حمیدرضا طاهری زاده، نایب رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد درباره جلسه مشترک این رسته ها به خبرنگار چیلان گفت: این جلسه که با استقبال و مشارکت بالای تولیدکنندگان برگزار شد، بیش از ۴ ساعت به طول انجامید که در نهایت برآوردها آن بود که با توجه به بهای تمام شده تولید شمش و محصولات فولای، قیمت ها به کف رسیده و برای جلوگیری از زیان دهی کارخانجات، یا تولید باید متوقف شود یا قیمت ها رو به افزایش باشد. لذا چون در ایام پایانی سال و نزدیک به عید و سال نو هستیم و هوا رو به گرمی می رود و در نتیجه تقاضا زیادتر می شود، قرار شد که یک افزایش تدریجی قیمت داشته باشیم و طی چند هفته آینده به صورت پلکانی و تدریجی قیمت ها را افزایش دهیم که بازار دچار تنش و هیجان کاذب نشود.
وی افزود: این افزایش قیمت برای خروج کارخانجات از زیان خواهد بود و سعی می شود که نسبت به رشد تقاضای بازار و پلکانی باشد.
بهادر احرامیان، عضو دیگر هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد نیز در این خصوص تصریح کرد: در جلسه مشترک رسته های ذوب و.نورد مقاطع طویل بر روی چند محور صحبت شد، اول آنکه کارخانجات بزرگ سعی کنند صادرات را افزایش دهند مخصوصا کارخانجاتی که تولیداتشان را بصورت مجتمعی انجام می دهند مثل فولاد خوزستان، ذوب آهن اصفهان و فولاد کاوه جنوب و فولاد خراسان. به طور مثال شرکت فولاد کاوه جنوب اعلام کرد برای اسفندماه عرضه داخلی بسیار محدودی خواهد داشت و حدود ۸۵ درصد از تولیداتش را صادر خواهد کرد . همچنین فولاد خراسان هم اعلام کرد که حتی با تخفیف های ویژه تولیداتش را صادر خواهد کرد تا در بازارهای داخل کاهش قیمت نداشته باشد چرا که کاهش قیمت بیشتر از این برایش امکان پذیر نیست.
وی ادامه داد: علاوه براین قرار شد که بقیه ی کارخانجات هم کاهش تولید را به طور متوسط ۲۰ درصد در دستور کار خود قرار دهند.
احرامیان در گفتگو با چیلان موضوع دیگری که در این جلسه مطرح شد را رسیدگی به محصولات بی کیفیت و فاقد استاندارد دانست و گفت: درباره این محصولات که در بازار عرضه می شود قرار است انجمن فعال تر با این مسئله برخورد کند و شکایات را به واحدهای تعزیراتی مربوطه ارجاع دهد. کما اینکه در زمینه مالیات بر ارزش افزوده هم قرار شد انجمن شرکت هایی که با فرار مالیاتی باعث کاهش قیمت ها و اجحاف در حق تولیدکنندگان قانونمند می شوند را پس از مذاکرات و توصیه های لازم، به مراجع ذیربط معرفی کند و از بازار شکنی این شرکت ها جلوگیری کند .
مدیرعامل فولاد یزد تبادل نظر پیرامون عرضه های اخیر فولاد خوزستان را از موضوعات دیگر مطرح شده در این جلسه عنوان کرد و گفت: باید از تعامل خوب مدیران شرکت فولاد خوزستان در این جلسه تشکر کنیم چرا که پذیرفتند تا تلاش کنند عرضه های تهاتری و اعتباری خود را به تدریج متوقف کنند و به صورت نقدی، شمش تولیدی خود را عرضه نمایند.
سید حسین احمدی مدیرعامل فولاد خراسان و عضو دیگر هیئت مدیره انجمن هم در گفتگو با چیلان ضریب مشارکت بالا در این جلسه را ناشی از مثمر ثمر بودن آن خواند و گفت: واحدها بهبود وضعیت خود را در اتخاذ تصمیمات و تعاملات مشارکتی با اتکا به انجمن می دانند و انجمن قدردان این نگاه و تفکر است.
احمدی درخصوص نتایج جلسه مشترک هم اندیشی رسته ها نیز اظهار داشت: با توجه به اینکه در ماه های انتهایی سال هستیم، برودت و سرما و کاهش پروانه های ساخت و ساز حکایت از رکود تقاضای محصولات فولادی ساختمانی دارد و در نتیجه در این جلسه تصویب شد که برای تنظیم بازار داخلی، واحدهایی که توان صادرات دارند، به منظور تامین نقدینگی و برون رفت از شرایط موجود، بر صادرات تاکید و تمرکز کنند.
وی ادامه داد: در سال جاری فولادسازان عملکرد مطلوبی را در صادرات داشتند اما در بخش محصولات ساختمانی عمده صادرات به کشورهای همسایه صورت می گیرد و این کشورها دچار مشکلات ناامنی هستند و همین امر محدودیت هایی را برای صادرات ایجاد کرده است.
مدیرعامل فولاد خراسان عنوان کرد: با این حال صحبت و تمرکز بر صادرات و فروش صادراتی حتی با تخفیف، مطرح شد تا بیش از این شاهد انباشت کالاهای ساختمانی در داخل انبارهای فولادسازان نباشیم. به موازات همین تصمیم، صحبت هایی درخصوص تعادل در راستای عرضه و تقاضا و اندکی تعدیل تولید مطرح شد تا علاوه بر تولید رقابتی، انباشت محصول اتفاق نیفتاده و در نتیجه نزول اقتصادی رخ ندهد.
وی در خاتمه این مسائل را بدین گونه جمع بندی کرد و گفت: تمرکز بر صادرات برای جلوگیری از انباشت محصولات ساختمانی در انبارهای فولادسازان اولین اولویت بوده و چنانچه این اقدام درکوتاه مدت جواب نداد، تعدیل در تولید برای ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا در فولادهای ساختمانی مد نظر است چرا که قیمت ها به کف رسیده و در صورتی که رکود تقاضا و رقابت منفی کارخانجات مدیریت نشود، شاهد تعطیلی و توقف تولید تعداد زیادی از کارخانجات تولیدکننده فولاد خواهیم بود.
جهت مشاهده گزارش تصویری این نشست، اینجا کلیک کنید.
- روند نزولی ماهیانه صادرات فولاد ایران در نیمه نخست امسال/ قطعی برق و نرخ نیما، متهمان اصلی کاهش صادرات فولاد
- شمش کانال ۲۱ هزار تومانی را از دست داد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
- صادرات ده ماهه آهن و فولاد ایران به بیش از ۷ میلیون تن رسید/ جزئیات کامل صادرات فولاد، محصولات فولادی و آهن اسفنجی+ جدول
- پیشبینی امریکایی از بازار فولاد در سال ۲۰۲۴: هند اصلیترین بازار رو به رشد فولاد است!
- پیشبینی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴/ خبرهای خوب برای بازار فولاد در سال جدید میلادی
- توسعه ظرفیت تولید فولاد بدون تحقیق به ایجاد ظرفیت راکد انجامیده / لزوم تغییر جهت سرمایهگذاریها در صنعت فولاد
- در جلسه هئیت مدیره انجمن فولاد بررسی شد: آسیب محدودیت های برقی به تولید و صادرات فولاد
- ارزان فروشی چینیها داد فولادسازان برزیل را درآورد / تقاضا برای افزایش تعرفه واردات به ۲۵ درصد
- امتیازات نسبی تولید فولاد در ایران سلب نشود
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران