سید حسین احمدی، مدیرعامل شرکت فولاد خراسان و عضو هیئت مدیره انجمن فولاد با بیان این مطلب گفت: هم اکنون میزان سرانه مصرف سالانه فولاد در کشور ما از 70 کیلوگرم کاهش یافته و با توجه به این که رونق صنعت فولاد سالانه 100 میلیارد تومان درآمد برای کشور ایجاد میکند و علاوه بر این مشاغل زیادی در ارتباط با این بخش بوده و آنها نیز به گردش در میآیند، باید به آن توجه ویژه داشت.
احمدی با اشاره به مشکلات پیش روی تولیدکنندگان در استفاده از منابع بانکی برای تامین مالی پروژه های توسعه ای افزود: با توجه به معضلاتی که در نظام بانکی وجود دارد باید سهم بازار سرمایه در تأمین مالی شرکتها در برنامه ششم دیده شود و مکانیزم به گونه ای باشد که کارآفرین در کشور ما در انتهای صف باقی نماند، چرا که رشد اقتصادی و افزایش سطح اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی با تامین مالی صنایع مولد گره خورده است.
وی عدم تمایل بانکها به پرداخت تسهیلات بلند مدت را از مشکلات مهم تقویت چرخه تولید ارزیابی و خاطرنشان کرد: این الزام باید به نوعی در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شده و امیدواریم تیم اقتصادی دولت و نمایندگان مجلس به این امر توجه ویژه داشته باشند.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی خراسان رضوی با بیان این که بخشی از مسئولیت سودآوری واحدهای تولیدی بر عهده مدیران آنها است، تصریح کرد: درست است که مدیران وظیفه دارند قیمت تمام شده محصول را کاهش دهند اما برخی از زیرساختهای موثر بر قیمت تمام شده، مانند حمل و نقل، در کشور ما دچار مشکل هستند. برای مثال به منظور حمل هر محموله گندله سنگ آهن باید معادل 28 درصد قیمت آن هزینه ترانزیت پرداخت شود و هزینه حمل و نقل ریلی 15 درصد از هزینه جاده گرانتر است
این عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد خاطرنشان کرد: آمار 3 ماهه ابتدایی سال 1395شرکتهای بورسی نشان از این دارد که روند توسعه صنعت رو به بهبود می باشد. برجام در حوزه تأمین برخی از کالاهای راهبردی به ویژه، تجهیزات مورد نیاز برای صنایع اثر بسیار مناسبی داشته است و با توجه به این که صنعت ما از فناوریهای روز عقب مانده، این امکان بسیار مغتنمی برای ترمیم شکافی است که از نظر تکنولوژی بین ایران و کشورهای دیگر افتاده است.