چیلان آنلاین
کدخبر : ۶۷۲۳
مرتبط با : باشگاه مدیران
تاریخ : ۲ شهریور ماه ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۵:۳۴
مهدي سرلك، كارشناس بازار جهاني فولاد ذوب آهن اصفهان، شروع صادرات اصولی را ایجاد یک تیم پرتلاش، با انگیزه و با دانش دانسته و می گوید، باهوش ترین و خبره ترین افراد موجود درهر شرکتی در بازاریابی و فروش به کار گرفته می شود. سرلک در گفت و گو با چیلان با بیان این که صادرات نیازمند مدیران با دیدگاه های علمی و آینده نگر است گفت: اما نباید نقش دولت ها را در حمایت از صادرات نادید گرفت. در ادامه به تشریح نقش دولت و صنعت فولاد در صادرات پایدار از نگاه این کارشناس باسابقه بازار فولاد می پردازیم.
دولتمردان و تولیدکنندگان برای توسعه صادرات فولاد چکار کنند؟

پرونده صادرات فولاد ایران/ در شرایط فعلی بازار فولاد ايران با توليد حدود 17 ميليون تني خود ديگر مصرف كننده 22 ميليون تن فولاد نيست و نزديك به 7 ميليون تن محصول اضافه خود را بايستي صادر نمايد. اين صادرات يا مي تواند به صورت اصولي و بر اساس روندهاي بين المللي شناخته شده كه  منجر به صادرات پايدار مي شود صورت  پذيرد يا به شكل سنتي و فصلي و كوتاه مدت. به طور قطع نگاه كوتاه مدت به بازارهاي صادراتي كه هزينه بالايي براي ورود و كسب سهم بازار دارند، چندان اقتصادي نيست.

شرايط صادرات اصولي اما از ايجاد يك تيم پرتلاش، با انگيزه و با دانش آغاز مي شود. هرچند حساسيت و ارزش نيروي انساني در تمامي صنايع بالاست اما باهوش ترين و خبره ترين افراد موجود در هر شركت در بازاريابي و فروش به كار گرفته مي شوند. اين تيم بعد از مطالعه بازارهاي بالقوه و مزيت دار وارد بررسي دقيق آن بازار ها شده و قوانين و مقررات گمركي، ميزان مصرف، حضور رقبا و ساير مطالب مرتبط با فعالیت در آن بازار خاص بررسي و در گام بعدي با حضور نمايشگاهي (در قالب بازديد كننده و يا غرفه دار) و ايجاد ارتباط با فعالان اقتصادي و تجار بازار هدف وارد فازهاي عملياتي مي گردد. پس از ورود به هر بازاري  فعاليت هاي بعدي براي گسترش سهم بازار صورت مي پذيرد و صادرات پايدار به معناي واقعي پايه گذاري مي گردد.

صادرات نيازمند مديران با ديدگاه هاي علمي و آينده نگر بوده و به طور قطع ارضاء كننده خواست مديران با ديد كوتاه مدت  نيست. صادرات آستانه تحمل بالايي مي طلبد و عملياتي نمودن صادرات باعث مي شود در روزگاري كه درياي يك صنعت طوفاني است، كشتي صادركنندگان به آرامي از تندبادهاي غرنده عبور نموده و به ساحل نجات برسد. موضوعي كه شايد اگر صنعت نساجي ايران در سال هاي 1360 مي دانست و آن را عملياتي مي نمود امروزه ديگر تنها نامي از آن باقي نمانده بود.

مهمترين وظايف صادراتي شركت ها پس از تشكيل تيم هاي كارشناسي ماهر و كاردان، حمايت هاي همه جانبه مديران عالي است تا تيم هاي صادراتي بتوانند در جنگ جهاني كنوني بازارهاي جديدي را فتح نمايند. دولت نيز براي بهره برداري از مزاياي صادرات بايستي از نظر اقتصادي و سياسي حامي صادركنندگان باشد.

صنعت فولاد ايران رمق چنداني ندارد و به گفته برخي كارشناسان در صورت عدم حمايت دولت تا سه ماهه آينده (پايان فروردين ماه 1395) بيش از نيمي از توليدكنندگان فولاد ايران زمين گير مي شوند. مهمترين حمايت هاي دولت در مقطع كنوني و پس از مهار واردات با اعمال تعرفه وارداتي مناسب عبارت است از:

1.  تقويت و تسهيل ايجاد انجمن هاي غير دولتي صادرات فولاد و حمايت مادي و سياسي دولت و بهره جويي از مشاوره هاي تاثيرگذار اين انجمن ها.

2.  برقراري جوايز صادراتي و تسهيل صادرات فولاد در بنادر و گمرك

3.   آموزش بازاريابي و مكانيزم ورود به بازارهاي جهاني براي صادركنندگان بالقوه

4.  برقراري و تسهيل شركت در نمايشگاه هاي موثر جهاني براي صادركنندگان

5.  رعايت كامل معافيت هاي مالياتي براي كالاهاي صادراتي

در پايان بايد به ياد داشته باشيم كه شايد در جنگ واقعي ويتنامي ها چندان توفيقي بر يانكي ها نداشتند اما امروزه كه بيش از نيمي از بازار كفش آمريكا در اختيار ويتنام است هم دولت و هم توليدكنندگان ويتنام بهره مند مي شوند. مثال هاي فراوان ديگري هم براي مزيت هاي صادرات پايدار وجود دارد.

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .