به گزارش
چیلان ،انجمن تولیدکنندگان فولاد با انتشار پوستر «پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران» اعلام کرد این رویداد ویژه طی سه روز از ۱۹ تا ۲۱ دی ماه سال جاری در برج میلاد برگزار میشود.
انجمن فولاد از کلیه تولیدکنندگان و تامینکنندگان داخلی زنجیره آهن و فولاد کشور دعوت کرده در این رویداد ملی، علاوه بر ارائه فرصت های ساخت داخل برای شرکت های دانش بنیان و سازندگان داخلی، از دستاوردهای خود در حوزه بومیسازی، توسعه تکنولوژی و ساخت داخل رونمایی کنند.
اطلاعات تماس با دبیرخانه پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران:
تلفن دبیرخانه: ۴-۸۸۵۵۱۷۰۱-۰۲۱
فکس: ۸۸۵۵۱۷۰۵- ۰۲۱
ایمیل: events@steeliran.org
برگزاری میز تعمیق ساخت داخل در پنجمین جشنواره ملی فولاد/ 1.7 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی در زنجیره فولاد
دکتر بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به نقش نهضت بومی سازی در کاهش ارزبری در تولید فولاد گفت: از سال 1397 که نهضت بومی سازی و بهره برداری حداکثری از توان ساخت داخل در زنجیره فولاد با قوت و همت مضاعفی دنبال شد، ارزبری تولید فولاد کاهش قابل ملاحظه ای یافته و با بیش از 60 درصد کاهش به 65 دلار به ازای هر تن رسیده است.
سبحانی ادامه داد: یکی از بارزترین جلوه گاههای این دستاورد، جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد است که هر ساله به همت انجمن تولیدکنندگان فولاد و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارتخانههای صمت و علوم و سازمان ایمیدرو برگزار میشود و در آن شرکتهای بزرگ فولادی و معدنی فرصتهای ساخت داخل خود را ارائه میکنند و شرکت های دانش بنیان نیز به ارائه توانمندیهای خود می پردازند تا با بهمرسانی این دو، از توان ساخت داخل بهره بیشتری برده شود.
رئیس انجمن فولاد همچنین از برگزاری میز تعمیق ساخت داخل در این رویداد خبر داد و گفت: در جشنواره امسال نیز همچون دوره های گذشته میز تعمیق ساخت داخل در زنجیره فولاد با انعقاد قراردادها و تفاهم نامه هایی بین شرکت های بزرگ این زنجیره و شرکت های دانش بنیان برگزار می شود که میزان صرفه جویی ارزی این قراردادها در طی 4 دوره قبلی جشنواره حدود 1.7 میلیارد دلار برآورد می شود.
لیست نیازهای بومی سازی و فناورانه فولاد خوزستان اعلام شد
شرکت فولاد خوزستان به مناسبت برگزاری پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با محوریت بومی سازی و توسعه تکنولوژی، لیست نیازهای بومی سازی و فناورانه خود را در حوزه های زیر به دبیرخانه جشنواره ملی فولاد اعلام کرد:
▪️مواد اولیه و مواد مصرفی
▪️قطعات و تجهیزات
▪️سیستم ها
▪️فناوری های نوین کاهش مصرف انرژی
▪️استحصال از مواد معدنی کم عیار
▪️توسعه انقلاب صنعتی چهارم
▪️توسعه تولید فولاد سبز
جزئیات این لیست در ویژه نامه رسمی این جشنواره و نمایشگاه از طریق گروه رسانه ای چیلان منتشر و به اطلاع بازدیدکنندگان میرسد.
پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، سهشنبه هفته آینده (۱۹ دی ماه) در برج میلاد تهران شروع می شود و به مدت ۳ روز تا ۲۱ دی ماه ادامه خواهد داشت.
هتل های تهران آماده پذیرایی از شرکت کنندگان و میهمانان جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد
تخفیف هتل های 5 ستاره تهران برای میهمانان پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران:
هتل آزادی - 15 درصد
هتل اسپناس پالاس- 10 درصد
هتل استقلال- 5 درصد
بر اساس اعلام ستاد برگزاری پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، تخفیفات ویژه فوق جهت تسهیل اقامت حامیان، شرکت کنندگان، میهمانان و بازدیدکنندگان این رویداد ملی در نظر گرفته شده است.
برای دریافت کد تخفیف ویژه جشنواره فولاد، با شماره همراه درج شده در پوستر فوق (آقای بیات) و یا با دفتر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به شماره 4- 88551701-021 تماس حاصل فرمایید.
حضور «شرکتهای بزرگ معدنی و فولادی» در پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد
شرکتهای بزرگ معدنی و فولاد کشور در این رویداد ملی حضور فعالی دارند و به ارائه نیازها و فرصتهای بومیسازی و ساخت داخل، نیازهای فناورانه در زنجیره آهن و فولاد میپردازند.
این رویداد تخصصی که به همت انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و سازمان ایمیدرو به مدت سه روز (از ۱۹ الی ۲۱ دی ماه) در برج میلاد تهران برگزار میشود، شرکتهای بزرگ فولادی و معدنی کشور همانند: #فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان (فخوز)، ذوب آهن اصفهان، معدنی و صنعتی گلگهر (کگل)، معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد)، هلدینگ میدکو، هلدینگ صنایع و معادن ماهان، گهرزمين (كگهر)، فولاد هرمزگان (هرمز)، آهن و فولاد ارفع،گروه ملی صنعتی فولاد ایران، فولاد آلیاژی ایران (فولاژ)، سنگ آهن مرکزی ایران، اپال پارسیان، صبا فولاد خلیج فارس، فولاد اکسین، جهان فولاد کرمانشاه و… حضور دارند.
میز تعمیق ساخت داخل در پنجمین دوره این رویداد شامل تفاهم نامه ها و قراردادهای داخلی سازی قطعات، تجهیزات، دانش فنی و فرایندهای استراتژیک در فولاد و صنایع معدنی کشور میباشد که جزئیات آن به زودی توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اطلاع رسانی خواهد شد.
اهداء جایزه ملی فولاد ایران و تقدیر از سازندگان داخلی برتر با حضور مقامات و مسئولین به همراه رونمایی از دستاوردهای ساخت داخل و فناورانه زنجیره آهن و فولاد از دیگر برنامه های این جشنواره است.
پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، سهشنبه هفته آینده (۱۹ دی ماه) در برج میلاد تهران شروع می شود و به مدت ۳ روز تا ۲۱ دی ماه ادامه خواهد داشت.
ثبت نام جهت حضور در جشنواره:
۰۲۱-۸۸۵۵۱۷۰۱-۴ داخلی ۳۳۷
سخنرانی معاون رئیس جمهور در پنجمین جشنواره ملی فولاد
دکتر دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، یکی از سخنرانان اصلی مراسم افتتاحیه این رویداد ملی است که با رویکرد بومی سازی و توسعه تکنولوژی برگزار می شود.
معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری همچنین در نمایشگاه جامع ارائه فرصت های ساخت داخل زنجیره آهن و فولاد نیز غرفه دارد و پذیرای شرکتهای دانش بنیان و سایر بازدیدکنندگان است.
پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، سهشنبه هفته آینده (۱۹ دی ماه) در برج میلاد تهران شروع می شود و به مدت ۳ روز تا ۲۱ دی ماه ادامه خواهد داشت.
پیام مدیرعامل فولاد خراسان برای پنجمین جشنواره ملی فولاد / اقدامی برد- برد در جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد / صنعت فولاد، نیازمند «توسعه نگاه ملی» است
طهمورث جوان بخت، مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان (فخاس):
«بومی سازی» و توانمندسازی درونی اقتصاد کشور، نیازمند ایجاد ذهن، زبان و درک مشترک میان تامین کنندگان، سازندگان و تولیدکنندگان فولاد است و در این راستا «میزهای تعمیق ساخت داخل» در پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، فرصتی برای تعامل صنایع کلیدی با سازندگان و همچنین معرفی پتانسیل های بومی سازی کشور است. درستی و کارآمدی فرآیندهای ارزیابی و توانمندسازی تامین کنندگان، اقدامی برد- برد برای همه طرف های این تعامل خواهد بود.
رویدادهای ملی در زمینه تولید فولاد و تبادل نظر سازندگان، تولیدکنندگان، شرکت های دانش بنیان و متخصصان زنجیره فولاد کشور بستری مناسب برای تبادل و اشتراک گذاری دیدگاه ها، همسویی در راستای رفع چالش ها و گردآوری تجارب و درس آموخته ها در همه جای کشور است. همچنین ایجاد شبکه و گسترش تعامل میان سازندگان و تامین کنندگان، ارتقای دانش فنی و تجمیع دانش را به عنوان رهآورد در خود دارد.
پیام مدیرعامل فولاد خوزستان و نایب رئیس انجمن فولاد برای پنجمین جشنواره ملی فولاد / افزایش تابآوری با رویکرد بومیسازی و افزایش سهم تامین داخلی
مهندس امين ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان (فخوز):
بومیسازی به معنای توانمندی در ساخت قطعات، دستیابی به فناوری و صاحبنام شدن در تولید تجهیزات و دانش فنی است.
پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با نگاه بومیسازی، بستر مناسبی برای به اشتراکگذاری اهداف مشترک شرکتهای زنجیره فولاد کشور و تامینکنندگان، سازندگان داخلی و فعالان حوزه صنعت فولاد است. امید که به مانند دورههای قبل، دستاوردهای علمی و اجرایی این جشنواره به رفع چالشها و اعتلای صنعت فولاد منجر شود.
از بدو تاسیس شرکت فولاد خوزستان، گروهی با نام مدیریت ساخت و سفارشات با هدف بومیسازی قطعات راهاندازی شد. ساختار این گروه از نقطه ابتدایی بر پایه سفارشات، طراحی به روش مهندسی معکوس، استعلام ساخت و کنترل کیفیت شکل گرفته است. به همین منظور شرکت بخشی از تجهیزاتی که امکان ساخت آن در داخل کشور امکانپذیر است را معرفی کرده تا با افراد حقیقی و حقوقی که توانایی ساخت و تولید آن را دارند، همکاری کند.
شرکت فولاد خوزستان افتخار دارد تا به امروز بیش از ۲۵ هزار قطعه مورد نیاز صنعت فولاد را بومیسازی کند. این مسیر همچنان ادامه دارد و از شرکتهای دانشبنیان، مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای کشور دعوت میکند، توانمندی خود را در این زمینه با فولاد خوزستان به اشتراک بگذارند. ما هر طرحی که به این صنعت کمک میکند را حمایت مالی و معنوی میکنیم.
اطلاعیه دبیرخانه جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران پیرامون ثبتنام، ساعت بازدید، جزئیات مراسم افتتاحیه و اختتامیه
دبیرخانه پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران اطلاعیه ای به شرح زیر صادر و نسبت به سوالات مخاطبان اطلاع رسانی کرد:
ضمن سپاس از استقبال جامعه آهن و فولاد کشور، شرکت های دانشبنیان و سازندگان داخلی از این رویداد متمایز ملی و در راستای پاسخ به سوالات مخاطبان گرامی، موارد زیر را به اطلاع می رساند:
آخرین مهلت ثبتنام جهت حضور در مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، روز شنبه 16 دی ماه 1402 می باشد. بدیهی است حضور در این مراسم، مستلزم ثبت نام و صدور کارت ورود است. این مراسم صبح روز سهشنبه 19 دیماه با حضور تولیدکنندگان، مقامات و مسئولین ذیربط برگزار میشود و شامل میز تعمیق ساخت داخل جهت انعقاد تفاهم نامهها و قراردادهای شرکتهای فولادی و معدنی با سازندگان داخلی و شرکتهای دانش بنیان، اهدای جایزه ملی فولاد ایران به برگزیدگان و تقدیر از چهرههای تاثیرگذار زنجیره آهن و فولاد ایران و ... است.
بازدید از نمایشگاه جامع ارائه فرصتهای بومیسازی و ساخت داخل در زنجیره آهن و فولاد که از 19 تا 21 دی ماه سال جاری در برج میلاد تهران برگزار میگردد، برای عموم رایگان و آزاد میباشد. ساعت بازدید از این نمایشگاه، از 9 صبح تا 4 بعداز ظهر است.
مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران نیز پنج شنبه 21 دی ماه از ساعت 15 در سالن سعدی برج میلاد تهران برگزار میشود. عمده زمان این مراسم به تقدیر از شرکتهای دانش بنیان و سازنده برگزیده زنجیره آهن و فولاد اختصاص خواهد داشت.
شایان ذکر است پنجمین دوره جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران از 19 تا 21 دی ماه سال جاری در برج میلاد تهران و به همت انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران و حمایت و مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ایمیدرو، شرکت های بزرگ فولادی و معدنی و سازندگان و شرکت های دانش بنیان مطرح داخلی برگزار می شود.
ثبت نام جهت حضور در جشنواره ملی فولاد ایران:
۰۲۱-۸۸۵۵۱۷۰۱-۴ داخلی ۳۳۷
پیام یک "تامینکننده برتر" برای پنجمین جشنواره ملی فولاد / داخلیسازی ترانسفورماتور کوره الکتریکی با روش اصولی و دانش فنی اروپایی
مهندس گرزین، مدیرعامل شرکت ترانسفورماتور کوره آریا:
توانمندی شرکت ترانسفورماتور کوره آریا و انتقال دانش فنی اروپایی در خصوص ساخت ترانسفورماتورهای کوره قوس الکتریکی، خروجی جشنواره ملی فولاد و دیدگاه شرکتهای فولادی خصوصی است.
پنجمین جشنواره_و_نمایشگاه_ملی_فولاد_ایران زحمات به ثمر نشسته سالهای گذشته را نمایان کرده و تریبون مناسبی برای اعلام توانمندیهای تولید داخل است.
گروه صنعتی آریا ترانسفو پس از تجربه موفق انتقال دانش فنی اروپای غربی در زمینه ترانسفورماتورهای قدرت و توزیع، با حمایت شرکتهای فولادی و راهنمایی انجمن تولید کنندگان فولاد، با پرهیز از مهندسی معکوس نادرست، با انتقال دانش فنی و تکنولوژی خاص ترانسفورماتورهای کوره قوس و تاسیس شرکت تخصصی ترانسفورماتور کوره آریا، در حال ساخت بزرگترین ترانسفورماتور کوره قوس الکتریکی کشور بوده که این پروژه با همراهی و نظارت همه مراحل توسط کارشناسان خبره اروپایی در حال انجام است. با توجه به حیاتی بودن این تجهیزات برای فولادسازان، جای هیچگونه سعی و خطا و مهندسی معکوس ناصحیح وجود نداشته و انتقال دانش فنی و آموزش از سوی صاحب تکنولوژی، بدون شک ریسکهای بهرهبرداری را بسیار کاهش خواهد داد.
شرکت ترانسفورماتور کوره آریا با همراهی شرکت CEM Industrial Transformers ایتالیا مقدم بازدید کنندگان محترم را گرامی داشته و آماده همکاری با شرکتهای تولیدکننده فولاد و فروآلیاژ کشور است.
لیست 33 نیاز فناورانه فولاد غرب آسیا در جشنواره فولاد
شرکت فولاد غرب آسیا، لیست نیازهای فناورانه خود در سه حوزه مواد اولیه و مواد مصرفی، قطعات و تجهیزات تولید، سیستم کنترل و استاندارد را در جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران رونمایی میکند. برای اطلاع از نیازها و فرصتهای ساخت داخل این شرکت از غرفه فولاد غرب آسیا در جشنواره ملی فولاد بازدید بعمل آورید.
به گزارش دبیرخانه جشنواره ملی فولاد، این شرکت یک تفاهمنامه مهم با صرفه جویی ارزی ۳۰ میلیارد تومانی نیز در این رویداد با دانشگاه علم و صنعت منعقد خواهد کرد.
▪️زمان: 19 الی 21 دیماه
▪️مکان: برج میلاد
پیام مدیرعامل ذوبآهن اصفهان برای پنجمین جشنواره ملی فولاد / محورهای بومیسازی در ذوبآهن اصفهان
مهندس مهدی کوهی، مدیرعامل ذوبآهن اصفهان (ذوب):
ذوبآهن اصفهان به عنوان مادر صنعت فولاد کشور، بومی سازی را به عنوان مسئولیت اجتماعی خود در اولویت اصلی قرار داده است و حضور فعال در جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد خواهد داشت. سیاستهای بومیسازی این شرکت در پنج محور عبارتند از: تولید محصولات جدید، بومیسازی در بخش پروژهها، بومیسازی قطعات، تدوین دانش فنی، کمک به شرکتهای مهندسی و ساخت داخل.
پروژههایی که در شرکت قابلیت ساخت داشته باشند به کارشناسان داخلی واگذار میشوند و در صورتی که نیاز باشد از توان شرکتهای دانش بنیان و موسسات تحقیقاتی و یا دانشگاهها استفاده شود، موضوع به صورت فراخوان عمومی اعلام میشود. ذوبآهن بسیاری از این شرکتهای داخلی را در زمینههای بومی سازی و ساخت تجهیزاتی که از خارج وارد میشدند یاری کرده است. در این خصوص میتوان به پروژه ساخت کورههای پاتیلی بخش فولادسازی اشاره کرد که ساخت ترانسهای آن در یک شرکت داخلی در حال پیگیری است و یا برخی قفسههای پیچیده نورد که در شرکتهای داخلی پیگیری می شود.
تولید ریل در ذوبآهن اصفهان عامل اصلی خودکفایی کشور در صنعت ریلی می باشد و این شرکت با توانمندی خود توانسته است به خوبی نیاز کشور را به محصول استراتژیک ریل تامین کند. تولید انواع ریل از جمله ریل قطارهای پرسرعت، ریل مترو، ریل معدن و همچنین موفقیت اخیر این شرکت در تولید ریل زبانه سوزن، نشان از بومی سازی تکنولوژی تولید ریل در این مجتمع عظیم صنعتی دارد. این مهم مانع خروج بیش از 100 میلیون یورو ارز در سال از كشور شده است.
پیام مدیرعامل فولاد کاوه جنوب کیش برای پنجمین جشنواره ملی فولاد / جایگاه بومیسازی در نقشه استراتژیک فولاد کاوه جنوب کیش / همکاری حداکثری فولاد کاوه جنوب با دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان
دکتر سید عباس حسینی، مدیرعامل فولاد کاوه جنوب کیش (کاوه):
صنعت فولاد کشور در بالاترین درجه موفق به پیشبرد پویش بومیسازی و استفاده حداکثری از توان داخلی شده است؛ به گونهای که کارنامه بومیسازی در زنجیره فولاد میتواند به عنوان الگویی برای سایر صنایع معرفی شود. با استفاده از توان و همت داخلی، ارزبری در صنعت فولاد به حداقل رسیده است. گواه آن هم گزارش صرفه جوییارزی در ۵ دوره اخیر جشنواره ملی فولاد است.
شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در راستای توسعه بومیسازی و ساخت داخل، اقدام به سازماندهی و اجرای فرآیندهای ساخت و بومیسازی نموده و این مهم را در نقشه استراتژیک (1400 الی 1404) ترسیم نموده است. همچنین واحد مهندسی ساخت و بومیسازی شرکت فولاد کاوه جنوب کیش با هدف ایجاد زیرساخت و دانش فنی جهت تامین و ساخت داخلی قطعات و تجهیزات با حفظ کیفیت و پیش بینی و رفع نیازهای سازمان فعالیت دارد.
با توجه به اینکه در استان هرمزگان ظرفیتهای صنعتی ساخت و تولید متناسب با نیاز شرکت های صنایع بالادستی بزرگ شکل نگرفته است، لذا شرکت فولاد کاوه جنوب کیش سعی در استفاده از ظرفیت تمامی صنایع ساخت و تولید کشور در راستای توسعه بومیسازی با اولویت قراردادن صنایع واقع در استان هرمزگان نموده است. #کاوه در این زمینه تاکنون موفق به همکاری با بیش از 400 شرکت صنعتی خصوصی،20شرکت دانش بنیان و 5 دانشگاه صنعتی گردیده است که از جمله نتایج آن میتوان به بومی سازی پنل آبگرد لنس دمشی کوره قوس الکتریکی در همکاری با دانشگاه صنعتی مالک اشتر اشاره کرد.
پیام مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران برای پنجمین جشنواره ملی فولاد / «فولاژ» توانایی صادرات دانش فنی دارد / شرکت فولاد آلیاژی ایران دانشبنیان است
محمد کمال زاده، مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران(فولاژ):
دیدگاه ما نسبت به حوزه دانشبنیان، خاص است و ما اگر بخواهیم در حوزه صنعتی مثل فولاد در دنیا سرآمد باشیم راهی به جز ورود به حوزه دانش نداریم. بهرهگیری از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان در پنجمین جشنواره_و_نمایشگاه_ملی_فولاد_ایران، میتواند شرایط لازم را برای تولید انبوه این محصولات و توسعه صادرات آن به بازارهای هدف بیشازپیش تقویت کند.
مدیر عامل شرکت فولاد آلیاژی ایران، این شرکت را یک شرکتی با دانش فنی بسیار بالایی دانست و اظهار داشت: در حال حاضر۴۴۷ گريد فولاد خاص در این شرکت توليد میشود و به همین دلیل میتوانیم اين دانش را به ساير كشورها صادر كنيم.
مدیرعامل چادرملو در آستانه پنجمین جشنواره ملی فولاد / بهرهگیری چادرملو از شرکتهای دانشبنیان در طرحهای توسعهای / رشد ۱۵۰ درصدی بومی سازی در کچاد
مهندس طاهرزاده، مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (کچاد):
چادرملو نزدیک به 5،2 میلیارد یورو طرح توسعهای مرتبط با فعالیتهای شرکت تعریف و دردست سرمایهگذاری دارد که با اجرای این طرحها با رویکرد بومیسازی و جلب مشارکت تأمین کنندگان و سازندگان داخلی شاهد اشتغال زایی حدود 8 هزار نفر خواهیم بود. در همین راستا تلاش داریم توسعههای هوشمند و هدفمند شرکت را با بهرهگیری از دانش، نوآوری و ایدههای مرکز علمی و پژهشی و شرکتهای دانشبنیان محقق سازنیم.
چادرملو فقط در نیمه اول امسال موفق شده است با استفاده از ظرفیت های ساخت داخل بالغ بر 629 قطعه مورد نیاز در واحدهای فعال در مجتمع های معدنی و صنعتی خود را بومی سازی کند که بیش از 25 میلیون یورو صرفه جویی ارزی در پی داشته است. نکته قابل توجه اینکه، تعداد قطعات بومی سازی شده در 6 ماهه اول سالجاری نسبت به مدت مشابه سال 1401 بالغ بر 150 درصد رشد داشته است و میزان صرفه جویی ارزی حاصل از تولید قطعات در داخل کشور طی 6 ماهه سالجاری به میزان 12 ماهه سال 1401 بوده است.
پیام مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان برای پنجمین جشنواره ملی فولاد: از بومیسازی عبور کردیم/ به دنبال بومیسازی تکنولوژیهای نوین هستیم
عطاالله معروفخانی، مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان (هرمز)
از سال 1397 که دور جدیدی از تحریمهای ظالمانه استکبار جهانی علیه مردم کشور ما آغاز شد و اولین
جشنواره_و_نمایشگاه_ملی_فولاد_ایران با رویکرد بومیسازی آغاز بکار کرد، صنایع فولادی کشور پیشگام و مصمم شدند تا وابستگیهای خود را به واردات کاهش دهند و از ظرفیتهای درونی استفاده کنند. خوشبختانه اکنون میتوان گفت که بخش بزرگی از نیازهای روزمره فولادسازان از داخل تامین میشود و صنعت فولاد به یک الگو در بومیسازی تجهیزات و قطعات در کشور تبدیل شده است.
شرکت فولاد هرمزگان از همان روزهای نخست تحریمها کمیته بومیسازی را تشکیل داد و به شناسایی تجهیزات و قطعات وارداتی از یک سو و سازندگان و تامینکنندگان داخلی از سوی دیگر پرداخت. هر چند که در ابتدا فرایند کار بومیسازی سخت مینمود اما هرچه اعتماد ما به سازندگان داخلی بیشتر و همکاریها نزدیکتر شد، نتایج پربار آن ملموستر شد و توانستیم وابستگی خود را به واردات روز به روز کاهش دهیم.
اگر در سال 1399 تنها 29 درصد از قطعات و تجهیزات فولاد هرمزگان از داخل تامین میشدند اما در 6 ماه نخست امسال این میزان به بیش از 61 درصد رسیده است. در سال 1400 میزان صرفهجویی ناشی از ساخت داخل قطعات، تجهیزات، مواد اولیه و نسوز از داخل 39 میلیون دلار بود. در سال 1401 این میزان با رشد 25 درصدی به 48.5 میلیون دلار رسید. در 6 ماه نخست سال جاری نیز توانستیم به میزان 27.8 میلیون دلار از تامین داخلی صرفهجویی حاصل کنیم. به این ترتیب شاهد صرفهجویی دهها میلیارد تومانی در فولاد هرمزگان بودیم و این هزینهای که قرار بود به تامین قطعات و تجهیزات وارداتی اختصاص یابد، صرف تامین از داخل و سازندگان داخلی شد که علاوه بر صرفهجویی ارزی و ریالی، با توجه به خرید داخلی، موجبات رشد و شکوفایی صنعتگران داخلی کشور نیز به خوبی توسط فولاد هرمزگان فراهم شده است.
ازجمله تجهیزات بومیسازی شده فولاد هرمزگان در این چند سال اخیر میتوان به دستگاه طیفسنج فلورسانس آزمایشگاه، الکتروموتور مین فن و بوستر فن، پمپ عمودی اسکیل پیت، پمپ عمودی واحد آبشیرینکن، کابل آبگرد کوره ذوب و دهها قطعه دیگر اشاره کرد.
یکی از نقاط قوت فولاد هرمزگان در سالهای اخیر، ارتباط مستمر با شرکتهای دانشبنیان، مراکز دانشگاهی و پارکهای علم و فناوری بوده و ثمره این ارتباط علاوه بر بومیسازی، حل بسیاری از چالشهای فولاد هرمزگان و نوآوری بود. تدوین و توسعه نظام مدیریت تکنولوژی و نوآوری از دیگر اقدامات ما برای عبور از بومیسازی و گام نهادن به دنیای نوآوری بوده است. برگزاری رویدادهایی همچون ششمین کنفرانس فولادیشو در بندرعباس، رویداد دانشآموزی حل مسئله صنعت و سومین دوره کنفرانس فولادسازی و ریختهگری مداوم نشان میدهد که در حال عبور از بومیسازی تجهیزات و قطعات هستیم و به بومیسازی تکنولوژیهای نوین میاندیشیم.
گردهمایی "تٔامین کنندگان برتر" در جشنواره ملی فولاد / حضور دانشبنیانها و شرکتهای تامینکننده برتر زنجیره آهن و فولاد در برج میلاد/ تقدیر از تولیدکنندگان برتر برای پنجمین سال متوالی
سازندگان و شرکتهای تأمین کننده برتر کشور در پنجمین جشنواره و نمایشگاه فولاد ایران حضور فعالی دارند؛ از جمله: مجتمع صنعتی اسفراین، بی نظیران، گسترش فناوری خوارزمی، توسعه ساخت طباطبایی، توسعه اقتصادی فراگیر (تافکو)، پایا صنعت سما، ساتها، چدن ریزان جی، ریختگری اصفهان، آتیه فولاد سنگان، آتیه فولاد نقش جهان، گروه پاترون، به آرین صنعت اصفهان، ترانسفورماتور کوره آریا، پژوهش و فناوری فرتاک ایرانیان، مدیریت ساخت تجهیزات معادن و صنایع معدنی ایرانیان(ایمیکو)، تهیه و تولید مواد نسوز، نسوز مهرگداز، شرکت رای صنعت، قطعه گستر کرمان، آریا ترانسفو شرق، رایکا پردازش پارت، شرکت فناور فرتاک اسپادانا، تابان نیرو، ایران ترانسفو، پتروسازه میهن، پولاد تجهیز ایرسا، کاوش جوش، آلیاژ جوش، پمپ ایران، تامین روانکار دایان و ...
گفتنی است، پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران با رویکرد نمایشگاه تخصصی بومی سازی زنجیره آهن و فولاد، توسعه تکنولوژی، انتقال دانش فنی، بهمرسانی نیازها و فرصتهای بومیسازی و ساخت داخل و حمایت از سازندگان داخلی و شرکتهای دانش بنیان در آستانه برگزاری است. به گفته دکتر بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، این رویکرد عملیاتی در چند دوره قبلی جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد، منتج به صرفه جویی ارزی حدود ۱.۷ میلیارد دلاری شده است.
به گزارش دبیرخانه جشنواره ملی فولاد، این رویداد با هدف بهمرسانی تولیدکنندگان و تأمین کنندگان در زنجیره آهن و فولاد کشور و افزایش سهم تأمین داخلی در فولاد و صنایع معدنی برای پنجمین سال متوالی برگزار میشود. اهداء لوح به همراه تقدیر از سازندگان داخلی برگزیده با حضور مدیران عامل، مقامات و مسئولین به همراه رونمایی از دستاوردهای ساخت داخل و فناورانه زنجیره آهن و فولاد از دیگر برنامه های این جشنواره است.
پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، از سهشنبه این هفته (۱۹ دی ماه) در برج میلاد تهران شروع می شود و به مدت ۳ روز تا ۲۱ دی ماه ادامه خواهد داشت.
در آستانه جشنواره ملی فولاد منتشر شد: مقاله بومی سازی و توسعه تکنولوژیهای نوین در زنجیره ارزش آهن و فولاد ایران و جهان / بومی سازی و تابآوری زنجیره تامین
مهندس اسدالله فرشاد، پیشکسوت و عضو سابق هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در آستانه پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در مقاله ای برای چیلان نوشت: پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران، فرصت مغتنمی است تا با حضور کارشناسان و مدیران معدنی و فولادی، شرکتهای دانش بنیان و طراحان و سازندگان (مواد، قطعات و تجهیزات مورد نیاز صنایع فولاد ایران)، نقشه راه سالهای آینده را مشترکا تبیین و ترسیم نمائیم.
وی در این مقاله با تشریح اینکه بومی سازی به کارایی، مقرون به صرفه بودن و پایداری صنایع آهن و فولاد کمک میکنند؛ به مقولاتی همانند تاب آوری زنجیره تامین، سفارشی سازی و سازگاری، کاهش هزینههای حمل و نقل، پاسخگویی بازار، بهره وری انرژی، ایجاد اشتغال مولد و پایدار در مبحث بومی سازی پرداخت.
مهندس فرشاد در بخش دوم این مقاله به "آینده جهانی پایداری صنعت فولاد" پرداخت و تشریح کرد: با توجه به رویکردها و اقدامات ذکر شده در حوزه بومی سازی، بهینه سازی و استراتژی های تولید محلی و منطقهای، استراتژی آینده جهان برای تولید فولاد در مقیاس بزرگ در سال 2050 با تمرکز بر انرژی های تجدیدپذیر شامل چندین عنصر کلیدی است. این عوامل، پایداری صنعت فولاد را در راستای صنعتی سبز و دوستدار محیط زیست پشتیانی میکنند...
پیام مدیرعامل به آرین صنعت اصفهان برای پنجمین جشنواره ملی فولاد/ بومی سازی به آرین صنعت در راستای حذف وابستگی به خارج/جشنواره ملی فولاد فرصتی مغتنم برای شرکت های دانش بنیان
محمد ریاحی منش، مدیرعامل شرکت به آرین صنعت اصفهان:
ایده برگزاری جشنواره و نمایشگاه فولاد توسط ریاست محترم انجمن تولید کنندگان فولاد ایران، فرصت بسیار مغتنمی در اختیار تامین کنندگان و شرکت های بزرگ فولادی قرار داده تا با تقویت زنجیره تامین با تکیه بر توان داخلی ، کشور را به جایگاه اصلی خود در صنعت فولاد جهان برساند .
شرکت دانش بنیان به آرین صنعت اصفهان نیزبا حضور در این نمایشگاه از این فرصت استفاده بهینه کرده است تا با معرفی محصولات بومی سازی شده و استراتژیک تولید خود ، گامی در راستای حذف وابستگی به خارج از کشور بردارد.
پیام مدیر عامل شرکت فولاد اکسین برای برگزاری پنجمین جشنواره ملی فولاد
پیام مهندس محمدی مدیر عامل شرکت فولاد اکسین خوزستان برای برگزاری پنجمین جشنواره ملی فولاد
متن پیام بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
اعلام حمایت از بومی سازی همیشه یک گام مهم و ارزنده ای در مدار و مسیر توسعه صنعت فولاد کشور محسوب می شود.
حضور همه مدیران صنعت فولاد در کنار هم و اعلام حمایت یکپارچه آنها از بومی سازی صنعت فولاد در پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران گام مهم و ارزنده ای در مسیر توسعه صنعت فولاد ایران عزیزمان محسوب می گردد.
خانواده بزرگ فولاد اکسین خوزستان در سالی که با تدابیر مقام معظم رهبری به نام رشد تولید و مهار تورم مزین شده است با نقش آفرینی عظیم خود در بومی سازی انواع ورق های فولادی مورد نیاز صنعت نفت و گاز کشور و همگام شدن پای کار نهضت ملی مسکن برای تولید ورق ها و سازه های ساختمانی توانسته است خدمات شایانی برای تحقق خودکفایی و خودباوری رقم بزند.
همچنین در شرایطی که همچنان تحریم های ظالمانه،بویژه علیه صنعت فولاد ادامه دارد،شرکت فولاد اکسین خوزستان توانسته است امسال صادر کننده برتر کشور شود و در همین مسیر با تلاش شبانه روزی کارگران و متخصصان خود خط تولید این نگین صنعت فولاد با بیش از ۹۵ درصد آماده به کاری فعال باشد و تلاش می شود با تامین به موقع قطعات یدکی و رسیدگی بیشتر و تعمیرات اساسی خط تولید ضمن صیانت از این امانت،شرایطی را ثبت کنیم تا این دارایی پر ارزش با کیفیت بالاتری در خدمت کشور و سهامداران آن باشد.
بدین ترتیب پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران که هر ساله برگزار می شود،همواره یک موج فراگیر با اهمیت در حوزه بومی سازی و حمایت از تامین داخلی است که خوشبختانه همیشه با استقبال شایسته جامعه فولاد کشور و متخصصین این مرز و بوم رو به رو شده است.
علی محمدی
مدیر عامل شرکت فولاد اکسین
پیام مدیرعامل فولاد ورق خودرو برای پنجمین جشنواره ملی فولاد / تحقق آرمان بومی سازی در گرو باور به شعار «ما می توانیم»/ ارمغان صرفهجویی ارزی و تأمین به موقع و پایدار در شرایط تحریم از دستاوردهای بومی سازی است
مهندس حمید شجاعی، مدیرعامل شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری:
همه بر این واقعیت واقف هستیم که رویکرد بومی سازی مدنظر #جشنواره_و_نمایشگاه_ملی_فولاد_ایران، علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، باعث خود باوری، اشتغالزایی و ایجاد انگیزه در بنگاههای اقتصادی میشود و مقدمات پویایی، رشد و تعالی صنایع کشور را مهیا مینماید. تجربیات موفق برگزاری نمايشگاه بومیسازی، شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری را بر آن داشت تا در ادامه مسیر با حضور برجستهتر در چنین رویدادهای علمی-پژوهشی، توانمندیها و همچنین نیازهای فنی خود را به نمایش بگذارد و در راه تقویت جایگاهش در زنجیره ارزش فولاد کشور، بیش از پیش از ظرفیتها و توانمندیهای داخلی در مسیر بومی سازی استفاده کند.
در همین راستا شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری به عنوان تنها شرکت تولیدکننده ورق گالوانیزه مورد نیاز صنایع خودروسازی و لوازم خانگی که سالانه 400 هزار تن از مواد اولیه صنایع پایین دستی خود را تأمین میکند، مهمترین استراتژی خود را بر اصل هم افزایی و تعامل گسترده با مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی معتبر کشور، استفاده از منابع داخلی برای رفع نیازهای اساسی و بهره مندی بهتر از استعدادهای داخلی قرار داده و همواره برای تحقق حداکثری این استراتژی کوشیده است.در نتیجه اقدامات ارزشمند این افراد، طی دو سال اخیر نیم میلیون دلار صرفه جویی ارزی معادل 200 میلیارد ریال صرفه جویی ریالی به ارمغان آمده که با توجه به وجود تحریمهای ظالمانه علیه کشور قابل توجه است.
در نتیجه اقدامات و هدفگذاریهای انجام شده در این حوزه، تاکنون حدود 60 تجهیز و قطعه مورد نیاز این شرکت به دست متخصصان داخلی و جوانان نخبه فارغ التحصیل دانشگاهی بومی سازی شده است. از جمله اهداف شرکت برای این مهم میتوان به تأمین به موقع، پایدار و با کیفیت قطعات و تجهیزات با تکنولوژی بالا، خودکفایی کشور در زمینه طراحی و ساخت قطعات و تجهیزات استراتژیک و حساس، ارتقاء دانش و توانمندی سازندگان، جلوگیری از خروج ارز از کشور و افزایش اشتغال در سطح استانی و ملی اشاره کرد.
مدیرعامل فولاد مبارکه در آستانه پنجمین جشنواره ملی فولاد / تشکیل زیستبوم نوآوری و فناوری با حمایت از دانش بنیانها/ حمایت تمامعیار فولاد مبارکه از توان دانشبنیانها
دکتر محمدیاسر طیبنیا
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان
در تنگنای تحریمها و در یک دهه گذشته شرکت فولاد مبارکه توانسته است توانمندهایهای خود را در بومیسازی قطعات و تجهیزات به نمایش بگذارد.
این دستاورد حاصل اعتماد و باوری است که این شرکت در جایگاه بزرگترین فولادساز کشور به شرکتهای داخلی از جمله شرکتهای دانشبنیان داشته است. امروز شرکتهای بزرگ کشور میتوانند در باورسازی و ایجاد احساس «میتوانیم» در مجموعههای کوچکتر به شدت موثر واقع شوند. 90 درصد تجهیزات و موادی که اکنون در شرکت فولاد مبارکه بومیسازی شده و به کار گرفته میشود حاصل همین پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه از شرکتهای کوچکمقیاس به ویژه شرکتهای دانشبنیان است.
فولاد مبارکه برنامه سرمایهگذاری 1000 میلیارد تومانی بر شرکتهای دانشبنیان را تا پایان سال در دستور کار دارد، این مجموعه بنا دارد زیست بوم نوآوری باز را توسعه دهد و با حمایت از پروژههای دانشگاهی تحولی در این حوزه ایجاد کند.
پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد، فرصتی گرانبها برای ایجاد زنجیره ارتباطی بین شرکت های بزرگ فولادی و مجموعه های تولیدی و صنعتی دانش بنیان است
مهندس محمد مدنی فر، مدیرعامل شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان در آستانه پنجمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد
اگرچه موانع موجود در مسیر بومی سازی فنآوری در کشور ایران نیـزماننـد سـایر کشـورهای رو بـه پیشرفت وجود مسایل ویژه ای مانند تحریم، از اهمیت بیشتری برخـوردار اسـت اما در زنجیره تامین فولاد در کشور با وجود همه مشکلات و نیازمندی ها، اکنون می توان ادعا کرد بین 70 تا 80 درصد در کل زنجیره تولید فولاد خود کفایی وجود دارد. از این روی با برنامه ریزی های انجام شده در سال های گذشته و رشد صنعت فولاد، اکنون تا حدود زیادی در این صنعت خود کفا شده و با وجود همه فشار های بین المللی و مشکلات، تبدیل به یکی از صادر کنندگان مطرح آن در جهان شده ایم.
و اما ... امروزه موضوع بومی سازی در بخش های زیادی از فرآیند تولید فولاد در کشور، چه در تامین تجهیزات، تامین مواد اولیه، تامین مواد مصرفی و غیره رشد چشمگیر و پیشرفت های خوبی داشته ایم، اما هم چنان در برخی تجهیزات حیاتی و اصلی آن در اقلام مصرفی، خطوط تولید، قطعات و لوازم یدکی، ارزبری و وابستگی وجود دارد.
بر این باوریم، که یرگزاری رویدادهای ملی و بین المللی همچون #جشنواره_و_نمایشگاه_ملی_فولاد_ایران فرصتی گرانبها و مغتنم برای ایجاد زنجیره ارتباطی بین شرکت های بزرگ فولادی و تولید کنندگان و مجموعه های دانش بنیان می باشد تا با اشتراک و شناخت نیازمندی های بازار فولاد کشور از توان تولید کنندگان داخلی در راستای بومی سازی دانش و تجهیزات مورد نیاز صنعت فولاد گامی هر چند کوچک به سوی پیشرفت و خودکفایی برداریم.
این گزارش بروزرسانی میشود...
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .