به گزارش چیلان ، بیستمین دوره همایش شرکت های برتر ایران (IMI-100)، ۲۹ بهمن ماه در مرکز همایش های بین المللی صداوسیما برگزار شد و در بین ۱۰۰ شرکت برتر، نام فولاد مبارکه اصفهان، فولاد خوزستان، معدنی و صنعتی گل گهر، معدنی و صنعتی چادرملو، فولاد هرمزگان جنوب و شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) به عنوان شرکت های فعال در حوزه معدن و صنایع معدنی از لحاظ میزان فروش/درآمد اعلام شد.
فولاد مبارکه اصفهان رتبه اول در گروه فلزات اساسی و رتبه پنجم در ارزش افزوده و اشتغال زایی
فولاد مبارکه اصفهان رتبه دوازدهم را در بخش درآمد/فروش کسب کرد و علاوه بر این رتبه نخست در گروه فلزات اساسی و رتبه پنجم در ارزش افزوده، اشتغال زایی و بالاترین ارزش بازار را به خود اختصاص داد. گفتنی است فروش این شرکت از حدود ۱۰۰ هزار و ۴۶۲ میلیارد ریال در سال ۹۴ به ۱۳۶ هزار و ۲۲ میلیارد ریال در سال ۹۵ رسیده است.
دکتر بهرام سبحانی، مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه پس از کسب این موفقیت اظهار داشت: در بیستمین همایش رتبه بندی ۱۰۰ شرکت برتر ایرانی شاخص هایی از قبیل فروش و درآمد، ارزش افزوده، صادرات و اشتغال زایی بررسی شد و فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین تولیدکنندۀ فولاد در کشور و منطقۀ خاورمیانه، توانست در بین ۱۰۰ شرکت برتر رتبۀ اول را در بخش فلزات اساسی از آن خود کند. از نظر ارزش افزوده نیز با کسب رتبۀ پنجم به موفقیت دیگری دست یافت. این امر نشان دهنده این نکته است که فولاد مبارکه با در اختیار داشتن تمام زنجیره تولید فولاد می تواند ارزش افزوده بیشتری ایجاد کند.
سبحانی در همین خصوص افــزود: گروه فولاد مبارکه مجموعه ای است که از ابتدا تا انتهای حلقه های زنجیرۀ تولید را در خود دارد؛ در حقیقت برخورداری از این زنجیره های تکمیلی از سنگ آهن تا محصول نهایی باعث شده بیشترین ارزش افزوده برای سهامداران و ذینفعان این شرکت حاصل شود.
وی با تأکید بر اینکه سال گذشته فولاد مبارکه در شاخص ایجاد ارزش افزوده رتبۀ دهم را داشت و امسال با پنج پله صعود به رتبۀ پنجم دست یافته است اضافه کرد: علاوه بر این، فولادمبارکه در بخش فروش هم در قسمت فلزات اساسی با بیش از ۱۳هزار میلیارد تومان، جایگاه نخست در بین شرکت های فولادی را به خود اختصاص داده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به هدف گذاری تولید فولاد در برنامۀ ششم توسعه و جایگاه فولاد مبارکه در این برنامه افزود: فولاد مبارکه در حال حاضر ظرفیت ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن فولاد خام را در گروه خود، شامل واحدهای فولاد مبارکه، فولاد سبا و فولاد هرمزگان، برنامه ریزی کرده است و امیدواریم تا پایان سال ۱۳۹۸ به ۱۲.۸ میلیون تن برسیم.
وی تصریح کرد: راه اندازی فولاد سپیددشت در استان چهارمحال و بختیاری و توسعۀ ۱.۵ میلیون تنی فولاد هرمزگان از جمله اقداماتی است که به همین منظور برنامه ریزی شده است.
سبحانی گفت: در افق ۱۴۰۴ تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در نظر گرفته شده و فولاد مبارکه نیز تصمیم دارد با تولید ۲۵ میلیون تن فولاد، سهم ۵۰ درصدی خود را حفظ کند. در همین راستا برخی از طرح های توسعه مشخص شده و ظرف سه سال آینده به بهره برداری می رسد؛ در عین حال برخی از طرح ها نیز در مراحل مقدماتی است.
جایگاه سوم فولاد خوزستان در گروه فلزات اساسی
شرکت فولاد خوزستان نیز در بیستمین همایش شرکت هابی برتر جایگاه سوم برترین ها را در گروه فلزات اساسی و همچنین سی و سوم از یکصد شرکت برتر کشور در سال ۹۶ را از لحاظ فروش/درآمداز آن خود ساخت.
این شرکت رتبه سوم را پس از شرکت های مبارکه و ملی مس، به لحاظ میزان فروش/درآمد طی سال ۹۵ کسب کرده است. برپایه این گزارش، شرکت فولادخوزستان موفق شده است درآمد/فروش خود را از ۴۲ هزار و ۱۹۷ میلیارد ریال در سال ۹۴ به ۴۸ هزار و ۲۳۲ میلیارد ریال در سال ۹۵ افزایش دهد.
رتبه نخست گل گهر در گروه اکتشاف، استخراج و خدمات جنبی
در بیستمین همایش شرکت های برتر اقتصاد ایران که با حضور دکتر شریعتمداری وزیر صنعت معدن و تجارت و با حضور مدیران عامل شرکت های برتر ایران در محل سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، شرکت معدنی و صنعتی گلگهر موفق به کسب رتبه اول گروه اکتشاف، استخراج و خدمات جنبی شد. این شرکت علاوه بر این موفقیت توانست با رشد ۲۱ جایگاه، رتبه ۳۸ را در بین صد شرکت برتر ایران از لحاظ درآمد/ فروش را کسب کند.
شایان ذکر است در گروه فلزات اساسی پس از فولاد مبارکه که رتبه اول و فولاد خوزستان که رتبه سوم را دارا می باشد، فولاد هرمزگان، هلدینگ میدکو، آهن و فولاد ارفع، آهن و فولاد غدیر ایرانیان، جهان فولاد سیرجان، ورق خودرو چهارمحال و بختیاری، سرمایه گذاری و توسعه گل گهر ، امیرکبیر کاشان، فولاد کاویان، نورد و تولید قطعات فولادی، فولاد سفیددشت چهارمحال و بخیاری و فولاد آلیاژی یزد به ترتیب رتبه های چهارم، پنجم، ششم، هشتم، دهم، سیزدهم، پانزدهم، شانزدهم، هفدهم، نوزدهم، سی ام و سی و یکم را کسب کردند.
علاوه بر این در گروه اکتشاف، استخراج و خدمات جنبی پس از گل گهر که رتبه اول و چادرملو که رتبه دوم را کسب کردند سنگ آهن مرکزی ایران، صنایع و معادن احیا سپاهان، صبانور، زغالسنگ پروده طبس، معادن بافق به ترتیب رتبه سوم، پنجم، نهم، یازدهم و دوازدهم را به دست آورده اند.
همچنین در بین شرکت های صادرات گرا رتبه پنجم به شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور و رتبه نهم به شرکت مادر تخصصی توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) رسید که به منظور رتبه بندی، شاخص ترکیبی صادرات در نظر گرفته شده است. این شاخص از ترکیب سه شاخص صادرات، رشد صادرات و نسبت صادرات به فروش به دست می آید و از این رو شرکت هایی که در سال ۹۵ صادرات داشته اند براساس شاخص ترکیبی صادرات رتبه بندی شده و ۱۰ شرکت اول لیست، به عنوان شرکت های صادرات گرا شناخته می شوند.
ضمنا براساس شاخص بهره وری کل عوامل (TFP) در گروه فلزات، رتبه نخست به شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان رسید و درگروه اکتشاف، استخراج و خدمات جنبی هم رتبه نخست به شرکت فرآوری زغالسنگ پروده طبس رسید.
- انجام موفقیت آمیز عملیات آتشکاری معدن کوه غدیر
- تعمیرات بخش های مختلف فولاد خوزستان با موفقیت انجام شد
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- اولویت شرکت فولاد خوزستان، تامین مواد اولیه از داخل کشور است
- وزیر صمت:بهرهبرداری از کارخانه زمزم سه فولاد خوزستان، گام اول فولاد سبز است
- حضور شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
- هت تریکِ فولاد خوزستان در دهه فجر
- پیام تبریک مدیرعامل فولاد خوزستان در مورد تولید اولین محصول آهن اسفنجی کارخانه در آستانه افتتاح زمزم ۳
- فروش ۱۹۰هزار تن آهن اسفنجی فولاد خوزستان به صورت بلندمدت/برنامه ریزی بدون دغدغه تولید از مسیر بورس کالا
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران