به گزارش چیلان، شرکت سرمایهگذاری صدر تأمین (تاصیکو)، به عنوان یکی از هلدینگهای زیرمجموعه شستا (شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی)، در سالهای اخیر رشد قابل توجهی را در حوزه معدن و صنایع معدنی تجربه کرده است. این شرکت با تمرکز بر بهرهبرداری از منابع طبیعی و سرمایهگذاری در پروژههای معدنی بزرگ، نقش مهمی در توسعه پایدار این بخش ایفا کرده است.
دستاوردهای مالی و سرمایه گذاری
سرمایهگذاری انجامشده از سوی سرمایهگذاری صدر تامین در 3ماهه سال مالی مربوط به شرکتهای فعال در بازار سرمایه و شرکتهای خارج از بورس بوده است. مجموع بهای تمامشده سرمایهگذاری «تاصیکو» در گزارش فعالیت 3ماهه سال مالی برابر با 7 هزار و 903 میلیارد تومان بوده است؛ میزان بهای تمام شده این شرکت در مقایسه با دوره 3ماهه سال گذشته حدود 9 درصد رشد داشته است.
عمده سرمایهگذاری و توجه «تاصیکو» در 3ماهه اول سال مالی 1403، مربوط به بخشهای فلزات اساسی، استخراج کانه هاي فلزي، استخراج زغال سنگ و سایر محصولات کانی غیر فلزی بوده است. شرکت سرمایهگذاری صدر تامین بیشترین سرمایهگذاری خود را در شرکتهایی انجام داد که در بازار سرمایه حضور داشتند. میزان سرمایهگذاریهای این ابرشرکت در شرکتهای پذیرفته شده در بورس 6 هزار و 753 و شرکتهای خارج از بورس برابر با یک هزار و 149 میلیارد تومان بود.
عمدهترین بهای تمامشده سرمایهگذاری در پرتفوی بورسی «تاصیکو» مربوط به بخش «فلزات اساسی» با 2 هزار و 519 میلیارد تومان بوده است؛ که شامل 37 درصد از سهم سرمایهگذاری گروه صنایع در شرکتهای بورسی و شامل 5 شرکت میشود. اما بهتر است نگاهی به 5 شرکت بورسی بیندازیم ( 2 شرکت از گروه فلزات اساسی ) که بیشترین سرمایهگذاریدر این شرکتها توسط «تاصیکو» صورت گرفته است.
با نگاه دقیقتر میبینیم که بیشترین میزان بهای تمام شده در صورتوضعیت پرتفوی شرکتهای بورسی، در اختصاص شرکت « هلدينگ توسعه معادن و فلزات» با یک هزار و 811 میلیارد تومان بود که سهم 7.75 درصدی و ارزش بازار 6 هزار و 35 میلیارد تومانی دارد، در رده بعدی شرکت «ملي صنايع مس ايران» با یک هزار و 475 میلیارد تومان سهم 5.59 درصدی و ارزش بازار 28 هزار و 16 میلیارد تومانی، شرکت «زغال سنگ پروده طبس» با یک هزار و 33 میلیارد تومان سهم 61.62 درصدی و ارزش بازار 2 هزار و 851 میلیارد تومانی، شرکت « فولاد مبارکه اصفهان » با 805 میلیارد تومان سهم 2.41 درصدی و ارزش بازار 11 هزار و 291 میلیارد تومانی و در رتبه پنجم شرکت «صنايع خاک چيني ايران» نیز با 311 میلیارد تومان که سهم 73.97 درصدی دارد ارزش بازار 3 هزار و 707 میلیارد تومانی را به ارمغان آورده است.
در نهایت در پورتفوی سرمایهگذاری شرکتهای بورسی سرمایهگذاری صدر تامین 14 شرکت باقی میمانند که سهم 20 درصدی دارند.
بیشترین میزان بهای تمامشده سرمایهگذاری در پرتفوی غیر بورسی شرکت سرمایهگذاری صدر تامین مربوط به بخشهای « استخراج کانه هاي فلزي » و «ساخت محصولات فلزی » با 807 میلیارد تومان و 169 میلیارد تومان بوده است که شامل 8 شرکت میشود.
عمده سرمایهگذاری در صورتوضعیت پرتفوی شرکتهای خارج از بورس، در اختیار شرکت «توسعه معادن پارس تامين» با 799 میلیارد تومان و سهم 79.98 درصدی بوده است. در ردههای بعدی نیز شرکت «مديريت اکتشاف منابع معدني پايا» با 99 میلیارد تومان و سهم 15.78 درصدی، شرکت «فولاد اکسين خوزستان» با 78 میلیارد تومان و سهم 30 درصدی، شرکت «اکتشاف و حفاري صدر تامين» با 73 میلیارد تومان و سهم 60 درصدی و شرکت «لوله سازي ماهشهر» با 55 میلیارد تومان و سهم 30 درصدی قرار دارند.
اما 4 درصد باقی مانده از پورتفوی غیر بورسی «تاصیکو» بین 3 شرکت کوچک تقسیم شده است.
جزئیات پروژههای کلیدی تاصیکو
نگاهی به پروژههای کلیدی شرکت سرمایهگذاری صدر تامین بیندازیم؛ تاصیکو بیش از ۱۶ پروژه فعال دارد که ارزش سرمایهگذاری آنها بالغ بر ۱۴ هزار میلیارد تومان است. از جمله پروژههای مهم این شرکت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کارخانه طلای تفتان: این پروژه با 97.2 درصد پیشرفت، آماده بهرهبرداری است و یکی از مهمترین سرمایهگذاریهای تاصیکو در حوزه طلا محسوب میشود.
پروژه کاغذ سنگی: با پیشرفت 96.59 درصدی، این پروژه به زودی به بهرهبرداری خواهد رسید.
کارخانه طلای توسعه معادن پارس تأمین: این پروژه با 11.77 درصد پیشرفت، یکی از پروژههای استراتژیک شرکت در بخش معادن طلا به شمار میرود.
برنامههای توسعهای
تاصیکو در حال حاضر بیش از ۱۰۰ کیلومتر پهنه معدنی برای تامین خوراک کارخانه استحصال طلای کردستان در اختیار دارد. همچنین، این شرکت برنامههایی برای عرضه اولیه کارخانه طلای تفتان در بازار سرمایه دارد. یکی از اهداف کلیدی تاصیکو، افزایش ظرفیت تولید طلا در کشور به ۶ تن در سال است، که میتواند نقش کلیدی در صنعت طلا ایفا کند.
صادرات و همکاریهای بینالمللی
تاصیکو در سال ۱۴۰۳ موفق به صادرات محصولات خود به ۲۲ کشور شده است و این نشان از توانمندی بالای این شرکت در رقابتهای بینالمللی دارد. همچنین، این شرکت با انعقاد قراردادهایی با شرکت ملی مس ایران در زمینه کارگزاری فروش و تراستی، گامهای مهمی برای تقویت جایگاه خود در بازارهای جهانی برداشته است.
برنامههای آتی
در راستای توسعه انرژی و پایداری تولید، تاصیکو اقدام به ایجاد نیروگاههای اختصاصی برای تامین انرژی واحدهای خود کرده است. همچنین، این شرکت پروژههای بزرگی در حوزه زغال سنگ کک دارد که میتواند تأثیر بسزایی در تولید انرژی داشته باشد.
در مجموع، عملکرد صدر تأمین در سال ۱۴۰۳ نشاندهنده سرمایهگذاریهای استراتژیک، و تعهد به توسعه پایدار است که میتواند این شرکت را در مسیر رشد بلندمدت قرار دهد.
منبع: ویژهنامه ۶ ماهه چیلان
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .