سید رضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفت و گو با چیلان در مورد نتایج و موضوعات مطرح شده در جلسه روز گذشته رسته ورق گفت: در ابتدای جلسه وضعیت تولید، واردات و صادرات و مصرف ورق های فولادی و همچنین اسلب مورد رصد قرار گرفت که از نکات مهم آن این بود که مشخص شد واردات ورق افت داشته و این کاهش بسته به نوع ورق های فولادی بین ۴۰ تا ۵۰ درصد بوده است. بنابراین خوشبختانه براساس سیاست گذاری های قبلی مبنی بر اولویت کاهش واردات، این هدف به خوبی محقق شده است.
شهرستانی اظهار داشت: در بخش صادرات هم به جهت اینکه اولویت تامین نیاز داخل به منظور بهبود عملکرد صنایع پایین دستی و تامین خوراک واحدها مد نظر قرار گرفته، افت ۴۰ تا ۸۰ درصدی در صادرات انواع ورق به چشم می خورد.
وی خاطرنشان کرد: سیاست های موجود در انجمن سبب شد بر موضوع حفظ تعرفه ها و حمایت از آن تاکید شود تا بتوان با حمایت از تولیدکننده داخلی و تشویق سرمایه گذاری به اهداف سند چشم انداز دست پیدا کرد.
این عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به موضوع تغییر رویکرد تولید از تولید مقاطع طویل به تخت گفت: در گذشته تولید بدین گونه بود که محصولات تخت زیر ۳۰ درصد و مقاطع طویل بالای ۷۰ درصد تولید را شامل می شد اما اکنون این روند تغییر کرده و ۶۰ درصد تولید محصولات فولادی را مقاطع تخت و ۴۰ درصد را طویل در بر می گیرد. این تغییر نشان دهنده حرکت کشور به سمت صنعتی شدن است.
وی با توضیح این مسئله که نسبت تولید مقاطع تخت به طویل در اروپا ۸۰ به ۲۰ است ادامه داد: ما نیز باید سرمایه گذاری های خود را به سمت تولید مقاطع تخت سوق دهیم و تشویق سرمایه گذاران به حضور در این بخش باید بیشتر شود تا هم کشور صنعتی تر شده و هم در صادرات ارزش افزوده بالاتری حاصل شود. بنابراین سیاست کلی باید با این محوریت باشد.
شهرستانی خاطرنشان کرد: موضوع مطرح شده دیگر مازاد اسلب در بازار داخلی بود که در نتیجه در ۵ ماهه اول امسال رشد یک میلیون تنی صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل دیده شد. البته صحبت هایی نیز برای تنظیم بازار و ارائه آمار موثق صورت گرفت تا تعادل قیمت در بازار بر هم نخورد و بعضا شاهد افزایش یا کاهش ناگهانی نرخ ها نباشیم.
- آیا شرکتهای بزرگ فولادی عامل بحران آب در کشور هستند؟
- اتلاف ۲۵ درصد ظرفیت تولید فولاد/ خسارت ۱۰ میلیارد دلاری به صنایع آهن و فولاد
- عضو هیئت مدیره انجمن فولاد تکذیب کرد: انتشار برخی مطالب از قول اینجانب غیرواقعی است/ تحریم های ظالمانه، تجارت فولاد ایران و سوریه را محدود کرده است
- رشد ۲۰ درصدی تولید فولاد ایران در فروردین ۱۴۰۰/ جزئیات کامل تولید فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی + جدول
- نتیجه معاملات ورق فولادی در بورس کالا / استقبال خوب از عرضه محصولات فولاد مبارکه
- تأمین گاز فولاد مبارکه، نصف شده است/ تأثیر افت فشار گاز بر تولید فولاد مبارکه
- جهش تولید در فجر/ تأمین کامل نیاز کشور به ورق سرد با بهرهبرداری از یک طرح توسعه بزرگ
- تقسیم سود برای نخستین بار توسط فولاد اکسین/ جزئیات جهش تولید در شرکت فولاد اکسین خوزستان
- افشاگری عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد از رانت نجومی خرید شمش در بورس کالا: نوردکاران نورچشمی سرمایهگذاری احداثی خود را یکساله باز میگردانند!
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران