محمود اکبری، معاون بازاریابی و فروش فولاد مبارکه در خصوص سرمایه گذاری فولاد مبارکه در فولاد پاکستان به چیلان گفت: اولویت نخست فولاد مبارکه سرمایه گذاری در ایران چه در چهارمحال و بختیاری و چه در خراسان رضوی و هرمزگان است. چون علاوه براینکه نگاه سرمایه گذاری و تولید را داریم بحث اشتغال زایی نیز مطرح است.
اکبری خاطرنشان کرد: نگاه فولاد مبارکه و اولویت آن، سرمایه گذاری در بازار داخل است با این حال سرمایه گذاری در خارج از کشور را نیز بررسی می کنیم اما تاکنون منتج به سرمایه گذاری نشده است چون تمامی موارد مورد نیاز تولید فولاد در کشور خودمان وجود دارد و ضرورتی ندارد در جای دیگری سرمایه گذاری کنیم.
وی ادامه داد: بحث پاکستان به این دلیل مطرح شده که توان تولید و ظرفیت اسلب مازاد که این روزها از مشکلات داخلی ما می باشد را به کارخانه پاکستان منتقل و به محصول نهایی تبدیل کنیم و در آن بازار به فروش برسانیم چراکه پاکستان یکی از واردکنندگان فولاد است. بنابراین در این مورد هم، اشتغال مد نظر بوده تا بتوانیم تولید اسلب شرکت را با صددرصدر ظرفیت فعال نگه داریم اما باز هم تاکید می کنم که اولویت نخست فولاد مبارکه سرمایه گذاری در بازار داخل است.
معاون بازاریابی و فروش فولاد مبارکه در ادامه به مسئله تعرفه های واردات هم پرداخت و اظهار داشت: تعرفه حوزه تصمیم گیری وزارت صنعت، معدن و تجارت است که با توجه به تولید داخل، نیاز داخل، شرایط بازار و انگیزه ای که باید برای سرمایه گذار ایجاد شود مطرح می گردد. فولاد با توجه به برنامه ریزهای صورت گرفته برای افزایش ظرفیت، بخشی است که نیازمند سرمایه گذاری گسترده است پس دولت می داند برای جذب سرمایه گذار نیاز به ایجاد انگیزه دارد. چندین سال بود که بازار فولاد تعرفه ای را به خود ندیده بود و بازار فولاد چه در صادرات و چه واردات بازار بازی بود اما تعرفه های واردات از سال ۹۴ با نگاه حمایتی در مقابل هجمه محصولات چینی و ایجاد تصویر درستی به سرمایه گذاران درخصوص فولاد در افق ۱۴۰۴ و دیوار حمایتی برای آن ها مطرح شده است. عدد تعرفه واردات نیز در ایران درمقابل سایر کشورها حتی آنهایی که تولیدکننده نیستند، حداقل است.
روایت خبرگزاری رویترز از فولاد پاکستان
شایان ذکر است، رویترز در گزارش اخیر خود به تسهیلاتی که دولت پاکستان برای سرمایه گذاران در فولاد پاکستان ارائه خواهد کرد اشاره کرده است.
به گزارش گروه ترجمه چیلان به نقل از رویترز، کمیسیون خصوصی سازی پاکستان طرح اجاره ۳۰ ساله کارخانه فولاد پاکستان (PSM) را تصویب کرد البته به تازگی خبرهایی مبنی بر واگذاری به صورت لیزینگی به مدت ۴۵ سال هم مطرح شده است.
هیئت مدیره کمیسیون خصوصی سازی پاکستان این تصمیم مشاوران مالی سازمان را ناشی از بازسازی و تجدید ساختار این صنعت اعلام کرده اند. این پیشنهاد برای تصویب به کمیته هیئت دولت جهت تایید نهایی ارائه شده است.
این توافق سه جانبه در صورت تایید بین دولت، مدیران کارخانه فولاد پاکستان و سرمایه گذار جدید برای یک دوره ۳۰ ساله خواهد بود که این توافق سه جانبه باعث درآمدهازایی برای هر سه این گروه ها خواهد شد.
ساختار این توافق نامه بدین گونه است که زمین های این کارخانه همچنان در اختیار دولت باقی خواهد ماند اما ماشین آلات و کارخانه به شرکت سرمایه گذار جدید به مدت ۳۰ سال تحویل داده می شود. البته قرار نیست دارایی به فروش برسد.
- تداوم قاچاق فولاد از ایران و افغانستان به پاکستان / انجمن فولاد پاکستان خواهان بستن مسیرهای خاکی است / واردات تنها از مسیرهای آبی باشد
- نصب کوره ذوب آهن در فولادساز پاکستانی / آقااستیل واردات قراضه را کاهش میدهد
- حجم قاچاق فولاد از ایران و افغانستان به پاکستان به مرز هشدار رسیده / نامه هشدارآمیز انجمن فولاد پاکستان درباره زیان ۲۵ میلیارد روپیه ای از قاچاق فولاد / فولادسازان پاکستانی در کشمکش با واردات غیرقانونی ۵۰۰ هزار تن میلگرد
- رفت و آمدهای مدیریتی در فولاد ایران + موشن گرافیک
- اکبری بازنشسته شد/ طاهری سرپرست معاونت فروش و بازاریابی فولاد مبارکه شد
- عرضه یک میلیون تنی فولاد مبارکه در بازارهای صادراتی
- اعضای هیئت مدیره فولاد مبارکه معرفی شدند
- سه چهره فولادی هیئت مدیره بورس کالا مشخص شدند
- جدول کامل هزینه های اضافی ابعادی، کیفی و بسته بندی (پرمیوم) فولاد مبارکه در سال ۹۸+دانلود نسخه PDF
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران