به گزارش چیلان ، موقعیت استراتژیک ایران باعث شده تا صنعت حمل و نقل ریلی کشور با مزیت های چشمگیر و قابل توجه ای در کنار تأثیر بر رشد اقتصاد ملی و منطقه ای همراه باشد و توسعه و تقویت آن یکی از اولویت برنامه های عمرانی به شمار بیاید.
این مهم در سیاست های اصل ۴۴ قانون اساسی، سند چشم انداز ۱۴۰۴ و برنامه های توسعه، به وضوح قابل مشاهده است و اختصاص ۷.۵ میلیارد دلار از محل صرفه جویی سوخت به راه آهن تا سال ۱۴۰۴ و اختصاص سالیانه ۱۵۰۰ میلیارد تومان ردیف مجزا به سیستم ریلی در بودجه سالیانه، نمونه ای از رویکرد مثبت مسئولان برای توسعه این صنعت می باشد.
در این میان، تأمین ریل جهت توسعه زیربناهای راه آهن کشور از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
وضعیت موجود خطوط راه آهن جمهوری اسلامی ایران (کیلومتر)
پروژه های زیر بنایی مورد نیاز در بخش افزایش ظرفیت خطوط
تاکنون ریل مورد نیاز کشور به دلیل عدم امکان تولید داخل، از طریق واردات تأمین می گردیده که خوشبختانه با راه اندازی خط تولید ریل در شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان، بخشی از این نیاز می تواند در داخل تولید شود.
با عنایت به اینکه الزام اصلی در تولید ریل، در اختیار داشتن بلوم های کاملاً کیفی و منطبق با استانداردهای روز جهانی می باشد، لذا مذاکرات سازنده ای فیمابین ذوب آهن اصفهان و شرکت فولاد آلیاژی ایران انجام گرفت تا بخشی از بلوم های فولادی مورد نیاز برای تولید ریل، از طریق شرکت فولاد آلیاژی ایران تامین گردد.
با توجه به تجهیزات پیشرفته و دانش فنی والای متخصصین این شرکت، بازدید و ارزیابی نهایی توسط مدیران و تیم کارشناسی ذوب آهن و راه آهن از این امکانات انجام گرفت و از دوماه پیش روند تولید و تحویل بلوم از شرکت فولاد آلیاژی ایران به ذوب آهن اصفهان آغاز شد و مراتب به نحو احسن، با تأیید کیفی بازرسین محترم راه آهن جمهوری اسلامی ایران نیز همراه گردید.
تولید این ریل براساس استانداردهای برتر جهانی و مطابق با DIN EN 13674-1 صورت می گیرد که با توجه به نوع مصرف و شرایط ویژه ریل، معیارهای کیفی بسیار دقیقی را هم برای بلوم های فولادی (به عنوان مواد اولیه اصلی) و هم برای ریل(به عنوان محصول نهایی) تعریف می نماید.
از جمله این ویژگی ها می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
- فولاد مورد نظر برای تولید ریل U33، از نوع فولادهای خاص پرکربن و دارای محدوده کاملاً بسته آنالیزی می باشد تا بتوان از حصول خواص مکانیکی بر روی محصول نهایی، اطمینان حاصل نمود.
- این فولاد صرفاً باید به روش ریخته گری مداوم، به صورت بلوم و با تجهیزات به روز ریخته گری و با مشخصات فنی متناسب با آنالیز مورد انتظار تولید شود.
- عملیات گاززدایی تحت خلاء (VD) جهت به حداقل رساندن هیدروژن ذوب و نیزامکان اندازه گیری آنلاین هیدروژن بر روی ذوب درحال ریخته گری الزامی است.
- میزان اکسیژن ذوب باید کاملاً محدود باشد، ضمن آنکه با توجه به محدودیت های آنالیزی، نیاز است این فولاد را بدون استفاده از عناصری نظیر آلومینیوم، اکسیژن زدایی نمود.
- تمیزی (Cleanness) بسیار بالا با معیار K۳≤۱۰ppm که به فرآیند فولاد سازی ویژه و کیفی نیاز دارد.
- کیفیت سطحی بالای مورد نیاز بر روی بلوم جهت تضمین حداکثر عمق عیوب تعریف شده بر روی ریل نهایی
- تجهیزات آزمایشگاهی خاص جهت امکان اندازه گیری مقدار هیدروژن، نیتروژن و …
- فرآیند بازرسی و کنترل ویژه جهت پایش معیارهای کیفی تعریف شده و قابلیت های تضمین کیفیت محصول نهایی
شرکت فولاد آلیاژی ایران دارای سابقه ۱۸ سال فعالیت ارزنده با صنایع مهم داخلی می باشد و در ارتباط با صنایع ریلی نیز از آغاز فعالیت خود تاکنون مبادرت به تولید فولادهای مربوط به پابند ریل، پیچ پابند، تراورس، فنر لول و… نموده و با اضافه شدن موضوع تأمین بلوم برای ریل های تولیدی شرکت سهامی ذوب آهن، برگ افتخار دیگری را به خاطر ارتباط گسترده با صنعت ریلی کشور رقم خواهد زد.
این شرکت همچنین دارای پیشینه ۱۵ سال صادرات مستمر محصولات کیفی به اروپا و سایر کشورها می باشد و در این مدت، تیم های بازرسی مختلفی اقدام به ارزیابی این شرکت نموده اند که در زمینه صنعت ریلی می توان به بازدید و ارزیابی شرکت AFERPI(Lucchini) ایتالیا اشاره نمود که از جمله معتبرترین تولید کنندگان ریل در اروپا به شمار می رود.
در پایان لازم است از مدیریت عالی و سایر مدیران و کارکنان شرکت معظم ذوب آهن اصفهان که با تلاش های شبانه روزی خود ، شرایط را برای بومی سازی ریل در کشور فراهم نمودند، تشکر ویژه گردد و ضمن تقدیم خدا قوت جانانه به مدیریت و همکاران شرکت فولاد آلیاژی ایران، از مدیرعامل محترم راه آهن جمهوری اسلامی و تمامی مدیران و متخصصین این سازمان نیز که تلاش خود را برای حمایت همه جانبه از این پروژه ملی تولید ریل به کار گرفته اند، قدردانی می شود.
تنظیم: امور بازاریابی و فروش شرکت فولاد آلیاژی ایران
- بومیسازی روتور مکنده آگلوماشین ۴ ذوب آهن اصفهان
- کاهش چشمگیر مصرف کک در کوره بلند ذوب آهن اصفهان
- امضای تفاهم نامه بین ذوب آهن اصفهان و فن بازار ایمیدرو با رویکرد دانش بنیان
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- تامین پایدار مواد اولیه ذوب آهن اصفهان به صورت ویژه دنبال می شود
- ریل ذوب آهن اصفهان پشتیبان توسعه تجارت کشور با جهان
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران