به گزارش چیلان ، بهرام سبحانی، مدیرعامل فولاد مبارکه در خصوص عرضه محصولات فولادی این شرکت در بورس کالا، توضیحاتی ارائه داد. وی در این گفتوگو با تاکید بر فرایند شفاف کشف قیمت در بورس کالا تاکید کرد: هیئت مدیره بورس کالا نقشی در این فرایند ندارد.
فرایند کشف قیمت در بورس کالا شفاف و قانونی است
مدیرعامل فولاد مبارکه درمورد برخی انتقادات درمورد نحوه عرضه محصولات فولاد مبارکه در داخل کشور توضیح داد: شیوه فروش ما از شهریور سال ۱۳۸۲ عرضه کالا در بورس است. البته در آن دوران بورس فلزات بود که بعدها بورس کالا به وجود آمد. مکانیسم بورس هم این است که ما کالایی را با مشخصات اعلام شده و زمان عرضه، تعیین میکنیم و یک قیمت پایه گذاشته میشود. خریداران بر اساس قیمت پایه با یکدیگر رقابت میکنند. این رقابت میتواند مثبت باشد، میتواند منفی هم باشد. یعنی میتواند قیمت نهایی از قیمت پایه بالاتر باشد یا پایین تر باشد. ممکن است روزی بازار کشش خرید نداشته باشد و قیمت پایه یک محصول مثلا ۲ هزار و ۵۰۰ تومان باشد ولی قیمت با ۲ هزار و ۴۳۰ تومان بسته شود.
گاهی قیمت پایه ۲ و ۵۰۰ تومان است ولی ممکن است تا ۲ هزار و ۷۰۰ تومان هم رقابت شود. در این رقابت پارامترهای گوناگونی دخیل است. مثلا قیمت ارز ، قیمت جهانی محصول، تقاضا در بازار و غیره. تمام این موارد تعیین کننده است. ولی آنچه مشخص است این است که فرایند کشف قیمت یک فرایند قانونی و شفاف است. کسی نمیتواند بگوید که فرایند کشف قیمت در بورس کالا غیر شفاف و غیرواقعی است.
هیئت مدیره بورس کالا نقشی در کشف قیمت ندارد
سبحانی در پاسخ به این سوا که با این اوصاف علت برخی فضاسازیها علیه فولاد مبارکه چیست؟ گفت: گاهی ما را متهم میکنند که خودتان در هیئت مدیره بورس کالا عضو هستید. اول این که هیئت مدیره بورس کالا هفت عضو دارد. ما در هیئت مدیره بورس کالا فقط یک سیت داریم. شش سیت دیگر متعلق به دیگران است. دوم این که مگر بورس کالا چه کاری انجام میدهد که حتی اگر هفت سیت آن متعلق به فولاد مبارکه بود بتواند نفوذ بکند؟ بورس کالا فقط سخت افزار و نرم افزار را در اختیار عرضه کننده و خریدار قرار میدهند. در واقع بورس کالا طبق یک مکانیسم کاملا شفاف و رقابتی، امکان مبادله میان فروشنده و خریدار را از طریق کارگزاران فراهم کرده است. هیئت مدیره بورس کالا نقشی در کشف قیمت در بورس کالا ندارد.
قیمتگذاری به صورت انحصاری نیست
برخی میگویند فولاد مبارکه تولید کننده انحصاری برخی ورقهای فولادی است و خواهان مداخله شورای رقابت شدند.
وی این موضوع را که برخی به جهت اینکه مبارکه تولیدکننده انحصاری برخی ورق های فولادی است و از اینرو خواهان مداخله شورای رقابت شده اند نیز اظهار اشت: هیچ کدام از مسئولان سازمان حمایت از مصرف کننده، ستاد تنظیم بازار، وزارت صنعت، معدن و تجارت، با این رویکرد که شورای رقابت در این موضوع ورود کند، موافق نیستند. علت آن هم این است که اگر فولاد مبارکه تنها عرضه کننده باشد ( که نیست و ما رقبای فولادساز داخلی هم داریم) حتی اگر بپذیریم که ما در برخی اقلام عرضه کننده اصلی هستیم، عرضه ما به صورت عمده است اما قیمت گذاری ما که انحصاری نیست. ما که تعیین نمیکنیم فلان کالا باید با فلان قیمت فروخته شود. قیمت در یک فرایند رقابت در بورس کالا کشف میشود. با این حال فشار آوردند و شورای رقابت هم وارد شد و مصوبه را اعلام کردند که طبق آن یک فرمولی برای قیمت گذاری محصولات فولادی پیشنهاد شد.
فرمول شورای رقابت را اجرا کردیم
سبحانی درمورد فرمول شورای رقابت و اینکه فولاد مبارکه آنرا عملیاتی کرده افزود: طبق شرایط بازار در آن هنگام آن فرمول برای برخی خریداران خوب بود و فشار میآوردند که فولاد مبارکه باید به آن تن بدهد. ما هم آن را پذیرفتیم و عین آن مصوبه را اجرا کردیم. امروز که با توجه به قیمت دلار، شرایط عوض شده و آن فرمول بر علیهشان شده، خودشان به آن فرمول مصوب اعتراض میکنند.
وقتی یک مکانیسم و فرمول را میپذیرند و به ما ابلاغ میکنند که اجرا کنیم باید آنرا برای همه شرایط بپذیرند، نه این که هر جا نفع شان را تامین می کند به فرمول شورای رقابت استناد کنند و هر جا نفع شان را تامین نمیکند مخالف آن باشند.
البته من همان موقع نوشتن فرمول در شورای رقابت گفتم که در صورتی که قیمت ارز بالا برود به زیان تان میشود اما نپذیرفتند و گفتند شما چکار دارید ما همین فرمول را قبول داریم. عمده خریداران محصولات فولادی هم این قاعده بازی را پذیرفتهاند، فقط یک عده معدود هستند که مستمرا به دنبال بهانهگیری هستند.
- ضرورت و اهمیت بستههای حمایتی از صنعت فولاد در ناترازی انرژی / اگر نیروگاههای خودتامین صنایع نبود، حفظ رتبه دهم جهانی ممکن نمیشد
- هیچ کارخانه ای به دلیل عدم تأمین قطعه و تجهیز متوقف نشد/ بومیسازی در مسیر توسعه تکنولوژی صنعت فولاد
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- فولاد مبارکه برای پنجمین بار موفق به دریافت تندیس زرّین تعالی سازمانی کشور شد
- رویکرد فولاد مبارکه در تولید و فروش محصولات کیفی، ضامن حفظ و ارتقای جایگاه این شرکت در IMI-100
- فولاد مبارکه با احداث نیروگاههای سیکل ترکیبی و خورشیدی در مسیر صنعت سبز و خودتامینی انرژی است
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران