سید حسین احمدی، عضو هیئت مدیره انجمن فولاد درمورد جلسه اخیر رسته آهن اسفنجی با بیان این مطلب که جنس مشکلات واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی با سایر حلقه های زنجیره فرق می کند به چیلان گفت: یکی از چالش های اصلی واحدهای آهن اسفنجی، چگونگی مدیریت بر تامین مواد اولیه یعنی گندله است چرا که هنوز تعادل بین این دو حلقه برقرار نشده است.
وی افزود: واحدهای آهن اسفنجی علاوه بر اینکه چالشی با صنایع بالادستی دارند، درگیر دغدغه هایی نیز در تعامل با واحدهای پایین دستی یعنی واحدهای ذوب به عنوان مصرف کننده آهن اسفنجی هستند. به عبارت دیگر واحدهای اسفنجی مطالباتی با صنایع پایین دستی و بالادستی خود دارند و از این رو پیرامون نحوه تعامل به منظور حل مشکلات واحدهای آهن اسفنجی، صحبت هایی صورت گرفت و به جمع بندی هایی نیز رسیدیم.
احمدی خاطرنشان کرد: مشکلات واحدهای نورد، فولادسازی ها و بعضا کنسانتره و گندله سازی ها، ماهیت اقتصادی ازجمله مواد اولیه، معدن، فاینانس و تامین مالی، فروش، لجستیک و بازار و کسب و کار دارد اما در چرخه ۵ گانه فولادسازی، آهن اسفنجی به دلیل استهلاک بالا و همچنین فرآیندهای این حلقه، مباحث تکنیکال و فنی آن پیچیده تر است. لذا در این جلسه پیرامون چالش های فنی، به روزرسانی تکنیکال و دستیابی به تکنولوژی روز دنیا بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
تعامل کوبه استیل، انجمن فولاد و تولیدکنندگان آهن اسفنجی
وی این خبر را نیز اعلام کرد که شرکت کوبه استیل ژاپن به تازگی اعلام آمادگی کرده و وارد میدان شده و به دنبال تفاهماتی با واحدهای آهن اسفنجی است. در این راستا در نظر داریم جلسه ویژه ای را برای تبادل نظر در زمینه به روز رسانی، نوسازی و بازسازی تجهیزات این واحدها و به طور کلی صنعت آهن سازی با کوبه استیل که صاحب دانش فنی میدرکس است، داشته باشیم.
مدیرعامل فولاد خراسان تصریح کرد: بهبود در فرآیندهای مصرف، کاهش مصارف آب و برق و انرژی و افزایش ظرفیت در مدل های موجود از اهداف و محورهای مذاکرات با کوبه استیل است.
وی با تاکید اینکه بعد از برجام، علائم مثبت سبب شده کوبه استیل ژاپن مجددا به بازار ایران وارد شود گفت: قرار است جلسه ویژه ای با مدیریت انجمن و حضور واحدهای تولیدکننده آهن اسفنجی در این زمینه برگزار گردد.
کارگروه مدیران تحقیق و توسعه واحدهای آهن اسفنجی تشکیل می شود
احمدی تصمیم دیگر در نشست هم اندیشی واحدهای آهن اسفنجی را تشکیل کارگروهی متشکل از مدیران تحقیق و توسعه واحدهای اسفنجی عنوان کرد و توضیح داد: تصمیم گیری شد تا مجمعی متشکل از مدیران فنی و تحقیق و توسعه واحدهای آهن اسفنجی تشکیل گردد تا کلیه مسائل فنی و تکنیکال این واحدها در آن مطرح گردد و هر واحد موظف شد رابطی را معرفی نماید تا مشکلات فنی به درستی منعکس شود. قرار است انجمن در کار میدانی و مباحث و چالش های فنی نیز فعال گردد تا با استفاده از شرکت های صاحب تکنولوژی و دانش فنی نظیر کوبه استیل ژاپن و بهره گیری از شرکت های داخلی که به موفقیت هایی دست یافته اند و در داخل حرفی برای گفتن دارند، نظیر MMTE و ایریتک، در بحث تکنولوژی و کاهش مصرف انرژی به نتایج مطلوبی دست پیدا کنیم.پ
وی ادامه داد: مصرف انرژی در فولادسازی بسیار تعیین کننده است و بیشترین هزینه در پرداخت بهای گاز مصرفی است. بنابراین باید تلاش کرد حال که به تناسب فرآیند هدفمندی یارانه ها، دولت سالانه هزینه حامل های انرژی را افزایش می دهد، به آمادگی برسیم و زمین نخوریم.
احمدی در خاتمه اظهار داشت: همچنین تصمیم گیری شد جلسات این رسته هر سه ماه یکبار و به صورت فصلی برگزار گردد.
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- شروع پرقدرت فولاد غدیر نی ریز در سال ۱۴۰۳
- کاهش عطش تقاضا برای آهن اسفنجی/ نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
- کارخانه جدید احیاء استیل فولاد بافت راهاندازی میشود
- روسیه اصلیترین تامینکننده آهن اسفنجی اتحادیه اروپا / حجم واردات در سال ۲۰۲۳ چقدر بود؟
- آهن اسفنجی اسفند را با ۳۰۰ تومان افزایش قیمت شروع کرد/ نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش