
متوسط قیمت فولادهای کربنی شامل ورق گرم و سرد، مقاطع و میلگرد در بازارهای مختلف دنیا (شامل آمریکای شمالی، اروپا، شرق آسیا، CIS و خاور میانه) در ماه گذشته میلادی به ۶۰۰ دلار بر تن رسیده است. در آخرین نظرسنجی استیل ایندکس از فعالان بازارهای فولاد دنیا، ۶۷ درصد شرکت های امریکایی حاضر در نظرسنجی و ۶۴ درصد اروپایی ها پیش بینی کردند قیمت ها بالا می رود.
یکی از عوامل تاثیر گذار بر قیمت جهانی فولاد، نوسانات سنگ آهن جهانی است که ملاک اصلی قیمت گذاری آن، قیمت سی اف آر وارداتی به بنادر بزرگترین وارد کننده سنگ آهن دنیا یعنی چین است. در اواسط ماه ژانویه قیمت این ماده معدنی به ۷۹ دلار رسیده است.
قیمت قراضه وارداتی سی اف آر ترکیه در ماه گذشته میلادی کمی کاهش داشت و در اواسط ژانویه به حدود ۲۸۵ دلار بر تن رسید.
لازم به ذکر است که ۷۴ درصد تولید ۳۵ میلیون تنی فولاد ترکیه از طریق بازیافت و ذوب قراضه انجام می گیرد. واردات قراضه این کشور در سال گذشته بیش از ۲۲ میلیون تن بوده که ۶۰% آن از کشورهای اتحادیه اروپا و CIS، و ۲۶% از ایالات متحده تامین شده است.
قیمت بیلت دریای سیاه در ۲ ماه گذشته کم نوسان بوده و ۳۹۵ دلار بر تن مانده است
میلگرد صادراتی ترکیه در اواسط ژانویه امسال با کمی کاهش به ۴۲۵ دلار بر تن رسید. بر اساس آمارها، در سال ۲۰۱۶ صادرات فولاد ترکیه ۱۶.۴ میلیون تن بوده است که ۲ درصد نسبت به سال ۲۰۱۵ بالاتر است. سال آینده نیز برآورد شده رشد ۳ درصدی داشته باشد.
- مصوبه عوارض صادراتی، چه تأثیری در بازار داخلی فولاد خواهد داشت؟/ ورشکستی کارخانجات و بزرگتر شدن غول بیکاری، نتیجه وضع عوارض سنگین بر صادرات فولاد
- رکورد بزرگ در بازار داخلی فولاد و آسیب به شرکتهای فولادی/ باز هم با اقتصاد «شرطیشده» مواجه هستیم
- پارادوکس قیمتی در بازار فولاد ایجاد نکنیم/ حدود نیمی از تولید فولاد ایران امکان صادرات دارد
- چشمانداز بازار فولاد و سنگ آهن تحت تأثیر برنامهها و اقدامات دولت چین
- مطالبه تولیدکنندگان از دولت جدید برای وزارت صمت
- مشاهده کنید: گیوتین بیبرقی بر گردن فولاد/ تبعات ویرانگر قطع برق تولیدکنندگان زنجیره فولاد

محمدجعفر صالحی
معاون خرید ذوب آهن اصفهان

سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

سیدرضا شهرستانی
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد