معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن اصفهان در همایش این شرکت عنوان کرد: اتفاق خاصی در بازار فولاد رخ نخواهد داد و جهش قیمتی را مشاهده نخواهیم کرد. بنابراین باید برای مازاد تولید چین اندیشید و در راستای کاهش هزینه ها، توسعه بازار، توسعه سیستم فروش صادراتی، تقویت بخش خصوصی توسط دولت و نظارت بر تولید چاره اندیشی کرد.
به گزارش خبرنگار چیلان ، احسان دشتیانه، معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن اصفهان امروز (۲۶ تیر ماه ۹۵) در همایش افزایش مقاومت، تنوع تولید که در محل دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار شد با بیان این مطلب گفت: صنعت فولاد سال های سختی را پشت سر می گذارد و رکود جهانی و همزمانی رکود اقتصادی ایران و مسائل سیاسی و اقتصادی به این موضوع دامن زده و رکود صنعت فولاد کشور را تشدید کرده است.
وی به رقابت منفی برخی تولیدکنندگان فولاد که تا حدودی اصول مالیاتی، تولیدی و استانداردها را رعایت نمی کنند اشاره کرد و گفت: فروش زیر قیمت بازار، تاثیری بر تقاضا نخواهد داشت و تنها فضای بازار را تحت تاثیر قرار داده و رقابت منفی را سبب می شود.
دشتیانه خاطرنشان کرد: سیاست دولت در شرایط فعلی تمرکز بر روی بهره برداری از پروژه های با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی یا پروژه های زودبازده است که این رویه درست و منطقی نیست.
معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن اصفهان در ادامه صحبت های خود به دامپینگ عظیم چین و کشورهای شمالی ایران پرداخت و گفت: آمریکا و بسیاری از کشورها همزمان با دامپینگ چین اقدام به اعمال تعرفه های بالا برای ورود محصولات چینی کردند برای مثال امریکا تعرفه واردات فولاد را به یک باره از ۲۳۲ درصد به ۵۰۰ درصد در سال جاری رساند درحالی که در ایران تنها شاهد رشد ۱۰، ۱۵ و در نهایت ۲۰ درصدی تعرفه های وارداتی بودیم که چندان نیز موثر نیست.
دشتیانه در بخش دیگری از صحبت های خود با ذکر این مهم که فولاد ایران از نظر کیفیت قابلیت رقابت با تولیدات سایر کشورها دارد گفت: ذوب آهن در بازارهای داخلی و خارجی موفق به فروش ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن فرآورده های فولادی شد. همچنین در سال قبل رشد ۱۰۲ درصدی صادرات محصولات فولادی ذوب آهن به ثبت رسید و این درحالی است که سال ۹۴ اوج رکود و کاهش قیمت های فولاد و فشار بر این صنعت بوده است.
وی از دیگر برنامه های ذوب آهن اصفهان در سال قبل را تولید محصولات جدید با ارزش افزوده بالا و متناسب با بازارهای جهانی دانست و خاطرنشان کرد: در سال قبل موفق شدیم هزینه های تولید و قیمت تمام شده محصولات خود را کاهش دهیم و نیز استاندارد بین المللی برای صادرات دریافت کنیم. علاوه براین در سال ۹۴ برند ذوب آهن تحت نام ZOBESCO ثبت جهانی شد.
دشتیانه در ادامه با پرداختن به اقتصاد کشور اظهار داشت: کاهش قیمت نفت و وابستگی به درآمدهای این حوزه سبب شده رفع تحریم ها هم تاثیری زیادی بر خروج از رکود بخش صنعت نداشته باشد.
این مدیر جوان فولادی ادامه داد: فرصت تحریم ها بستری برای رهاسازی اقتصاد کشور از وابستگی به نفت بود اما به درستی از این فرصت استفاده نشد. از سوی دیگر فقدان تقاضای کافی در بخش مسکن و کاهش جواز ساخت در این سال ها، رکود بخش فولاد را بیش تر کرده است. وی افزود: البته در این بین صادرات ۴.۱ میلیون تنی فولاد در سال گذشته روزنه امیدی برای این بخش مهم اقتصادی بود.
وی با بیان اینکه باید دولت از واحدهای بزرگ فولادی حمایت کند اظهار داشت: امروز ۷۰ درصد فولادسازان جهان تولید خود را به واسطه مصرف کم تر انرژی به روش کوره بلند به بازار عرضه می کنند و بقیه از کوره های قوس الکتریکی استفاده می کنند، در ایران سهم تولید فولاد به روش کوره بلند تنها ۱۷ درصد است و ذوب آهن جزو معدود شرکت هایی است که با این روش اقدام به تولید فولاد کرده است.
دشتیانه در جمع مشتریان این واحد صنعتی و فعالان بخش ساختمان و مسکن با خبر تاسیس شرکتی در کشور عمان در سال گذشته ابراز امیدواری کرد: این شرکت که مالکیت صد در صد آن متعلق به ذوب آهن اصفهان است می تواند سکوی صادراتی برای محصولات جدید ذوب آهن باشد. از طرفی تاسیس شرکت بازرگانی ذوب آهن می تواند موجب اصلاح سیستم توزیع در سطح داخلی کشور شود. این اقدامات تماما در راستای افزایش سهم بازار است.
به گفته معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن، سیاست بورس کالا شفاف سازی معاملات و جلوگیری از رانت است، چنانچه با فروشندگان غیر استاندارد که خارج از شبکه بورس اقدام به فروش کالا با قیمت کمتر از این کارخانه می کنند، برخورد لازم صورت نگیرد، این واحد صنعتی نیز ناگزیر از خروج می شود و تنها به کشف قیمت از طریق این بنگاه اکتفا می کند.
دشتیانه خاطرنشان کرد: ذوب آهن به سیاست عرضه تولیدات از طریق بورس کالا پایبند است، اما بورس برای الزام سایر تولید کنندگان به عرضه تولیدات خود از طریق این نهاد اقدام لازم را به عمل نمی آورد.
وی همچنین به وضعیت فولاد در بازارهای جهانی اشاره ای داشت و عنوان کرد: پیش بینی ها بر مثبت شدن بازارها در سال های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ اشاره دارد ولی این پیش بینی ها شکننده است. ایران در سال گذشته با کاهش در تولید به ۱۶.۱ میلیون تن فولاد خام دست یافت که چهاردهم جهان شد. درحالی مصرف سرانه فولاد در کشور ۲۱۵ کیلوگرم است که ما کشوری در حال توسعه هستیم و باید مصرف سرانه بیش از این ارقام باشد.
معاون بازاریابی و فروش ذوب آهن در خاتمه گفت: باید شاهد حمایت های دولت از طریق جوایز صادراتی از تولید و صادرات باشیم. همانطور که می دانیم در افق ۱۴۰۴ حدود ۲۰ میلیون تن از تولید ۵۵ میلیون تن باید صادرات شود بنابراین از اکنون باید به فکر یافتن بازارهای هدف برای آن میزان بود.
این همایش که در آستانه بهره برداری از پروژه تولید ریل ملی و سایزهای جدید تیرآهن بال پهن ذوب آهن و با حضور معاونین و مدیران این مجموعه و نیز جمعی از مشتریان این واحد صنعتی و فعالان بخش ساختمان و مسکن شامل رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان سازه های فولادی استان تهران و بخش مهندسی سازه و ابنیه فنی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.
در انتهای این همایش نیز از مشتریان برتر ذوب آهن اصفهان تقدیر به عمل آمد.
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- صنعت فولاد را دریابید/ میتوانیم هفتمین فولادساز برتر جهان شویم
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ثبت رکورد جدید واحد توزین و بارگیری جادهای اپال پارسیان سنگان در پایان مالی ۱۴۰۲
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید/ کارنامه ۶ ماهه «نگاهی به عملکرد شرکتهای فولادی و معدنی در نیمه نخست ۱۴۰۲»
- شماره ۱۱۰ نشریه «چیلان» منتشر شد/ «سودآوری در محاق تابآوری؟»
- پیشرفت ۳۵ درصدی عملیات خاکبرداری پروژه احداث واحد مگامدول احیاء مستقیم شماره ۲ صبا فولاد خلیج فارس
- مشاهده کنید:از سیر تا پیاز بازار فولاد در یک کتاب / کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۲)
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران