دکتر بهرام سبحانی، مدیرعامل فولاد مبارکه درباره تغییر سبد صادراتی و داخلی فولاد مبارکه که مطابق با نیاز بازار داخل است به خبرنگار چیلان عنوان کرد: فولاد مبارکه در سال های اخیر روند رو به رشدی را در فروش به ثبت رساند و به تناسب نیاز داخل، فروش داخلی و صادراتی را تغییر داده اما هیچ گاه صادرات را به صفر نرسانده است.
وی گفت: برای مثال در سال ۹۴ که رکود در بازار فولاد به چشم خورد از طریق افزایش فروش صادراتی سعی در جبران فروش کرده است. شرکت در سال ۹۴ بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن فروش داخلی و نزدیک یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن فروش صادراتی داشت.
سبحانی تصریح کرد: در سال ۹۵ به جهت افزایش نیاز داخلی، فولاد مبارکه سبد صادراتی و داخلی خود را تغییر داد و علاوه بر افزایش حجم فروش، فروش داخلی را نیز بالا برود.
وی ادامه داد: فروش داخلی ما در سال گذشته بیش از ۴.۷ میلیون تن و فروش صادراتی بیش از ۱.۵ میلیون تن بود. در ۷ ماهه امسال هم فولاد مبارکه توانسته نزدیک به ۳.۳ میلیون تن فروش داخلی و ۵۸۸ هزار تن فروش صادراتی داشته باشد که فروش داخلی رشد ۳۳ درصد داشته اما فروش صادراتی افت ۶۱ درصد داشته است.
مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: انتظار می رود ارزش فروش شرکت که در سال گذشته بیش از ۱۱۱ هزار میلیارد ریال بود امسال به ۱۴۴ هزار میلیارد ریال برسد.
وی با اشاره به این نکته که عمده ترین بخش محصولات فولاد مبارکه در بورس عرضه، کشف قیمت و به فروش می رسد گفت: بخشی از فروش نیز در قالب مچینگ در بورس به فروش می رسد بنابراین مبنای قیمت گذاری محصولات فولاد مبارکه، کشف قیمت در بورس کالای ایران است. البته دلیل عرضه محصول در بورس، هم الزام قانونی و هم شفافیت است.
سبحانی با تاکید دوباره بر این موضوع که امکان صفر کردن صادرات وجود ندارد و درصورت از دست دادن مشتری، بازگشت امکان پذیر
نیست گفت: کالای فولادی، کالایی صنعتی است و مشتریان از ابتدای دوره مالی خود تمایل دارند بدانند که به چه میزان می توانند بر روی تحویل محصول حساب کنند بنابراین هم تعهد و هم برنامه بایستی ارائه گردد و امکان صفر کردن صادرات وجود ندارد و تنها می توان حداقلی را تعریف کرد و درصورت نبود تقاضای داخلی، صادرات را افزایش داد.
وی تصریح کرد: عملکرد صادرات فولاد مبارکه گویای تغییر جهت صادراتی محصولات شرکت است چراکه صادرات در سال گذشته بیشتر به اروپا، خاورمیانه، آفریقا و خاور دور بود در حالی که در ۷ ماهه امسال عمدتا از نوع اسلب و بیشتر به خاوردور، خاورمیانه، اروپا و آفریقا بوده است.
- تکمیل ۱۰ طرح بزرگ معدن و صنایع معدنی در راستای تحقق شعار سال
- نظرخواهی چیلان از مدیران فولادی در خصوص وضع عوارض صادراتی
- فولادسازان بزرگ بهدلیل محدودیت برق تعطیل هستند / افزایش ۲برابری نرخ گاز تورمزاست/ ۱۵ میلیون تن ظرفیت بلااستفاده در حوزه فولاد داریم
- تاب آوری صنعت فولاد به مخاطره افتاده است
- هشدار انجمن فولاد نسبت به تضعیف صادرات فولاد ایران/ مصوبه عوارض صادراتی توجیه کارشناسی ندارد
- بازارهای جدید در انتظار فولادسازان ایرانی
- پیام تبریک رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به مناسبت دهم تیرماه، روز ملی صنعت و معدن
- سرکوب قیمت فولاد در شرایط تورم عمومی چه تبعاتی دارد؟ / قیمت فولاد تابعی از فضای تورمی است / قیمت منصفانه در زنجیره آهن و فولاد برچه مبنایی رقم می خورد؟
- پیام تبریک رئیس انجمن فولاد به مناسب روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران