گفت: در اين خصوص نصب يک واحد بيلت ريزي در کنار خطوط ريختهگري موجود پيش بيني تا با بهره گيري از مذاب توليدي ناشي از ظرفيت افزوده شده به واحد فولادسازي، جهت توليد شمش هاي بيلت استفاده گردد.
ارباب زاده در خصوص چگونگي اجراي اين طرح افزود: مذاکرات اوليه با سازندگان اين ماشينها در حال انجام مي باشد و پيش بيني مي شود با توجه به توان بالاي مهندسين داخلي و مشاوره شرکتهاي مطرح بين المللي، درکوتاهترين زمان اين ماشينها نصب و توليد انواع بيلت مورد نياز در فولاد مبارکه آغازگردد.
ارباب زاده در گروه تلگرامی چیلان، در خصوص توليد بلوم و بيلت در فولاد مباركه توضیح داد: راهكار ميان مدت نصب ماشين در كنار خطوط فعلي مباركه يا هرمزگان مي باشد البته در فولاد مباركه با توجه به وجود تجهيزات گاززدايي و سولفور زدايي و.. مي توان فولاد مذاب براي محصولات خاص را توليد و براي تبديل به شمش از راه هاي فوق استفاده نمود و در شرايطي كه كشش بازار وجودداشته باشد مي توان سهمي از ظرفيت 7.2 ميليون تن شمش تختال را به توليد بيلت و بلوم اختصاص دهيم ولي براي تامين در شرايط فعلي و نياز به بيلت و بلوم از امكانات موجود برنامه هاي در فولادمباركه در حال پيگيري مي باشد كه آماده استفاده از تجربيات مصرف كنندگان در توليد اين محصولات هستيم.
طرح شماتيك واحد بيلت ريزي و جانمايي اوليه که تصاویر اولیه آن در اختیار چیلان قرار گرفته است.