منصور یزدی زاده مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران در گفت و گو با چیلان ضمن بیان این مطلب که بهره وری نیروی انسانی به عنوان یکی از مولفه های اصلی در کاهش قیمت تمام شده فولاد نقش بسزا و مهمی دارد گفت: هرآنچه سرمایه گذاری در نیروی انسانی شود در طرف دیگر شاهد کاهش قیمت تمام شده و افزایش سود بنگاه و سهامداران خواهیم بود.
وی افزود: متاسفانه بحث بهره وری نیروی انسانی در کشور ما مغفول مانده و با وجود دارا بودن نیروهای کارآمد در کشور اما به جهت خلأ مدیریت دانش در زمینه آموزش نیروی انسانی، عدم برنامه ریزی منسجم و عدم فعالیت در زمینه ای که فراخور علایق آن ها باشد، بعد از مدتی نیروها بهره وری خود را از دست می دهند.
یزدی زاده تصریح کرد: بحث دیگر در حوزه منابع انسانی، موضوع سرانه تولید کارکنان (نسبت تولید به پرسنل) در کارخانجات فولادی است. این نسبت در صنعت فولاد ایران خیلی پایین است و متاسفانه به دلیل تصمیماتی که طی چند سال گذشته در زمینه جذب نیروی انسانی در واحدهای فولادی اتخاذ شد سرانه تولید کارکنان نسبت به کشورهای صاحب نامی که در فولاد جهان وجود دارند بسیار پایین آمد و از نرم های جهانی فاصله زیادی گرفتیم.
مدیرعامل شرکت ملی فولاد ایران خاطرنشان کرد: قاعدتا برنامه ریزی ها باید به گونه ای باشد که نسبت تولید به پرسنل در کارخانجات فولادی افزایش یابد و این کار را می توان از طریق نظام جبران خدمات و ایجاد انگیزه در پرسنل جبران کرد.
وی ادامه داد: در ایران بهره وری و سرانه تولید فولاد در هر شرکت متفاوت است و رتبه نخست را شاید بتوان گفت فولاد خراسان و سپس مجتمع فولاد مبارکه و فولاد خوزستان دارند و سرانه تولید آن ها به ویژه در فولاد خراسان در حد استانداردهای جهانی است.
یزدی زاده با تاکید بر این نکته که اگر بخواهیم قیاس صحیح تری انجام دهیم باید بگوییم شرکت های خصوصی عملکرد بهتری در زمینه بهره وری و سرانه تولید در ایران دارند تصریح کرد: اما به سبب مقیاس های تولید کمتر، به استانداردهای جهانی دست پیدا نکرده اند اما در آینده می توان انتظار داشت که با توجه به اینکه سهم بخش خصوصی در تولید فولاد افزایش می یابد در نتیجه می توان به ارتقاء سطح این کارخانجات در سطوح بین المللی هم در امر سرانه تولید و هم در قیمت تمام شده امیدوار بود.
وی در خاتمه افزود: اما شرکت های بزرگی نظیر ذوب آهن اصفهان یا فولاد مبارکه به دلیل نوع مالکیت و سهامداریشان اختیار عملی در جذب نیروی انسانی نداشتند اما با تلاش هایی که در دستور کار دارند امیدواریم در آینده وضعیت بهبود یابد.
- ضرورت و اهمیت بستههای حمایتی از صنعت فولاد در ناترازی انرژی / اگر نیروگاههای خودتامین صنایع نبود، حفظ رتبه دهم جهانی ممکن نمیشد
- تعمیرات بخش های مختلف فولاد خوزستان با موفقیت انجام شد
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- جزئیات «تولید از دست رفته» و «عدم النفع» فولاد خراسان از چالش انرژی/هدر رفت بیش از ۲۱۰۰ تن محصول در خلاء کمبود انرژی
- اولویت شرکت فولاد خوزستان، تامین مواد اولیه از داخل کشور است
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- وزیر صمت:بهرهبرداری از کارخانه زمزم سه فولاد خوزستان، گام اول فولاد سبز است
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران