- ثبت چهارمین رکورد تولید ماهانه تختال در فولاد هرمزگان در سال جاری
- پاسخ به یک ابهام: آیا صادرات سنگ آهن آزاد شده است؟
- دو رکورد شرکت فولاد تاراز چهارمحال در دیماه
- دوره کاربردی «ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت» توسط آکادمی فولاد ایران برگزار میشود
- خبر خوب هفته/ انتصاب هفته/ بهترین نماد فولادی هفته/ پردرآمدترین شرکت فولادی هفته/ معاملات فولاد در بورس کالا
- روند قیمت فولاد صادراتی ایران/ اولین کاهش قیمت شمش صادراتی پس از ۱۳ هفته/ آخرین قیمتهای فولاد در منطقه CIS (به همراه نمودار)
- تعمیرات اساسی کمپرسورهای هوای فشرده در کارخانه اکسیژن فولاد خراسان با اتکا به توان داخلی
- پیام تبریک انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران خطاب به دکتر سعدمحمدی + متن و تصویر پیام
- انتصاب دکتر سعدمحمدی بهعنوان معاون معدنی وزارت صمت، کاملاً بجا و شایسته بود/ سعدمحمدی از چهرههای شاخص صنعت فولاد و صنایع معدنی است
- پیشنهادات اصلاحی انجمن فولاد در خصوص طرح «توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد»/ صادرات فولاد را محدود نکنید/ محصولات نهایی همچون لوله و پروفیل بهصورت حداکثری در بورس کالا عرضه شود +متن کامل نامه

به گزارش چیلان ، جوانبخت گفت: این شرکت ۲۵ سال است که به بهرهبرداری رسیده و از ۱۵ سال پیش محصولات خود را در بورس کالا عرضه میکند و به دست مصرفکننده نهایی میرساند.
به گفته وی، از ابتدای راهاندازی فولاد مبارکه کارشناسان این شرکت از کارخانههای تولیدی متقاضی خرید از فولاد مبارکه بازدید کردهاند و این بازدیدها بهصورت منظم و دورهای تکرار شده است. بر همین اساس ظرفیت کارشناسی برای هر مشتری تعیین شده است.
جوانبخت ادامه داد: بر اساس این بازدیدها، مصرف ظاهری فولاد کشور تقریبا ۱۶ میلیون تن و ظرفیت براساس پروانههای بهرهبرداری ۳۳ میلیون تن است. اما بر اساس بررسی کارشناسی فولاد مبارکه، ظرفیت واقعی واحدهای تولیدی حدود ۱۳ میلیون تن است و بر این اساس، فولاد مبارکه حدود ۶۰ درصد از نیاز این واحدها را تأمین کرده است.
وی در ادامه سخنان خود گفت: فولاد مبارکه بر اساس اطلاعات حاصل از بررسیهای کارشناسی خود در مسیر تأمین نیاز صنایع به پیش میرفت، اما از سال ۹۷ با ابلاغ دستورالعمل تنظیم بازار و تمرکز بیش از اندازه بر کنترل قیمت (قیمتگذاری دستوری) و همچنین ابطال مکرر معاملات در بورس کالا، شاهد بروز التهاب بازار محصولات فولادی بودیم.
وی افزود: در نیمه دوم سال ۹۸، مجددا تمرکز بر کنترل قیمت در محصولات فولادی افزایش یافت و علیرغم تجربه سال ۹۷ در خصوص التهاب بازار، باز بر عرضه کامل در بورس کالا و کنترل قیمت اصرار ورزیده شد که در نهایت موجب بروز مشکلاتی برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان محصولات فولادی گردید.
معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه ادامه داد: اکنون میبینیم که تفاوت قیمتی محصولات فولاد مبارکه در بورس کالا در مقایسه با بازار آزاد به بیش از ۷۰ درصد رسیده است و علت اصلی این رویداد عدم مدیریت تقاضا در بازار محصولات فولادی است؛ بنابراین لازم است با مدیریت تقاضا از طریق ظرفیتهای کارشناسی فولاد مبارکه، بازار مدیریت شود و التهاب آن کاهش یابد.
به گفته وی، یکی از راهکارهای مهم برای کنترل بازار، عرضه محصولات توسط همه تولیدکنندگان در بورس کالاست و لازم است سایر تولیدکنندگان محصولات فولادی نیز همانند فولاد مبارکه محصولاتشان را در بورس کالا عرضه کنند.
جوانبخت ادامه داد: پیشنهاد فولاد مبارکه برای کنترل بازار و کاستن از التهاب موجود، احیای عرضه مستقیم محصولات به مشتریان (مچینگ) با اعتبار اسنادی است که این مهم باید با عرضه بخشی از محصولات بهصورت مستقیم در تالار بورس و مابقی بر اساس قیمت کشفشده در بورس و در چارچوب مچینگ انجام گیرد.
- پیشنهادات اصلاحی انجمن فولاد در خصوص طرح «توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد»/ صادرات فولاد را محدود نکنید/ محصولات نهایی همچون لوله و پروفیل بهصورت حداکثری در بورس کالا عرضه شود +متن کامل نامه
- داریوش اسماعیلی از معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت استعفا کرد
- تأمین گاز فولاد مبارکه، نصف شده است/ تأثیر افت فشار گاز بر تولید فولاد مبارکه
- رانت ۱۲۰ هزار میلیارد تومانی بازار فولاد در جیب عدهای قلیل!/ کلامی که انجمن فولاد از سال ۹۷ گوشزد میکند
- کلیات طرح مجلس برای تنظیم بازار فولاد تصویب شد/ جزئیات این طرح مجدداً کمیسیون صنایع و معادن مجلس بررسی میشود/ مخالفت دولت با طرح مجلس
- غلبه بر رکود تورمی با اهرم صنعت فولاد/ چرا سیاستگذاری فعلی صنعت فولاد اشتباه است؟

دکتر بهرام سبحانی
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

جمشید ملارحمان
مدیرعامل جدید شرکت گلگهر

حسام ادیب
رئیس هیئت مدیره گروه دانش بنیان پاترون

محمدکشانی
مدیرعامل پارس فولاد سبزوار و عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران