احمد سعید بخش، معاون اجرایی پروژه های توسعه ای فولاد مبارکه درباره مشکلات طرح های توسعه در شرایط تحریمی فعلی کشور به چیلان گفت: مدتی است که صادرات فولادی ها محدود شده و فرصت هایی که فولادسازان تا پیش از این داشتند از بین رفته است. اما ما هم بیکار ننشسته ایم چراکه نیازمند برخی قطعات یدکی و مواد اولیه نظیر الکترود از خارج از کشور هستیم. تا پیش از تحریم ها، این تجهیزات و مواد را از محل صادرات خریداری می کردیم اما با توجه به مقررات سال جاری در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات، این راه برای شرکت ها ناهموار شده است که امیدواریم هر چه سریع تر چاره ای برای حل این مشکل اندیشیده شود.
سعید بخش خاطرنشان کرد: البته این مشکل نه فقط در صنعت فولاد بلکه در کلیه صنایعی که صادرات داشته یا وارداتی انجام می دهند، دیده می شود. پیمانکارانی که مجری طرح های توسعه ای فولاد مبارکه می باشند گلایه هایی از این روند دارند و باید هر چه سریع تر این مشکلات رفع شود تا بتوانیم پروژه های خود را به موقع اجرایی نماییم.
وی بزرگترین مشکل طرح های توسعه ای فولادسازان را انتقال ارز خواند و افزود: بانک های خارجی نه اعتبار اسنادی و LC باز می کنند و نه حاضر به انتقال ارز هستند که یکی از راهکارهای آن، تبادل کالا، قطعات و تجهیزات یا تهاتر در مقابل ارز حاصل از صادرات است.
وی به لزوم کسب دانش فنی تولید کک سوزنی به عنوان ماده اولیه تولید الکترود گرافیتی اشاره کرد و گفت: این ماده اولیه یک نیاز استراتژیک کشور است که خوشبختانه در جشنواره فولاد امسال تفاهم نامه ای بین فولاد مبارکه، فولاد خراسان و یک شرکت دانش بنیان برای تولید آن امضا شده و امیدواریم این محصول در داخل کشور به تولید انبوه برسد تا بتوانیم از این وابستگی رهایی یابیم.
سعید بخش به راهکارهای فولاد مبارکه برای عبور از تحریم و اجرای پروژه ها و خرید های خود پرداخت و گفت: فولاد مبارکه برای گذر از این شرایط سعی کرده قراردادهای خود را با پیمانکاران به صورت ریالی منعقد نماید و تعهد تامین ارز از سامانه نیما و ثبت سفارش را به سمت پیمانکاران سوق دهد درحالی که پیش از این، در قبال فروش محصول صادراتی، ارز حاصل از صادرات در اختیار خودمان بود و به راحتی امکان انتقال به ایران وجود داشت اما با مشکلات جاری، این امر دیگر مقدور نیست.
وی ادامه داد: همچنین تعدیل هایی را در قراردادهای خود در نظر گرفتیم تا بتوانیم اضافه بهایی که پیمانکاران متحمل می شوند را به نحوی برایشان جبران نماییم. این تعدیل ها تا بدین جا جوابگو بوده و با توجه به همکاری خوب فولاد مبارکه با پیمانکاران خود، شاهد هیچ گونه توقفی در پروژه ها نبودیم و پروژه ها در جریان هستند.
- مشاهده کنید: گامهای بزرگ «فخوز» در مسیر توسعه/ اهمیت سه طرح عظیم توسعهای فولاد خوزستان
- فشار سنگین بهره بانکی بر شانه شرکتهای فولادی/ جزئیات طرحهای توسعهای فولاد نطنز
- رشد ۵۰ درصدی صادرات مجتمع فولاد صنعت بناب/ جزئیات طرحهای توسعه فولاد بناب
- مجتمع فولاد آذرحدید بناب امروز افتتاح میشود
- برنامهریزی جهت رویکردهای توسعهمحور با ایجاد طرحهای توسعه/ شرکت صنایع فولاد مشیز بردسیر در مسیر تبدیل شدن به یک هلدینگ بزرگ صنعتی
- جزئیات کامل برنامههای توسعه چادرملو/ کچاد یک شرکت جدید با تجهیزات پیشرفته تأسیس میکند/ کارخانه گندلهسازی شماره ۲ چادرملو، طی دو سال آینده به بهرهبرداری میرسد/ سرمایهگذاری گسترده در فولاد سرمد ابرکوه
- هدفگذاری تولید ۸۰۰ هزار تنی در فولاد غرب آسیا/ ارزش تولیدات فولاد غرب آسیا در یک دهه گذشته، ۱.۴ میلیارد دلار بوده است
- برنامههای ایمیدرو برای سال ۹۹/ بهرهبرداری از ۲.۲ میلیارد دلار طرح در بخش معدن و صنایع معدنی/ برنامه افزایش سرمایه فولاد، فخوز، کگل و کچاد
- جزئیات افزایش دو برابری ظرفیت تولید فولاد کاوه در سال ۹۹/ صادرات فولاد کشور امسال میتواند به ۵ میلیارد دلار برسد
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران