به گزارش چیلان، سومین جلسه هم اندیشی تولیدکنندگان میلگرد کشور در حالی برگزار شد که توافقات انجام شده در دو جلسه قبلی تا حدود زیادی محقق شده و کارخانجات تولیدکننده پایبندی خود به توافقات صنفی را اثبات کردند. همچنین در این جلسه چهار شرکت فولاد یزد، فولاد امیرکبیر خزر، فولاد ظفر بناب و نورد ایوان غرب نیز به جمع شرکت هایی که در جلسات قبل حضور داشتند، پیوستند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به اصلاح ساختار انجمن و تشکیل 5 رسته فعالیت در آن، برگزاری جلسات هماهنگی و هم اندیشی را از وظایف مهم انجمن ها برشمرد و گفت: واحدهای نوردی به دلیل اینکه در حلقه پایانی زنجیره فولاد قرار دارند، بیشتر از بقیه حلقه ها از شرایط بازار تاثیر می پذیرند و بسیار اهمیت دارد که بتوانند هماهنگ با یکدیگر عمل کنند که در این راستا انجمن می بایست نقش خود را ایفا نماید.
سید رسول خلیفه سلطانی برگزاری منظم و هفتگی جلسات هم اندیشی را نشانگر عزم راسخ تولیدکنندگان میلگرد برای انسجام و هماهنگی بیشتر دانست و اظهار داشت: تجربه فعالیت های هماهنگ صنفی در کشور ما محدود است و اینکه واحدهای نوردی در این شرایط رکود بازار دور هم جمع شده اند و توافقاتی می کنند و بر سر انجام تعهدات خود با هماهنگی سایر تولیدکنندگان پایبند هستند، نوید حرکت در مسیر بلوغ صنفی را می دهد که این مسئله از نگاه اقتصاد ملی و حتی به لحاظ ابعاد اجتماعی بسیار امیدوار کننده است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد با تشریح نتایج این جلسات افزود: خوشبختانه تولیدکنندگان میلگرد درک خوبی از بازار آهن دارند و تجربه بالای آنها در تعامل با بازار باعث شده است از اتخاذ تصمیمات هیجانی دوری کنند و نگاه بلند مدت و پایدار به عرضه و تقاضا داشته باشند. بر همین اساس در جلسات سعی شده است گام به گام حرکت کنیم و ضمن حفظ ثبات بازار، منافع تولیدکنندگان هم تامین شود. به طور مثال در جلسه اول بیشتر تلاش شد که شرایط فروش کارخانجات یکسان شود و فروش ها به صورت نقدی باشد. در جلسه دوم یک گام به جلو رفتیم و قرار شد بازه تفاوت قیمت کارخانجات محدود شود. در این جلسه هم ضمن ارزیابی نتایج تصمیمات جلسات قبل، آماری از واحدهای تولیدی اخذ شد و با توجه به این اطلاعات و فرمایشات حاضرین قرار شد در مسیری حرکت کنیم که تفاوت قیمت شمش و میلگرد در یک بازه زمانی به گونه ای اصلاح شود که هم نوردی ها بتوانند متناسب با سرمایه گذاری خود کسب درآمد کنند و هم تولیدکنندگان شمش بتوانند چرخ کارخانه خود را بچرخانند.
خلیفه سلطانی در پاسخ به این سوال خبرنگار «چیلان» که تا چه اندازه به استمرار این جلسات و پایبندی نوردکاران به تعهدات صنفی می توان خوشبین بود، گفت: تشکیل چنین جلسات صنفی و انجام توافقات آن توسط حاضرین که الزام قانونی هم برای اجرای آن ندارند، خود بیانگر اعتماد درون صنفی واحدهای نوردی و تلاش آنان برای بهبود وضعیت کسب و کارشان است و به اعتقاد بنده تا زمانی که تصمیمات هیجانی در این جلسات اتخاذ نشود، می توان به افزایش هماهنگی و انسجام بین واحدها امیدوار بود؛ کما اینکه نتایج مثبت برگزاری دو جلسه قبل کاملا مشهود بوده و امیدوار کننده است.