چیلان آنلاین
کدخبر : ۷۳۶۴
مرتبط با : اخبار
تاریخ : ۱۱ مهر ماه ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۱:۵۷
*این گزارش بروز رسانی می شود*
دومین کنفرانس آهن و فولاد متال بولتن ایران روز دوشنبه ( 5مهرماه95 / 26 سپتامبر) شروع شد و تا دو روز آینده ادامه خواهد داشت. خبرنگاران چیلان، این کنفرانس بین المللی را به صورت لحظه ای پوشش می دهند. توجه: برای اطلاع از آخرین اخبار این سمینار، این صفحه را به طور مداوم کنترل کنید.
پوشش خبری چیلان از دومین کنفرانس آهن و فولاد ایران

برای مشاهده عکس و اخبار لحظه ای کوتاه این سمینار، عضو تریبون فولاد (@chilanonline) شوید!

  • روز اول سمینار (دوشنبه 5مهرماه؛ 26سپتامبر) 

به گزارش چیلان، کنفرانس متال بولتن با حضور بیش از 100 نفر از شرکت های داخلی و خارجی شروع شد و در مراسم افتتاحیه، دکتر بهرام سبحانی، مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان به سخنرانی پرداخت.

پس از این سخنرانی دکتر سبحانی، حضار از خط تولید فولاد مبارکه بازدید به عمل آوردند.

پس از بازدید از خط تولید فولاد مبارکه و بخش های مختلف این کارخانه بزرگ فولادی کشور، بازدیدکنندگان به میزبانی فولاد مبارکه به کشت شهری به منظور آشنایی بیشتر با جاذبه های شهری اصفهان پرداختند.

  • تصاویری از سخنرانی دکتر سبحانی در افتتاحیه سمینار و بازدید شرکت کنندگان از خط تولید و خط ورق گالوانیزه فولاد مبارکه
  Untitled-4 ----------------------------------------------------------
  • روز دوم سمینار (سه شنبه 6مهرماه؛ 27سپتامبر)
برای دریافت "برنامه کنفرانس آهن و فولاد ایران" و کسب اطلاع از سخنرانان و محورهای آن بر روی این لینک کلیک کنید.   به گزارش  چیلان ، طبق برنامه ریزی های قبلی، سخنرانان روز دوم سمینار به این ترتیب می باشند: دکتر مهدی کرباسیان،  رئیس هیئت عامل ایمیدرو دکتر بهرام سبحانی، مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان بهمن تجلی زاده، معاون فروش و بازاریابی فولاد خوزستان احسان دشتیانه معاون فروش و بازاریابی ذوب آهن بهادر احرامیان، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد احمد دنیانور، مدیرعامل فولاد جنوب و بازرس انجمن تولیدکنندگان فولاد از دیگر سخنرانان کنفرانس آهن و فولاد متال بولتن، نیز سلمان سنگی، نماینده تجاری گروه Sarralle در ایران، Keval Dhokia تحلیلگر متال بولتن،  WangJian مدیرعامل شرکت تجهیزات و مهندسی Sinosteel خواهند بود.  

------------------------------- برنامه های روز دوم و پنل اول کنفرانس با سخنرانی دکتر کرباسیان آغاز شد.

photo_2016-09-27_09-54-03

گزیده سخنان دکتر کرباسیان رییس هیات عامل ایمیدرو: - ایران با همکاری اوکراین در یزد کارخانه کنسانتره سازی می سازد؛ این کارخانه از سنگ اهن های کم عیار استفاده خواهد کرد و در صورت موفقیت به صورت زنجیره ای در ایران اجرا خواهد شد؛ این کارخانه تا یک ماه آینده به بهره برداری می رسد. - گلوگاه اصلی صنایع در کشور جذب سرمایه گذاری خارجی و تامین منابع مالی است. - دیگر گلوگاه زیرساخت ها به ویژه آب و حمل و نقل است که هزینه های تمام شده را بالا می برد. - به دنبال جذب 40 میلیارد یورو سرماهی هستیم که 30 میلیارد از این میزان توسط دولت ها و 10 میلیارد یورو بانک به بانک خواهد بود. - 2طرح از کنسانتره و 2 طرح از گندله تا پایان امسال به بهره برداری می رسد. برخی از این طرح مربوط به منطقه سنگان است. - تا سال اینده ظرفیت کنسانتره کشور 47 تا 48 میلیون تن خواهد شد و به همین میزان گندله توليد خواهد شد. - دولت ایران هم باید مانند چین سیاست های تشویقی برای حمایت از تولید اخذ کند کما اینکه تصمیمات خوبی برای تامین مالی واحدهای کوچک و متوسط اخذ شده اما برای واحدهای بزرگ کافی نیست.  

------------------------------- photo_2016-09-27_10-25-28

گزیده سخنان دکتر سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان:

- ایران در سال 2016 به صادرکننده خالص فولاد تبدیل می شود. روند صادرات و واردات نشان دهنده این پیش بینی است چرا که ظرفیت تولید در داخل هر ساله اضافه می شود. - در سال 2015 ایران 4.5 میلیون تن واردات و 4.2 میلیون تن صادرات فولاد داشت. امسال تراز تجارت فولاد ایران قطعا مثبت خواهد شد. - تا 1404 باید 35 میلیون تن مصرف فولاد داشته باشیم. جمعیت ایران تا آن زمان 100 میلیون نفر خواهد بود. سرانه مصرف فولاد ایران هم به 350 کیلوگرم و صادرات فولاد به 20 میلیون تن خواهد رسید. - سرانه مصرف فولاد ایران هم اکنون 237 کیلوگرم است که جای رشد به 350 کیلوگرم را دارد. - بازار خاورمیانه جزو بازارهای بزرگ واردات فولاد است و این موضوع توسعه صنعت فولاد را در ایران توجیه می کند. - عیار سنگ آهن در معادن ایران در دنیا کم نظیر است و حتی در باطله های معدنی ایران بین 23 تا 27 درصد آهن وجود دارد. - در چین عیار متوسط عیار سنگ آهن حدود 30 درصد است اما عمده معادن سنگ آهن ایران عیار بالای 50 در صد دارند. - در ایران دانش طراحی و ساخت واحدهای فولادی و همچنین بهره برداری از آنها وحود دارد.

- دلیل تعریف ظرفیت 55 میلیون تن این است که چون ما کشوری در حال توسعه و در مسیر توسعه هستیم باید طبق سند چشم انداز مصرف سرانه خود را به بیش از 300 کیلوگرم برسانیم. - عدد فوق قطعا بلند پروازانه نیست از این رو مصرف در 2025 با احتساب رشد جمعیت به 35 میلیون تن می رسد.از سوی دیگر باید در منطقه به یک صادرکننده نمونه تبدیل شویم پس 20 میلیون تن برای صادرات در نظر گرفته شده است.

- 28 میلیون تن ظرفیت تولید فعلی فولاد ایران است.حدود 22 میلیون تن هم طرح در حال احداث وجود دارد و حدود 6 میلیون تن هم طرح جدید وجود دارد. مجموع این اعداد 56 میلیون تن می شود ؛ بنابراین هدف 55 میلیون تن غیرواقعی نیست اما چالش هایی در این زمینه برای رسیدن به این ظرفیت وجود دارد. - با طرح های توسعه ای که تا بدین جا تعریف شده و اکثر انها بالاتر از 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارند، همین حالا نزدیک به 50 میلیون تن ظرفیت در صنعت فولاد داریم.

چالش سرمایه گذاری در صنعت فولاد: سنگ آهن: اگرچه ذخایر خوبی شناسایی شده اما این معادن نیازمند تجهیز از بهره برداری تا واحدهای فرآوری است تا خوراک واحدهای فولادی در افق چشم انداز مانعی برای رسیدن به ظرفیت نباشد. آب: مکان یابی واحدها باید به درستی انجام شود. حمل و نقل: چه دریایی، چه ریلی و چه جاده ای هنوز مناسب نیست. برق و گاز: اگرچه موجود است ولی شبکه های توزیع مناسب نیست. همچنین باید بر تکمیل زنجیره و نیز ادغام واحدها به منظور کاهش تضاد منافع تمرکز کرد.

9چالش رسیدن به هدف 55 میلیون تن فولاد در افق 1404 از نظر دکتر سبحانی: 1/اکتشاف و استخراج سنگ آهن 2/ مدیریت منابع آبی 3/ حمل و نقل به ویژه ریلی 4/ انرژی برق 5/ پراکندگی و زنجیره ای نبودن واحدها 6/منابع مالی 7/ هزینه بالای تولید 8/رقابت های داخلی 9/ بازاریابی صادراتی گزارش تکمیلی سخنرانی دکتر سبحانی در افتتاحیه کنفرانس آهن و فولاد ایران

-------------------------------

photo_2016-09-27_11-45-24

جلسه پرسش و پاسخ در کنفرانس با حضور آقای دکتر كرباسيان و آقای دکتر سبحانی:

سوال یکی از حاضرین در کنفرانس از دکتر سبحانی: بر روی واردات سنگ اهن از کشورهای دیگر نظیر افریقا جهت تامین نیاز طرح های توسعه ای و افق 2025 فکر کرده اید؟

سبحانی: به دلیل هزینه ها و نیز وجود ذخایر مناسب سنگ اهن در کشور که هنوز اکتشاف آن هم تکمیل نشده و نیروی کاری که نیازمند کار است واردات مقرون به صرقه نیست و منظقی به نظر نمی رسد.

------------------------------ پنل دوم با سخنرانی مهندس تجلی زاده معاون فروش شرکت فولاد خوزستان آغاز شد.

33 سخنرانی مهندس تجلی زاده معاون فروش شرکت فولاد خوزستان: - از جمع صادرات 2 میلیون و 100  هزار تن فولاد کشور بیش از 90 درصد مربوط به شرکت های بزرگ است. - یکی از مشکلات، همین حجم بالای صادراتی از سوی تنها سه شرکت بزرگ مبارکه، خوزستان و ذوب اهن است که باید توسعه پیدا کند. - در بخش تولیدات هم امسال تولید محصول تخت از سایر محصولات فولادی پیشی می‌گیرد. - ظرفیت تولید فولاد خوزستان تا سال 2018 به 5 میلیون تن، تا سال 2020 به 8.8 میلیون تن و در افق 2025 به 13.6 میلیون تن می رسد. - امسال  برنامه تولید 3.7 میلیون تن را داریم. - صادرات فولاد خوزستان در بین سال های 2014  تا 8 ماهه نخست 2016 افزایشی بوده است. - در سال 2016 صادرات به 403 هزار تن رسید. - سال 2015 حدود یک میلیون و 68 هزار تن صادرات داشتیم و در 8 ماهه به رقم سه میلیون و 87 هزار تن رساندیم. - عمده صادراتمان به کشورهای تایلند، مصر، امارات، اردن، برزیل، مراکش، هند، بنگلادش و کانادا بوده است. سخنان تجلی زاده درباره طرح های توسعه ای فولاد خوزستان:  فولاد خوزستان طرح افزایش زیرسقفی و رساندن ظرفیت فعلی در هرمزگان به 5 میلیون تن را دارد. همچنین در شادگان طرح هایی را نظیر آهن اسفنجی شروع کرده و ابتدا به یک میلیون تن و سپس به 3.6 میلیون تن می رساند. همچنین در خرمشهر طرح هایی فولادی را تا افق 2025 تعریف کرده ایم که ظرفیت 5 میلیون تنی دارد.

------------------------------

photo_2016-09-27_11-34-22

سخنرانی دکتر احسان دشتیانه معاون فروش شرکت ذوب آهن اصفهان: - افتتاح رسمی پروژه تولید ریل ذوب اصفهان در ماه جاری خواهد بود. - ذوب آهن اصفهان 19 درصد سهم در بازار فولاد ایران دارد. - ظرفیت تولید فعلی ذوب آهن اصفهان هم اکنون 3.6 میلیون تن است و یکی از تولیدکنندگان بزرگ محصولات طویل در منطقه منا است. - به ادغام فولادسازان، فعال شدن تشکلهای فولادی، ارتقای کیفیت محصولات تولیدی، تمرکز بیشتر بر تحقیق و توسعه و بهبود بازاریابی در صنعت فولاد نیاز داریم.

------------------------------ پنل سوم با سخنرانی بهادر احرامیان عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران شروع شد.

photo_2016-09-27_12-36-08

سخنرانی بهادر احرامیان عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران: - صادرات محصولات با ارزش افزوده برای ایران درمقایسه با فروش سنگ اهن مقرون به صرفه تر است - البته در بخش ذخایر هم سرمایه گذاری معادن فضا برای کار زیاد است چراکه ذخایر سنگ اهن کشور بسیار بیشتر از چیزی است که اعلام می شود. - تولید اهن اسفنجی در کشور 20 میلیون تن است و ظرفیت اسمی 23 میلیون تن اعلام می شود؛ همچنین بیش از 90 درصد از ظرفیت گندله و کنسانتره در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد. - ظرفیت فعلی تولید گندله و کنسانتره کشور 22 میلیون تن است.   ------------------------------ * این کنفرانس با سخنرانی مدیران ذیل ادامه یافت: کوال دخویا، تحلیلگر متال بولتن ریسرچ وانگ جیان، مدیر شرکت تجهیزات و مهندسی ساینو استیل شی شه، رئیس هیئت مدیره MCC چین ارسون اوزدمیرل، مدیر صادرات صنایع بورچلیک سلیک لئونید شولف، مدیر اتحادیه گروه‌های مالی و صنعتی روسیه شهریار تقوی، قائم مقام مدیرعامل استراتژی و فروش آوروس ماکسیم لارین، یکی از مدیران بخش تحقیق و توسعه آوروس کیمون آنجلوپلوس، مدیرعامل شرکت کشتیرانی و کومودیتی دنا نیلما ویاس، مدیر بین المللی بندر و منطقه آزاد صحار ------------------------------
◊ حاشیه های دومین کنفرانس آهن و فولاد ایران (متال بولتن)
*** گزارش تصویری دومین روز کنفرانس آهن و فولاد ایران (متال بولتن) *** شایعه تغییر مدیرعامل ذوب آهن اصفهان تکذیب شد *** گزارش کامل توافق دوجانبه شرکت های ایریسا ایران و PSI اتریش   ------------------------------
  • روز سوم سمینار (چهارشنبه 7 مهرماه؛ 28 سپتامبر)
  روز آخر سمینار متال بولتن در اصفهان رنگ و بوی سنگ آهنی دارد! دو پنل امروز صبح (چهارشنبه 7مهرماه 1395) سمینار آهن و فولاد با موضوع سنگ آهن؛ دسترسی جهانی و محلی سنگ آهن ایران در بافتار جهانی- قیمت گذاری و پروژه ها شروع می شود. طبق برنامه های قبلی، این سمینار "تا دقایقی دیگر" با سخنرانی دهقانی، رئیس دپارتمان معدنی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی شروع می شود. و سپس با سخنرانی هایی از: سجاد غرقی، عضو هیئت مدیره انجمن سنگ آهن کیوان جعفری طهرانی، عضو هیئت مدیره انجمن سنگ آهن ایران اسماعیل ایزدی و الهام کردزاده، ورا بلی، سردبیر استیل فرست کریستوف آیچینگر، قائم مقام بخش آگلومراسیون پری متالز تکنولوجیز اتریش توماس شوالم، رئیس آگلومراسیون پول ورث جرج اشتروبر، مهندس پروژه ارشد پول ورث متئو جیاگلیونه، مدیر تجاری تنوا فرانچسکو زانلا، از بخش تکنولوژی و فروش اس ام اس اینسیه آندرئاس یونگ بائر، مدیر فروش پری متالز تکنولوجیس اتریش جیووانی آستنگو، مدیر بخش تحقیق و توسعه تنوا ایتای پیانتی چائو چونلی، رئیس هیئت مدیره ساینو هوی مچ ادامه خواهد داشت.   ------------------------------ سخنرانی سجاد غرقی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران:

photo_2016-09-28_10-06-01

- دسترسی به آهن قراضه سخت است و برای سنگ اهن نیاز جدی در زنجیره فولاد در ایران است. -  199 معدن سنگ اهنی در کشور وجود دارد که بیش از 80 درصد معادن کوچک و متوسط طی سال های اخیر تعطیل شده است. - اکتشافات از اصلی ترین معضلات سنگ اهن کشور است، کمتر از 20 درصد محدوده های ایران اکتشاف شده است. - زیرساخت ها در ایران کافی نیست. - 80 درصد سنگ اهن ایران توسط جاده حمل می شود. - فاینانس و برخی مشکلات دولتی از دیگر معضلات سنگ اهن ایران است.   ------------------------------ سخنرانی دکتر کیوان جعفری طهرانی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن ایران:

photo_2016-09-28_10-10-11

- هند اصلی ترین صادرکننده سنگ اهن به ایران است. - از ابتدای سال قبل ایران واردات گندله را حذف کرد چون تولیدات گل گهر جوابگوی نیاز داخلی بود. - مذاکراتی با کودرموخ و گل گهر برای صادرات کنسانتره و تبدیل و بازگشت آن به ایران صورت گرفته است. - 80 تا 90 درصد معادن خصوصی سنگ آهن ایران هم اکنون تعطیل شده اند. - ذخایر سنگ آهن ایران بیش از 80 میلیارد تن و حتی بیشتر از افغانستان است و در زمینه بهره برداری از این ذخایر بسیار ضعیف عمل کرده ایم. - با چنین ذخایر بزرگی از سنگ آهن خوب نیست ایران سنگ آهن وارد کند اما آیا امکان دارد از جنوب کشور سنگ آهن را به واحدهای فولادی دوردست منتقل کرد؟ - صادرات سنگ آهن ایران در سال 2015 به کمتر از 18 میلیون تن رسید. - ایران در حال مطالعه برنامه توقف صادرات سنگ آهن خود از ابتدای سال آینده شمسی است. - ایران در سال گذشته میلادی بیشترین صادرات را به چین و سپس به ترکمنستان، امارات، عراق، پاکستان، ترکیه، قطر، چک و هند داشته است - ایران در سال اینده در تولید گندله خودکفا می شود و با راه اندازی طرح های توسعه ای پیش بینی می شود در صادرات گندله به حجم یک تا 2 میلیون تن برسد - صادرات سنگ دانه بندی هم متوقف خواهد شد ------------------------------ سخنرانی ایزدی عضو هیات مدیره شرکت یومینرال :

photo_2016-09-28_10-23-22

------------------------------ سخنرانی نایب رئیس کلوخه سازی پریمتالز اتریش در خصوص فناوری های کلوخه سازی جدید برای بازار ایران :

photo_2016-09-28_14-44-14

------------------------------ سخنرانی توماس شوالم رئیس آگلومراسیون شرکت پال ورث :  

photo_2016-09-28_14-51-18

------------------------------ سخنرانی مدیر منطقه ای شرکت تنوا ایتالیا در خصوص راه اندازی سریع و تولید DRI با فناوری Energiron:

photo_2016-09-28_15-41-15

 

اخلاق رسانه ای : استفاده از مطالب با ذکر منبع "چیلان آنلاین" مجاز است .