سید رضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت و گو با چیلان ضمن بیان این مطلب گفت: دلیل اصلی رشد قیمت فولاد اعم از ورق فولادی در بازار داخل و همچنین بازار جهانی، افزایش قیمت نهاده های اصلی تولید نظیر الکترود یا افزودنی ها است.
وی افزود: شاهد هستیم که قیمت الکترود گرافیتی ۷ برابر شده یا بهای افزودنی ها مثل فروآلیاژها ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است. از این رو دلیل اصلی افزایش قیمت فولاد و محصولات فولادی هم همین بالا رفتن قیمت تمام شده کارخانجات است.
شهرستانی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت حتی بیشتر از این هم دور از انتظار نیست چراکه پیش بینی می گردد قیمت نهاده های تولید رو به رشد باشد و کارخانجات فولادسازی در دنیا هم بر این مسئله تاکید دارند.
وی ادامه داد: علاوه بر موضوع افزایش قیمت ورق فولادی، موضوع بعدی که در جلسه مطرح شد این بود که شرکت هایی که صادرات محصولات با ارزش افزوده پایین تر مثل ورق گرم یا اسلب یا شمش فولادی انجام می دهند، بتوانند بدون جابجایی محموله و در قالب عبور موقت داخلی این کالاها را به شرکت های پایین دستی بفروشند. البته این اقدام یعنی همان عبور موقت داخلی منوط به پذیرش گمرکات است و از این رو در تلاشیم جلساتی را با وزارت صمت و اداره گمرک جهت تایید این موضوع داشته باشیم چرا که در این صورت هم شرکت تولیدکننده ماده اولیه منفعت صادراتی خود را دریافت می کند و هم شرکت صادرکننده محصول.
عضو هیئت مدیره انجمن اضافه کرد: راهکار دیگری که برای توسعه صادرات فولاد کشور پیشنهاد و قرار شد ساز و کار مناسبی برای آن تدوین شود تا انجمن هم پیگیری لازم را انجام دهد، موضوع صادرات مشارکتی بود بدین صورت که شرکت تولیدکننده مواد اولیه و شرکت های صنایع پایین دستی صورتجلسه ای را امضا می کنند که بر اساس آن محصول فولادی مثل اسلب یا ورق گرم با هدف صادرات محصولات با ارزش افزوده بیشتر به شرکت صنایع پایین دستی مثل تولیدکنندگان ورق سرد یا گالوانیزه با قیمت صادراتی تحویل می شود به شرطی که طرفین در منافع صادراتی و مالیاتی آن به نسبت مشخص شریک خواهند بود.
شهرستانی خاطرنشان کرد: برای اجرایی شدن این راهکار لازم است این صورتجلسات مورد پذیرش گمرک، مالیات و سازمان توسعه تجارت باشد که پس از تدوین ساز و کار مربوطه، پیگیری های لازم از سوی انجمن صورت خواهد گرفت.
وی موضوع بعدی که در جلسه مطرح گردید را هم افزایی واحدهای تولیدی در جهت پوشش حداکثری و سریع تر تقاضا عنوان کرد و گفت: در این جلسه فرم هایی به حاضرین داده شد تا اعضا نظرات خود را مطرح نمایند تا جمع بندی لازم در این خصوص انجام شود.
- آیا شرکتهای بزرگ فولادی عامل بحران آب در کشور هستند؟
- عضو هیئت مدیره انجمن فولاد تکذیب کرد: انتشار برخی مطالب از قول اینجانب غیرواقعی است/ تحریم های ظالمانه، تجارت فولاد ایران و سوریه را محدود کرده است
- فوری – تولیدکنندگان ورق های فولادی گرد هم می آیند
- رشد ۲۰ درصدی تولید فولاد ایران در فروردین ۱۴۰۰/ جزئیات کامل تولید فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی + جدول
- نتیجه معاملات ورق فولادی در بورس کالا / استقبال خوب از عرضه محصولات فولاد مبارکه
- تأمین گاز فولاد مبارکه، نصف شده است/ تأثیر افت فشار گاز بر تولید فولاد مبارکه
- جهش تولید در فجر/ تأمین کامل نیاز کشور به ورق سرد با بهرهبرداری از یک طرح توسعه بزرگ
- تقسیم سود برای نخستین بار توسط فولاد اکسین/ جزئیات جهش تولید در شرکت فولاد اکسین خوزستان
- افشاگری عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد از رانت نجومی خرید شمش در بورس کالا: نوردکاران نورچشمی سرمایهگذاری احداثی خود را یکساله باز میگردانند!
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران