دکتر جعفر سرقینی، معاون معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در برنامه چالش از رادیو گفتگو با بیان این مطلب گفت: تعرفه ورق های فولادی بر مبنای حمایت از تولید داخل وضع شده و تا پایان سال به همین میزان باقی خواهد ماند.
وی میزان تعرفه واردات فولاد در ایران را از متوسط تعرفه های موجود در منطقه کم تر عنوان کرد و افزود: اعضای سندیکا به دنبال واردات ورق هستند تا تجارت کنند، با این حال هیچ نهادی جلوی واردات آنها را نگرفته و هنوز هم امکان واردات درصورت پرداخت حق تعرفه ای برای آن ها وجود دارد.
سرقینی واردات ورق با تعرفه ورق های ممزوج را در سال گذشته 2 میلیون تن اعلام کرد و گفت: لوله و پروفیلی ها در بهترین سال ها 2.5 میلیون تن تولید کرده اند پس چطور است که از 2 میلیون تن واردات ورق تنها 600 هزار تن به بخش لوله پروفیلی ها رفته است؟ به وضوح می توان دید عمده این واردات در امر تجارت بوده و نه تولید درصورتی که هیچ کشوری بازار خود را در اختیار سایر کشورها قرار نمی دهد بنابراین بازار ایران برای صنعتگران ایرانی است.
وی توان تولید و تحویل سه شرکت متعهد برای تحویل ورق به واحدهای لوله و پروفیل را مناسب دانست و گفت: این شرکت ها متعهد شده اند 2.1 میلیون تن نیاز لوله و پروفیلی ها را به آنها تحویل دهند و هر تولیدکننده لوله و پروفیل درحال حاضر درخواست دهد ورق به آنها تحویل داده می شود. حتی فولاد مبارکه ظرفیت خود در سایر بخش ها را به خاطر تولید ورق مورد نیاز صنایع لوله و پروفیل کاهش داده است. سرقینی در پاسخ به شبهاتی درخصوص تفاوت قیمت های داخلی و صادراتی ورق فولاد مبارکه اظهار داشت: فروش صادراتی در اکثر کشورها با قیمت های داخلی متفاوت است و نباید در داخل ایران نیز این موضوع مورد بحث یا انتقاد قرار گیرد. سرقینی در خاتمه با انتقاد از اعضای سندیکای لوله و پروفیل عنوان کرد: لوله و پروفیلی ها هیچ گاه آمار واقعی تولید خود را ارائه نکرده اند. آمار تولید را بطور شفاف و روشن در اختیار وزارت قرار دهند تا بتوانیم درخصوص موضوعات تصمیم گیری کنیم و نیاز مورد نظرشان را به آنها تحویل دهیم چراکه تامین نیاز داخل اولین اولویت شرکت های داخلی است.