به گزارش چیلان به نقل از خبرگزاری تسنیم، زمزمههای راهاندازی صنعت فولاد در آباده به سال 85 و 86 میرسد که از سوی فرماندار وقت این شهرستان در رسانههای خبری مطرح شد. این پروژه که 10 سال از عمرش میگذرد پس از مدتی تعطیلی جانی تازه گرفته و خبرها حاکی از فراهمسازی مقدمات راهاندازی آن است.
صدور مجوز جدید برای راهاندازی فولاد آباده
محمدرضا زارع، فرماندار آباده در این باره میگوید: مجوز جدید برای راهاندازی فولاد آباده از سوی مسئولان استانی صادر شده و باید مراحلی را برای واگذاری زمین در سازمان جهاد کشاورزی بگذراند تا پس از کسب مجوز این صنعت در آباده شروع به کار کند.
مطالعات پروژه فولاد آباده از سال 85 آغاز شد و پس از دو سال شرکت صنایع فولاد قائم آباده با مشارکت مجتمع قائمالرضا و شرکت خاکنسوز استقلال ساخت ابن پروژه را بر عهده گرفتند. فرماندار وقت آباده خبر از به بهرهبرداری رسیدن این پروژه پس از سه سال داده و گفته بود که بیش از 70 درصد ساخت کارخانه به دست متخصصان ایرانی انجام میشود.
بنا بر آنچه در اخبار مربوط به این پروژه آمده جواز تاسیس و سایر مجوزها نظیر آب، برق و گاز در استان فارس صادر شده بود و بنا بود که آب این پروژه از سد شهدای ایزدخواست، تامین برق آن از خط 400 کیلوولت چهل ستون سورمق و تامین گاز آن از خط سراسری باشد.
این پروژه پس از گذشت نزدیک به 10 سال همچنان در حد یک وعده باقی ماند تا مهرماه 95 که اتفاقات تازهای برای این پروژه رخ داده و انتظار میرود که با محقق شدن آن انتظار 10 ساله مردم آباده پایان پذیرد.
حمیدرضا ایزدی، معاون برنامهریزی سازمان صنعت و معدن استان فارس به خبرنگار تسنیم گفت: مقدمات راهاندازی این پروژه با پیمانکاری شرکت آتیه صنایع فولاد متکلم ایزدخواست شروع شده و مجوزهای لازم از اداره صنعت و معدن استان صادر شده است.
کارخانه فولاد آباده منتظر مجوز واگذاری زمین
به گفته ایزدی تولید این کارخانه شمش فولادی با ظرفیت 500 هزار تن در سال و سرمایه ثابت 300 میلیارد تومان مراحل مقدماتی را گذرانده است و سرمایهگذار باید زمینی 35 هکتاری را برای احداث کارخانه به امور اراضی جهاد کشاورزی معرفی و مجوز لازم را کسب کند.
معاون برنامهریزی صنعت و معدن استان فارس تاکید دارد که در این مرحله متقاضی باید زمینی را معرفی کند که از لحاظ تامین زیرساختهایی چون آب، برق و گاز مشکلی نداشته باشد و در ضمن زمین مورد نظر استانداردهای منابع طبیعی از لحاظ پوشش گیاهی را داشته باشد.
محمدرضا زارع فرماندار آباده در تکمیل اطلاعات معاون صنعت و معدن استان فارس میگوید: زمین آماده و در 20 روز گذشته مجوزهای لازم از سمت جهاد کشاورزی استان صادر شده اما در زمینهای بیش از 30 هکتار امور اراضی کشور نیز باید مجوز صادر کند.
راهاندازی صنایع مربوط به فولاد در شمال آباده تحولی اساسی در این منطقه و استان به وجود میآورد و میتواند در رفع بیکاری این شهرستان موثر باشد. به گفته رحیم زارع، نماینده مردم آباده بخشی از مشکل بیکاری در شهرستان آباده ناشی از سیستم نامناسب مدیریتی معادن است که حل این امر، نرخ بیکاری را در این شهرستان کاهش میدهد.
اشتغالزایی 400 تا 500 نفر با راهاندازی کارخانه فولاد
آنطور که وی گفته است وضعیت اشتغال در شهرستان آباده به دلیل وجود معادن و صنایع بهتر از شهرهای همجوار است و راهاندازی طرح فولاد آباده وضعیت اقتصادی و بیکاری این شهرستان را بهتر از گذشته میکند.
محمدرضا زارع، فرماندار آباده نرخ بیکاری در این شهرستان را 11.8 تا 12.7 اعلام میکند و میگوید: راهاندازی صنعت فولاد در این شهرستان میتواند نرخ بیکاری را تا حد قابل قبولی کاهش دهد.
خلیل سلیمانپور، رئیس اداره صنعت و معدن آباده درباره اشتغالزایی طرح فولاد آباده میگوید: این طرح صنعتی به دلیل حجمی که دارد برای 400 تا 500 نفر به صورت مستقیم کار ایجاد میکند و با توجه به صنایع وابستهای که با راهاندازی آن به وجود میآید تا 5 برابر نیز اشتغال غیرمستقیم ایجاد میشود.
در شرایط کنونی که بیکاری به یکی از معضلات استان فارس تبدیل شده و با توجه به تحولی که صنعت فولاد در استان ایجاد میکند، رفع موانع موجود و تسریع در راهاندازی این صنعت در شهرستان آباده امری ضروری به نظر میرسد.