مهمترین مسائل مالیاتی تولیدکنندگان فولاد کدامند؟
توسعه هر چه بیشتر و هدفمند تر درآمدهای مالیاتی و افزایش سهم آن در بودجه کشور در برابر کاهش درآمدهای نفتی امری است که مورد پذیرش همه اقتصاددانان و فعالان صنعتی قرار دارد اما مسائل مورد مناقشه روش ممیزی مالیاتی، لزوم تفاوت بین استراتژی های اخذ مالیات در دوران رونق و رکود، حمایت های مالیاتی موثر از صادرکنندگان به ویژه در صنایع معدنی و فولاد و مسائل عدیده مالیات بر ارزش افزوده است. مهندس رسول خلیفه سلطان، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به مسائل و چالش های فعالان فولادی در حوزه مالیات می پردازد و در گفت و گو با چیلان آنها را تشریح می کند.

در استعلامات بعمل آمده انجمن از تولیدکنندگان فولاد کشور مسائل زیر به عنوان مهمترین مسائل و مشکلات مالیاتی آنان مطرح شده است که انجمن بنا دارد پیگیری برای رفع این مسائل را در اولویت اقدامات خود قرار دهد:

  • عدم تایید معاملات با شرکت هایی که در زمان معامله دارای اعتبار بوده اند اما در سالهای بعد در لیست سیاه سازمان امور مالیاتی قرار گرفته اند.
  • عدم تناسب زمانی برای موازنه مالیات بر ارزش افزوده فروش و خرید به دلیل فروش نسیه ( اعتباری) که تشدید مشکلات نقدینگی و سرمایه در گردش را بدنبال دارد.
  • عدم امکان تسویه تهاتری مالیات های دوره های بدهکار و بستانکار.
  • عدم تمایز بین تولیدکنندگان و سایر شرکتها در خصوص زمان اعتبار گواهینامه مالیات بر ارزش افزوده.
  • عدم همزمانی رسیدگی به مالیات بر ارزش افزوده و مالیات عملکرد شرکتها و منوط نمودن رسیدگی دفاتر مالیات بر ارزش افزوده به تایید مالیات عملکرد.
  • عدم بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده و عملکرد واحدهای تولیدی.
  • عدم قبول گزارش حسابرس موضوع ماده ۲۷۲ توسط ادارات مالیاتی.
  • عدم تقسیط بدهی های معوق مالیاتی تولیدکنندگان فولاد.
  • عدم تناسب ضریب تشخیص درآمد مشمول مالیات تولیدکنندگان فولاد (ضریب علی الراس) با حاشیه سود آنان( این رقم درحال حاضر ۱۰ درصد است)
  • عدم امکان خرید رسمی از برخی فروشندگان قراضه به دلیل فقدان کد اقتصادی و سایر الزامات مالیاتی و اجبار به پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده از منابع شرکت

توضیح این مسائل هم در این نوشتار نمی گنجد و هم از حوصله مخاطبان خارج است. فقط در خصوص مورد آخر و عدم گردن نهادن الزام قانونی مالیات بر ارزش افزوده توسط برخی از فروشندگان قراضه باید گفت که این مسئله سبب ایجاد آشفتگی در کل زنجیره فولاد می­شود چرا که واحدهای ذوب فولادی که برای بقا و حفظ تولید و جلوگیری از تعطیلی کارخانه خود مجبور به خریدن قراضه بدون فاکتور ایمنی از فروشندگان محلی قراضه و عدم دریافت مالیات بر ارزش افزوده آن می­شوند ناگزیرند شمش تولیدی خود را نیز بدون فاکتور رسمی و بدون مالیات بر ارزش افزوده به واحدهای نوردی بفروشند و این زنجیره معیوب تا مصرف کننده نهایی ادامه می­یابد به طوری که واحدهای نورد نیز ناچارند محصول تولیدی خود را بدون فاکتور رسمی به خریدار بفروشند و این داستان همین طور ادامه پیدا می­کند.

در این زنجیره معیوب که وصف آن رفت، واحدهای تولیدی هم که به ناچار به دلیل کمبود نقدینگی و الزام به تأمین مواد اولیه در این چرخه گرفتار شده­اند، مشمول جرائم سنگین مالیاتی و ضرر و زیان­ هایی از این بابت می­شوند.

بنابراین انتظار می رود سازمان امور مالیاتی و سایر نهادهای ذیربط از یک سو با نظارت بیشتر بر فروش های غیر رسمی در بازار فولاد، از تضییع حقوق تولیدکنندگانی که به طور شفاف و قانونمند فعالیت دارند، جلوگیری کنند و از سوی دیگر با ارائه مشوق های مالیاتی موثر به واحدهای فرآوری قراضه و کارخانجاتی که از این واحدها خرید می نمایند، زمینه ایجاد شفافیت در بازار فولاد را مهیا سازند.

2

تاریخ انتشار : ۴ آذر ماه ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۵
شناسه مطلب : 8816
ارسال
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی