به گزارش چیلان،
پانصدمین شماره از «پیام هلال»؛ نشریه داخلی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به سردبیری دکتر زهرا جعفری، حاوی مطالب خواندنی و ارزشمند است. در این شماره از پیام هلال گزارشها و مصاحبههای متنوعی از جمله گفتوگو با رئیس و دبیرکل جمعیت هلال احمر و نیز گفتوگو با هنرمندان داوطلب منتشر شده است. یکی از گزارشهای این شماره، به ارائه روایتی از خدمت و همراهی شش داوطلب برتر سال 1402 اختصاص دارد. در ادامه متن کامل این گزارش را میخوانید؛
مهندس سیدعباس حسینی؛ مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش
امسال در قالب طرح ملی نذر «خدمت» سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر و به اهتمام شرکت فولاد کاوه جنوب کیش، ۲۰۵ مخزن دو هزار لیتری تأمین شد و با همکاری شرکت آب، برق و تأسیسات قشم، در اختیار خانوارهای نیازمند دو روستای محروم جزیره قشم قرار گرفت.
مهندس سیدعباس حسینی؛ مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش میگوید: مسئولیتهای اجتماعی جزء افتخارات ما است و اقدامات بسیار موثری را در این بخش انجام دادهایم که طرح داوطلبی خیرات آب با نام اختصاری «خیرآب» در چارچوب طرح ملی «نذر خدمت» و خریداری ۲۰۵ مخزن دو هزار لیتری از جنس پُلیاتیلن از طرف شرکت فولاد کاوه جنوب کیش برای دو روستای کمتر برخوردار «باغ باال» و «کنار سیاه» جزیره قشــم نیز در همین راستا صورت گرفته است.
هدف از اجرای این طرح، ابتکاری از محل منابع مالی بخش رسالتهای اجتماعی این شرکت، مشارکت در کاهش تنش آبی روستاهای کمتر برخوردار جزیره قشم و بهویژه منطقه بحران غرب جزیره در ذیل هــدف اصلی «کاهش اثــرات منفی ناشی از تغییرات اقلیمی» بوده است.
این مخازن دو متر مکعبی به شرکت آب، برق و تأسیسات قشم تحویل داده شد تا به خانوادههای نیازمند و کمبضاعت ساکن دو روستای محروم، به وسیله تانکر به صورت خانهبهخانه آبرسانی شود. با تأمین، ارسال و تحویل این مخازن و با ذخیره آب مورد نیاز مردم، علاوه بر ارائه خدمات آبرسانی مطلوبتر به ساکنین این دو روستای کمتر برخوردار جزیره قشم، به فرآیند مدیریت بحران کمآبی و کاهش تنــش آبی روستاهای این جزیره نیز کمک میشود.
مسئولیت شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در این فرآیند، تأمین مالی، تهیه و تجهیز ملزومات مربوط به فرآیند تأمین منابــع، تولید و توزیع آب شرب برای روستاهای محروم و کمتربرخوردار جزیره قشم بوده است که در نخستین اقدام جهادی، به منازل مسکونی روستای محروم هدفگذاریشده در دو منطقه بحرانی مرکز و غرب این جزیره آبرسانی صورت پذیرفت.
اکبر قهری؛ مدیرعامل شرکت سامانتل
اکبر قهری؛ مدیرعامل شرکت سامانتل [ارائه خدمات تلفن همراه در حوزههای گوناگون] است و به عنوان یک مجموعه بشردوست، امسال به عنوان حامی منتخب ملی از طرف سازمان داوطلبان تجلیل شد. او که طرحهای مختلفی را در حوزه فعالیت خود به صورت داوطلبانه در جمعیت هلال احمر اجرا کرده است، سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر را ساختار مطمئن و امنی برای انجام مسئولیت اجتماعی خود میداند و علت اصلی اعتمادش به این نهاد بینالمللی، کمک بیقید و شرط به همه نیازمندان و با هر رنگ و نژاد میخواند.
راهاندازی سرشماره 112، کمک در سیل و زلزله، تخصیص بخشی از سود خود به طرح ملی نذر آب و تهیه تانکر برای مناطق کمبرخوردار سیستان و بلوچستان، بخشی از اقدامات او در راستای طرحهای بشردوستانه سازمان داوطلبان است.
قهری در این باره میگوید: سالها قبل از حضورم در سامانتل نیز هلال احمر را میشناختم و میدانم که کمکها از این مجرا، به نیازمند واقعی میرسد، برای همین هم در راستای تحقق مسئولیت اجتماعی سامانتل، باز هم سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر را انتخاب کردم تا داوطلبی را ادامه دهم.
احمد قاسمی؛ قاضی در بیرجند
بر مسند قضا که تکیه میزند مواظب است تا قلمش به ناحق بر کاغذ نچرخد و با صدور حکمی، معضلات اجتماعی جدیدی ایجاد نشود. احمد قاسمی؛ قاضی باسابقه و بااخلاق شهرستان بیرجند و داوطلب منتخب سال سازمان داوطلبان است که زلزله بیرجند او را به این فکر واداشت تا حکم حبس مجرمانی را که سابقه کیفری نداشتند، تعلیق کند و به نفع مراکز توانبخشی و نهادهای خیریه همچون هلال احمر حکم صادر کند.
قاضی قاسمی میگوید: زندان ممکن است زندگی برخی مجرمین را از هم بپاشد و با این احکام، کمک عامالمنفعه را در میان مردم ترویج دادیم و حالا، دیگر قضات استان نیز از این دست احکام صادر میکنند. او که حالا داوطلب جمعیت هلال احمر است با کمک و مشورت این نهاد مردمی، احکام زیادی را برای تأمین تجهیزاتی نظیر ویلچر و بانک امانات تجهیزات پزشکی تمام شهرستانهای استان تجهیز کرده است.
قاضی روایت ما میگوید: علاوه بر استقبال مجرمان از صدور این احکام، اطرافیان آنها نیز به این امور تشویق شدند و کار عامالمنفعه، جایگاه مناسبی در سطح استان پیدا کرده است.
سلیمان آذرنگ؛ معلم
سلیمان آذرنگ؛ معلم منطقه نالوس در شهرستان اشنویه استان آذربایجان غربی است. اکثر مردمان این منطقه مرزی، نیازمند یاری خیرین و نیکوکارانی هستند تا بتوانند نیازهای اولیه خود را تأمین کنند. با حضور خانه هلال احمر در این منطقه و تلاشهای این معلم داوطلب، کمکهای مردمی رنگوبوی تازهای به خود گرفته است و جاندارتر از قبل تهیه و توزیع میشود.
این معلم دغدغهمند میگوید: همیشه دغدغه کمک به دانشآموزانم را داشتم و عضویت در هلال احمر نیز برای من افتخاری است تا بتوانم بهتر به آنها در زمینه معیشت، دارو و درمان کمک کنم. آذرنگ که مرکز نیکوکاری خیرین «نالوس» را در منطقه تأسیس کرده است، کمک میکند تا کمکها به صورت بهتر و متناسب با مشکلات هر خانواده، به دست آنها برسد. حالا دیگر، دعای خیر مردم روستا، بدرقه راه این معلم سختکوش است.
زهرا زمانی؛ واقف اهل داراب و ادامهدهنده راه پدر
زهرا زمانی؛ فرزند مرحوم حسن زمانی، واقف منتخب داوطلب سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر از شهرستان داراب استان فارس است و حالا که چند ماه از فوت پدرش میگذرد، همهجای شهر، اثرات ماندگار کارهای خیر پدر را میبیند. ماجرای وقف زمین هزار و 500 متری ورودی شهر داراب نیز به شش سال قبل برمیگردد که پدر به پیشنهاد جمعیت هلال احمر پیگیر ساخت پایگاه امدادی در نزدیکی جاده پرحادثه و دوطرفه داراب - شیراز بود.
دخترش میگوید: پدرم همیشه در کار خیر پیشقدم بود. از کمکهای معیشتی تا کمک به ساخت مدرسه را با اشتیاق انجام میداد و از زمان اهدای این زمین نیز پیگیر ساخت و روند پیشرفت این پایگاه امدادی بود. دنیای بیوفا اما مجال افتتاح پایگاه را به این پدر مهربان نداد. او تا روزهای پایانی زندگی نیز که در بستر بیماری بود و دست بیماری، او را ناتوان و زمینگیر کرده بود از طریق دخترش اخبار ساخت پایگاه را پیگیری میکرد، اما متأسفانه نتوانست افتتاح آن را ببیند.
برارجان محمدنژاد؛ واقف
همهچیز از مرگ شهروز شروع شد. پسر 30 سالۀ برارجان محمدنژاد. برارجان در روستای «اسطلخ جان» رودبار استان گیلان زندگی میکند. پسرش در جاده روستایی تصادف کرد و تا قبل از رسیدن نیروهای امدادی جان خود را از دست داد. این اتفاق تلخ و سهمگین پدر را شدیداً تحت تأثیر قرار داد تا فکری به حال دیگر اهالی روستا کند و از داغدار شدن خانواده دیگری جلوگیری به عمل آورد.
او که یک کارگر ساختمانی است، به هلال احمر رودبار مراجعه کرد و زمین بَرِ جاده خود را که باارزشترین داراییاش هم بود به هلال احمر بخشید تا پایگاه امداد و نجات جادهای در آن تأسیس شود. محمدنژاد حالا پیگیر ساخت پایگاه امدادی است.
او میگوید: مرگ شهروز برای من غم بزرگی بود. من نمیخواهم این اتفــاق دردناک برای دیگر اهالی روستا تکرار شود، به همین دلیل زمین را اهدا کردم تا زودتر این خطرات کم شود و نیروهای امدادی زودتر برسند. حالا که هلال احمر بودجه ساخت ندارد و مردم روستا از این وقف من مطلع شدند، حاضرند در ساخت پایگاه مشارکت کنند.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .