محمد سیاوشی، مدیر پروژه راه اندازی خط ریلی بین ایران و عراق در گفت و گو با چیلان با بیان این مطلب گفت: این قرارداد در راستای تعامل و استفاده عراق از کریدور ایران است همچنین قرار است پس از جنگ در عراق، ایران نیز بتواند از کریدورهای عراق استفاده کند.
وی افزود: یکی از دستاوردهای این تفاهم نامه، کاهش هزینه تمام شده حمل کالا از ایران به عراق و رقابتی تر شدن کالای ایرانی است چراکه هزینه های حمل در عراق بسیار پایین از حمل جاده ای است.
سیاوشی به ارزش 6 میلیارد دلاری حمل کالا به عراق اشاره کرد و گفت: این تفاهم نامه می تواند حلقه مفقوده ای در جهت توسعه صادرات ایران به عراق باشد و قطعا شاهد جهش ثادراتی خواهیم بود. لذا اشتغال و تولید به مراتب در کشور گسترش خواهد یافت.
وی در بخش دیگری با تاکید این نکته که در وهله اول کالای کانتینری، مصالح ساختمانی و فولادی در این مسیر حمل خواهد شد گفت: البته محدودیتی در حمل کالا نداریم و این اتفاق نه تنها حمل زائران را آسان تر می کند بلکه جهشی در صادرات ایجاد خواهد کرد.
گفقنی است، 12 آبان نیز شاهد راه اندازی و افتتاح خط ریلی مسافری در این مسیر بودیم.
سیاوشی پیش از این در گفت و گو با چیلان گفته بود، مرز عبور این خط ریلی از ایران به عراق و بالعکس، مرز شلمچه خواهد بود و با افتتاح این خط ریلی، می توان به افزایش حجم صادرات ایران به عراق امیدوار بود چرا که هزینه حمل در عراق یک چهارم جاده ای است.