به گزارش چیلان ، احسان دشتیانه، معاون بازاریابی و فروش شرکت ذوب آهن اصفهان در مورد اهمیت اقتصادی تولید داخلی ریل گفت: طبق آنچه مسئولین وزارت راه و شهرسازی اعلام کردهاند، کشور باید از ۲۵ هزار کیلومتر شبکه ریل برخوردار باشد. در حال حاضر قیمت هر تن ریل قابلقبول در بازارهای جهانی به ازای هر تن ۸۵۰ یورو است، این یعنی نیاز کشور به ریل حدود دو تا دو و نیم میلیارد دلار خواهد بود.
وی ادامه داد: خط تولید ریل در مجموعه ذوبآهن علاوه بر ریل از توان تولید تیرآهن بالپهن یا اصطلاحاً H نیز برخوردار است و اولین محمولههای H تولیدشده توسط این خط تولید هم اخیراً به فروش رسیده و روانه بازار شد. در حال حاضر تولید اولیه H30 انجام شده و درحال آمادگیهای لازم برای تولید انبوه هستیم.
دشتیانه پیرامون اقتصاد این خط تولید افزود: برآورد ما از تقاضای تیرآهن بالپهن، حدود صد هزار تن سالانه است. اگر حدود ۱۵۰ هزار تن هم ریل تولید کنیم، سرمایهگذاری انجامشده توجیه اقتصادی مناسبی پیدا خواهد کرد. در کل لازم است تولید ریل و بالپهن مجموعه به ۲۵۰ هزار تن در سال برسد.
معاون فروش ذوب آهن در پاسخ به سوالات برخی کارشناسان که نیاز اصلی کشور به ریل را، نوع UIC60 معرفی میکنند گفت: ماجرای قرارداد جاری این بود که راهآهن تقاضای واردات ۴۰ هزار تن ریل U33 داده بود که وقتی ما متوجه شدیم اعلام کردیم حاضریم این محموله را تأمین کنیم و راهآهن هم استقبال کرد، اما اکنون هم حاضریم در صورت درخواست راهآهن، مقداری از قرارداد را به UIC60 تبدیل کنیم.
دشتیانه پیرامون شیوه تأمین مالی قرارداد جاری با راهآهن افزود: حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد مواد معدنی موردنیاز ما در حال حاضر با استفاده از شبکه ریل جابجا میشود. در قرارداد جاری مقرر شد هزینه ۴۰ هزار تن ریل با حسابهای فیمابین تسویه شود.
معاون بازاریابی و فروش ذوبآهن در مورد توان داخلی تولید شمش ریل افزود: توان فنی کشور در تولید شمش ریل در وضعیت خوبی قراردارد. شرکت فولاد اسفراین و شرکت فولاد آلیاژی یزد هر دو قادر به تولید شمش ریل هستند و ما هم تقریباً در مرحله نهایی تکمیل فرایند تولید شمش ریل در حجمی وسیعتر هستیم، ازاینرو ضرورت فنی درزمینهٔ واردات شمش وجود ندارد. آنچه باعث شده بحث شمش هندی مطرح شود مسائل اقتصادی وزارت راه و شهرسازی بوده است.
- صنعت فولاد را دریابید/ میتوانیم هفتمین فولادساز برتر جهان شویم
- پیشرفت ۳۵ درصدی عملیات خاکبرداری پروژه احداث واحد مگامدول احیاء مستقیم شماره ۲ صبا فولاد خلیج فارس
- مدیرعامل صبا فولاد خلیج فارس در ترکیب شورای عالی بورس
- دشتیانه مدیرعامل صبا فولاد خلیج فارس شد
- نتیجه جلسه دوم نهاوندیان برای اصلاح شیوه نامه تنظیم بازار فولاد/ مهلت یک هفته ای به وزارت صمت برای تدوین دستورالعمل اجرایی/ برنامه های صادراتی فولادسازان لحاظ می شود
- عضو هیئت مدیره ذوب آهن اصفهان لغو شیوه نامه تنظیم بازار فولاد را خواستار شد
- ابطال معاملات فولاد، جز تولید رانت نتیجهای ندارد/ ایران قبل از مداخله در بازار، ارزانترین فولاد دنیا را داشت/ فرمول قیمت پایه شمش فولادی مبنای علمی ندارد + ویدئو
- رفت و آمدهای مدیریتی در فولاد ایران + موشن گرافیک
- راهکار تنظیم بازار فولاد، احیای اختیارات قبلی بورس کالا است/ ۵ عامل اصلی التهاب بازار فولاد
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران