کدخبر : ۶۸۳۸۱
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۲۹ تیر ماه ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۳:۵۱
مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد خوزستان گفت: در شش سال گذشته شرکتهای فولادی با افزایش قیمت بیسابقه ۲۸ برابری برق، ۱۷ برابری گاز و ۳۰ برابری آب روبهرو بودهاند.
موانع پیشرفت سرمایهگذاری در حوزه انرژی
محمدحسین وزیری/ مدیر انرژی و سیالات شرکت فولاد خوزستان: آغاز زود هنگام محدودیت برق از اردیبهشت ماه امسال، چالش انرژی را برای صنایع فولادی به بحران تبدیل کرد؛ محدودیتی که هر هفته نسبت به هفته قبل شدت بیشتری به خود گرفته و با اعمال محدودیت برق تا مرز ۹۰ درصد، فعالیت بسیاری از واحدهای فولادی را با مشکل جدی روبرو کرد و امکان ادامه تولید را برای بسیاری از فولادیها بهویژه آنهایی که نیروگاه اختصاصی ندارند، سلب کرد.
با وجود سهم بسیار کم صنعت فولاد از برق مصرفی کشور هنوز هم این صنعت در فصل تابستان در اولویت اعمال محدودیت از سمت وزارت نیرو بوده و این محدودیت در حالی اعمال میشود که صنعت فولاد به عنوان یکی از بخشهای کلیدی اقتصاد کشور نقش محوری در ارزآوری، ایجاد اشتغال، صادرات غیرنفتی و تامین نیاز صنایع پاییندستی ایفا میکند.
تولیدکنندگان فولاد در سالهای اخیر ناگزیر به سرمایهگذاری در حوزه غیرتخصصی خود شدهاند و بسیاری از واحدها به ویژه تولیدکنندگان بزرگ برای حفظ پایداری فعالیت خود مجبور به سرمایهگذاریهای کلان در احداث نیروگاههای اختصاصی هستند. با این حال گوناگونی موانع از جمله عدم انجام تعهدات وزارت نیرو، عدم شفافیت ضمانتها و پیچیدگی مسیر صدور مجوزات، کمبود نقدینگی، مشکلات ثبت سفارش و تامین تجهیزات و... باعث کندی پیشرفت پروژهها شده است.
در شش سال گذشته شرکتهای فولادی با افزایش قیمت بیسابقه ۲۸ برابری برق، ۱۷ برابری گاز و ۳۰ برابری آب روبهرو بودهاند و به دلیل اعمال محدودیتهای شدید انرژی و در پی آن کاهش تولید، درآمد شرکتهای فولادی کاهش یافته و حاشیه سود آنها به شدت افت کرده است. همین امر توان مالی آنها را برای ادامه سرمایهگذاری در زیرساختهای تولید برق تحت تأثیر قرار داده بنابراین لازم است سیاستگذاران و تصمیمگیران حوزه انرژی با درک دقیقتری از نقش و اهمیت صنعت فولاد نسبت به تامین پایدار انرژی برای این صنعت راهبردی و ایجاد تسهیلات لازم در این باره اقدام عاجل انجام دهند.
اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .