به گزارش چیلان ، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: در حال حاضر، مصرف فولاد کشور حدود ۱۷میلیون تن است، در حالی که ظرفیت نصب شده ۴۰ میلیون تن و میزان تولید سالانه ۳۰ میلیون تن است. ۵۵ تا ۶۰ میلیون تن طرحهای در دست احداث در کشور تعریف شده است که ما باید با نگاه خرد به چالشها و مشکلات موجود در زنجیره بپردازیم.
ضرورت رفع مشکلات اکتشاف و استخراج سنگ آهن
مدیرعامل فولاد مبارکه خاطرنشان ساخت: اگر قرار است چالشهای زنجیره فولاد در حوزه تأمین حل شود، در ابتدای امر باید مشکلات حوزه اکتشاف، استخراج، تولید کنسانتره، گندله و… به تدریج بررسی و رفع شوند. لازم است از این پس در تک تک حوزه ها خردنگر باشیم و فعالان بخش معدن و فولاد، چالشها را با این نگاه رفع کنند.
استفاده از دانش شرکتهای بینالمللی
وی ادامه داد: اکنون شرکتهایی که بتوان در حوزه اکتشاف به آنها اتکا کرد وجود ندارند و ما لازم است که از تجربه و دانش شرکتهای خارجی استفاده کنیم تا شاهد تحول در این بخش باشیم. عمق اکتشاف در جهان ۷۹ متر، اما در ایران زیر ۱۰ متر است. پس در گام نخست باید دراین بخش نهضت اکتشافی راه بیندازیم تا انحلال صنایع پایین دستی به دلیل عدم در اختیار داشتن مواد اولیه رخ ندهد.
حرکت بخش صنعت و معدن باید متوازن باشد
مدیرعامل فولاد مبارکه عنوان کرد: مبحث کمبود مواد اولیه در صنعت فولاد، به ویژه سنگ آهن در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ایران کشوری است که در زمینه فولاد با توجه به سرمایهگذاریهای انجام گرفته پیشرفتهای خوبی را در بخشهای مختلف رقم زده است. معادن فعلی کشور تا حدود ۱۵ سال آینده پاسخگوی نیازهای تولیدکنندگان فولاد خواهند بود و لذا این موضوع نشان میدهد در حوزه اکتشاف، اقدامات اثربخشی انجام نگرفته و در کل دو بخش صنعت و معدن به صورت متوازن حرکت نکردند.
وی گفت: صنایع فولادی پیشتر به دلیل اینکه برای تامین مواد اولیه، روی معادن حساب باز کرده بودند که اقدام بجایی هم بود، وارد عرصه معدن نشدند؛ اما مدتی است که به اجبار برای تامین مواد اولیه در بخش معدن سرمایهگذاری کردند که عملکرد خوبی داشتند. اما صنایع به حمایت دولت در بخش اکتشاف نیازمند هستند و باید حاکمیت بستر لازم را در اختیار آنها قرار بدهد. وزیر صمت در برنامه هایی که اعلام کردند، توجه خوبی به بخش معدن داشتند و امیدوار هستیم در دولت سیزدهم بتوانیم کارهای بزرگی انجام دهیم.
افزایش سرمایهگذاری شرکتهای معدنی در بخش اکتشاف
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: ۶۳ درصد هزینههای شرکتهای معدنی پیشتاز در دنیا، در حوزه اکتشاف است و این الزام به وجود میآید که شرکتهای معدنی در این بخش سرمایهگذاری کنند.
طیبنیا افزود: البته روشهای غیرعلمی برای اکتشاف و نوع واگذاری معادن و پهنههای معدنی و مباحث محیط زیستی از دیگر مشکلات است که دولت و حاکمیت میتواند در این زمینهها ورود کند. به جز چند شرکت بزرگ، روشهای غیرعلمی در حوزه استخراج معادن صورت گرفته و در واگذاریها توجه به اهلیتها صورت نگرفته است.
ادغام شرکتها و گره زدن منافع معدنیها و فولادیها
مدیرعامل فولاد مبارکه بیان داشت: ادغام عمودی و افقی در زنجیره فولاد و گره زدن منافع معادن و فولادسازان در شرایط فعلی اهمیت بسیاری دارد. معادن بزرگ باید معادن کوچک و فولادسازان بزرگ باید فولادسازان کوچک را فعال کرده و آنها را از حالت غیراقتصادی خارج کنند.
طیبنیا تأکید کرد: باید در طرحهای توسعه صنعت فولاد تجدیدنظر شود، چراکه توسعهها بیشتر کمّی بوده در حالی که توسعه پایدار در زنجیره فولاد با تولید محصولات کیفی و خاص به سرانجام میرسد و در کنار تمرکز بر مسئله تأمین پایدار مواد اولیه، باید حرکت به سمت تولید فولادهای کیفی و خاص نیز با جدیت دنبال شود.
- ضرورت و اهمیت بستههای حمایتی از صنعت فولاد در ناترازی انرژی / اگر نیروگاههای خودتامین صنایع نبود، حفظ رتبه دهم جهانی ممکن نمیشد
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- فولاد مبارکه برای پنجمین بار موفق به دریافت تندیس زرّین تعالی سازمانی کشور شد
- رویکرد فولاد مبارکه در تولید و فروش محصولات کیفی، ضامن حفظ و ارتقای جایگاه این شرکت در IMI-100
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران