مهندس تورج نوابی مدیر بخش آگلومراسیون با اعلام این خبر که واحد تولید آهن اسفنجی قائم، در مدیریت آگلومراسیون با تامین گندله، ششم خردادماه مجدد راه اندازی شد، گفت: درحال حاضر این واحد با تامین آهن اسفنجی کیفی به عنوان جایگزین مناسب بخشی از قراضه مورد نیاز واحد فولادسازی در مدار تولید به شمار می رود و قادر است آهن اسفنجی مورد نیاز کارخانه را از لحاظ کمی و کیفی تامین نموده و نقش موثری در کاهش ضریب HMR (Hot Metal Raition) و افزایش راندمان تولید فولاد ایفا نماید.
وی افزود: در حال حاضر تولید آهن اسفنجی در این واحد سالیانه حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن با توجه به شرایط موجود است.
مدیر بخش آگلومراسیون در خصوص تکنولوژی تولید آهن اسفنجی در ذوب آهن اصفهان تصریح کرد: تکنولوژی جدیدی بر اساس شکست گاز طبیعی به روش اکسیداسیون جزئی با نام طرح قائم ۲ در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرد که در اداره ثبت اختراعات نیز به ثبت رسیده است اما تکنولوژی تولید آهن اسفنجی در فولاد مبارکه بر اساس شکست گاز طبیعی به روش کاتالیستی با نام طرح میدرکس می باشد.
مهندس نوابی مزایای استفاده از آهن اسفنجی به جای قراضه در کنورتور فولاد سازی را چنین برشمرد: ۱) تحقق آنالیز شیمیایی استاندارد محصولات فولادی در صورت استفاده از آهن اسفنجی به دلیل هموژن بودن و ترکیب یکنواخت آن، ۲) گوگرد و فسفر کمتر در آهن اسفنجی نسبت به آهن قراضه، ۳) عملیات تصفیه مذاب کمتر شده و در نتیجه عملیات متالوژیکی در داخل کوره آسانتر انجام شده و بهره وری بالاتر می رود، ۴) با جایگزینی آهن اسفنجی به جای قراضه میزان مس، کروم، تنگستن، سرب، قلع و روی و سایر عناصر مزاحم و مضر در چدن و فولاد مذاب کاهش یافته و کیفیت و خواص مکانیکی محصولات ریخته گری و فولادی افزایش می یابد ، ۵) به دلیل اندازه هماهنگ DRI به بهره وری افزوده شده و همچنین آهن موجود به صورت اکسید در آهن اسفنجی با حمام کربن واکنش داده که منتهی به جوشش مذاب شده و موجب انتقال بهتر گرما و شتاب واکنش سرباره/ فلز در طی فولاد سازی می شود. به همین دلیل همگونی حمام بهبود یافته و منتهی به هیدروژن و نیتروژن کمتری در فولاد می شود و کیفیت فولاد افزایش می یابد و شمش های باکیفیت به مراتب بهتر جهت تولید انواع محصولات دیگر تولید می گردد ، ۶) انبار سازی، انتقال، شارژ و عملیات تولید ذوب در صورت استفاده از آهن اسفنجی بهتر است، ۷) بهبود مصارف، میزان خطرات و میزان آلودگی های ایجاد شده در مقایسه با قراضه.
مدیر بخش آگلومراسیون بیان کرد : طرح قائم ۲ در حال حاضر به صورت مداوم فعال می باشد ولی اهم دلیل توقف این واحد سه دلیل اساسی دارد: ۱) عدم تامین گندله به عنوان ماده اولیه، ۲) عدم تامین گاز طبیعی خصوصا در فصل سرما ۳) استهلاک کمپرسور پروسس طی ۲۰ سال بهره برداری به عنوان اصلی ترین تجهیز این واحد و عدم تعمیر یا جایگزین نمودن آن طی سال های گذشته.
مهندس نوابی گفت: در رابطه با تعمیر و نگهداری این واحد گراف منظم ماهیانه و سالیانه وجود دارد . شایان ذکر است پروژه به ظرفیت رسانی این طرح نیز در حال اجرا است.
وی گفت: در زمان توقف این کارگاه بخش زیادی از عملیات اجرایی پروژه به ظرفیت رسانی نیز انجام شد و کلیه معارضات جهت بهره برداری همزمان با اجرای پروژه به ظرفیت رسانی برطرف گردیده و شرایط کارگاه برای بهره برداری و تکمیل پروژه به طور همزمان مهیا و آماده شده اس.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- شروع پرقدرت فولاد غدیر نی ریز در سال ۱۴۰۳
- کاهش عطش تقاضا برای آهن اسفنجی/ نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
- کارخانه جدید احیاء استیل فولاد بافت راهاندازی میشود
- روسیه اصلیترین تامینکننده آهن اسفنجی اتحادیه اروپا / حجم واردات در سال ۲۰۲۳ چقدر بود؟
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران