
مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیانیان، در گفتوگو با خبرنگار چیلان ، با اعتراض به وضع عوارض ۱۰ درصدی بر صادرات آهن اسفنجی گفت: این وضعیت منصفانه نیست. صادرات شمش فولادی در حال حاضر وضعیت بسیار مطلوبی دارد و صادرکنندگان شمش میتوانند با ارزهای صادراتی خود، الکترود گرافیتی و قطعات یدکی مورد نیاز خود را تأمین کنند. اما به دلیل وضع عوارض بر صادرات آهن اسفنجی، گندله و کنسانتره، تولیدکنندگان این محصولات، تحت فشار هستند.
وی اضافه کرد: تولیدکنندگان آهن اسفنجی، گندله و کنسانتره هم درست مثل تولیدکنندگان شمش، برای واردات قطعات یدکی و برای اجرای طرحهای توسعه خود نیازمند ارز هستند و مخارج ارزی دارند. با این حال، وضع عوارض، مانع از دسترسی این شرکتها به ارز مورد نیازشان میشود.
اسدالله فرشاد با یادآوری این که کشور در شرایط سخت تحریمی قرار دارد، عنوان کرد: در کل، محدود کردن صادرات در شرایط تحریم نفت، اقدام درستی نیست. کشور در شرایط فعلی به صادرات غیرنفتی نیاز دارد و باید به صادرات تسهیلات داده شود، نه اینکه برای صادرات، محدودیت ایجاد شود.
مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان در مورد تأثیرات این عوارض صادراتی در آینده گفت: عوارض ۱۰ درصدی بر صادرات آهن اسفنجی باعث از دست رفتن بازارهای صادراتی میشود و در سالیان آتی که با راهاندازی واحدهای جدید آهن اسفنجی، تولید این محصول افزایش مییابد، چون تصاحب مجددِ بازارهای صادراتی ازدسترفته کار سادهای نیست با مازاد آهن اسفنجی در داخل مواجه میشویم؛ همانطور که در سال گذشته، وضعیت اینچنین بود.
- نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا/ کاهش ۳.۶ درصدی قیمت آهن اسفنجی
- نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا/ ۴۵ درصد از حجم آهن اسفنجی عرضهشده، مشتری نداشت
- گذر از حد نصاب عمر نسوز کورههای مدولهای احیا مستقیم فولاد مبارکه
- شرکت آهن و فولاد ارفع رکورد زد
- بیش از ۳۷ هزار تن تقاضا برای عرضه ۱۰ هزارتنی آهن اسفنجی مجتمع فولاد غدیر نی ریز در بورس کالا
- نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا/ ۱۰۱۶۴ تومان به ازای هر کیلو، سقف جدید قیمت آهن اسفنجی

محمدجعفر صالحی
معاون خرید ذوب آهن اصفهان

علی اکبر صالحی
مدیرعامل مجتمع صنایع آهن و فولاد سرمد ابرکوه