در آبان ماه قیمت میلگرد افزایش قابل توجهی داشت و میلگرد سایز متوسط ذوب آهن به حدود 1750 تومان (با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) رسید. نمودار روند قیمت میلگرد سایز 16 ذوب آهن و همچنین روند قیمت ماهیانه این محصول را در زیر ملاحظه می فرمایید که میلگرد در حال بازگشت به قیمت های ابتدای سال است!
در همین حال قیمت میلگرد در مناطق مختلف دنیا نیز در اواسط نوامبر 2016 بین 396 تا 524 دلار بر تن در مناطق مختلف در نوسان بوده است.
اما قیمت تیرآهن های تولید ذوب آهن اصفهان در یک ماه گذشته رو به صعود گذاشت و سایز 18 به حدود 420 هزار تومان در هر شاخه رسید. نمودارهای روند قیمت روزانه و ماهیانه تیرآهن 18 ذوب آهن را در ادامه ملاحظه می فرمایید.
یکی از شاخص های مهم برای فولادسازان به خصوص در بخش نورد، فاصله قیمت میلگرد با شمش است. در این خصوص نوردکاران معتقد به تفاوت حداقل 15 درصد بین قیمت شمش و میلگرد هستند که با توجه به نمودار زیر و قیمت شمش و میلگرد در آبان ماه، این نسبت محقق شده است.
در نمودار زیر چنانچه فاصله قیمت شمش و میلگرد به خط قرمز هزینه های تبدیل و یا کمتر برسد، نوردکاران در منطقه زیان قرار می گیرند. در اواخر آبان ماه امسال این شاخص افزایش داشت و حاشیه سود نورد کاران بهبود یافت. این نموار باید اصلاح شود.
بازار شمش و قراضه در داخل کشور
شمش بیلت تولید داخل در ماه گذشته روندی افزایشی داشت و به حدود 1400 تومان رسید. در همین حال قیمت قراضه سنگین بار هم در چهار ماه گذشته بین 870 تا 900 تومان در نوسان بوده است.
نمودار بعدی نیز فاصله قیمت شمش با قراضه را نشان می دهد. در چند سال گذشته تعدادی زیادی واحد ذوب با کوره های القایی راه اندازی شدند و روند این نمودار برای این واحدها مهم است. هزینه های تبدیل قراضه به شمش (شامل افت وزنی قراضه، سربار ذوب، برق، دستمزد، فروآلیاژ، نسوز، تعمیرات و استهلاک و ... ) 300 تومان در نظر گرفته شده است. در ماه گذشته این شاخص کمی افزایش داشت. این نمودار باید اصلاح شود. بازار مقاطع تخت
اما در آبان ماه امسال قیمت انواع ورق فولادی در سایزهای مختلف افزایش قیمت را تجربه کرد.
نمودار بعدی نیز مقایسه قیمت انواع ورق گرم در نقاط مختلف جهان را نشان می دهد.