به گزارش چیلان، براساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران فولاد بعد از سنگ آهن و سیمان بیش ترین حجم صادرات بخش معدن و صنایع معدنی را به خود اختصاص داده است.
به عبارت دیگر از مجموع 25 میلیون و 579 هزار تن صادرات انواع محصولات معدن و صنایع معدنی سهم فولاد و زنجیره محصولات فولادی 13.42 درصد است و اما سهم سنگ آهن 33.11 درصد بود.
گفتی است، صادرات سنگ آهن در مدت مذکور نزدیک به 8 میلیون و 469 هزار تن به ارزش 327 میلیون و 537 هزار دلار بوده است.
همچنین صادرات زنجیره سیمان به حدود 6.4 میلیون تن به ارزش 262 میلیون و 804 هزار دلار رسیده بود.
با این حال که شاهد صادرات حجم قابل توجهی صادرات فولاد از کشور در 6 ماهه نخست امسال بودیم که حجم واردات فولاد و زنجیره فولاد هم چشمگیر بوده و به یک میلیون و 988 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 265 میلیون دلار رسیده است.
به بیانی سهم واردات فولاد از مجموع واردات بخش معدن و صنایع معدنی که 2 میلیون و 765 هزار تن بوده حدود 71.9 درصد است.
ارزش دلاری مجموع واردات بخش معدن و صنایع معدنی هم در این مدت یک میلیارد و 804 میلیون دلار بوده است.
براساس اطلاعات مجموع عملکرد تجارت خارجی بخش معدن و صنایع معدنی 28 میلیون و 344 هزار تن به ارزش 5 میلیارد و 208 میلیون دلار بوده است.
مقصد صادرات فولاد ایران هم گسترده بوده و شامل چین، آذربایجان، پاکستان، مالزی، مراکش، عمان، عراق، کویت، آلمان، هند، سنگاپور، ترکیه، اردن، امارات، تایلند، ترکمنستان، تایوان، ایتالیا، بنگلادش، مصر، کانادا، بلژیک، اسپانیا، لهستان، بلژیک، انگلستان، گرجستان، افغانستان، تاجیکستان، کویت، برخی کشورهای دیگر می شود.
چین همچنان اصلی ترین مقصد صادراتی سنگ آهن ایران
براساس این گزارش مقصد صادرات سنگ آهن ایران نیز بطور عمده کشور چین است اما به کشورهای عراق، ترکمنستان، امارات، قطر، کویت، اسلوونی، ژاپن، آلمان، ارمنستان، ترکیه و دانمارک نیز صادرات داشته ایم.
همچنان هند و استرالیا کشورهایی هستند که ایران از آنها واردات گندله سنگ آهن انجام داده که هند با حجم 65 هزار و 480 تن پیشتاز است.