دکتر بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره تحریم های جدید آمریکا علیه چند بانک و شرکت ایرانی به خبرنگار « چیلان » گفت: فولاد مبارکه مشمول تحریم های ثانویه آمریکا شده است یعنی به دلیل وجود یکی از سهامداران فولاد مبارکه که در لیست تحریم های آمریکا قرار دارد، این شرکت با تحریم های آمریکا مواجه شده است.
وی تصریح کرد: منطقی است که سهامدار مذکور از فولاد مبارکه خارج شود و در این راستا اقدامات خاصی انجام شده و حتی مجوزها از سطوح بالای کشوری اخذ شده اما به جهت طولانی شدن فرایند مربوطه هنوز این اقدام صورت نگرفته و بهتر آن بود این روند تسریع می شد تا مشمول تحریم های آمریکا نمی شدیم.
مدیرعامل سابق فولاد مبارکه اصفهان اظهار داشت: تحریم های اعلام شده صرفا سبب محدودیت فولاد مبارکه برای دسترسی به شبکه پولی و مالی آمریکا می شود هرچند که تا پیش از این تحریم ها هم فولاد مبارکه هیچ گونه دسترسی به شبکه پولی و مالی آمریکا نداشته و چون معاملات آن هیچ یک دلاری نبوده بلکه یورویی انجام می شد در نتیجه نیازی به این سیستم دیده نمی شود. لذا تحریم های جدید آمریکا، محدودیت جدیدی را برای فولاد مبارکه ایجاد نمی کند. البته این تحریم ها می تواند در ارتباط با تامین کنندگان مواد اولیه، قطعات یدکی و تجهیزات مشکل ساز شود بنابراین توصیه می شود انتقال سهم سهامدار مربوطه که تمام کارهای آن نیز انجام شده، سریع تر صورت گیرد.
دکتر خاطرنشان کرد: چون سهام فولاد مبارکه از دید فعالان بازار بسیار ارزشمند است و داوطلبان زیادی از بخش خصوصی و اشخاص حقوقی برای دریافت آن اعلام آمادگی می کنند لذا بهتر است این انتقال صورت گیرد تا بتوان در جوامع بین المللی مدعی بود که مشکل سهامداری آن حل شده است.
دکتر سبحانی درخصوص نقش دولت ها در مقابله با تحریم ها هم گفت: دولت باشد تسهیل کننده باشد و اگرچه نقشی در سهامداری شرکت ها ندارد اما می تواند تسهیل کننده فرایندها باشد. البته رئیس جمهور و معاون اول وی هم تلاش های زیادی برای رفع مشکل سهامدارای شرکت ها داشته و مکاتبات زیادی را صورت داده اند اما این اتفاق هنوز رخ نداده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: متاسفانه در برهه فعلی آمریکا دست روی نقاط حساس اقتصاد ایران گذاشته و در حال شناسایی آنهاست و در همین راستا هم به سراغ فعالیت هایی که درآمدزا بوده و اشتغازایی مناسبی برای کشور دارند رفته است تا به هر بهانه ای که می تواند محدودیت هایی را برای آنها اعمال کند.
- هیچ کارخانه ای به دلیل عدم تأمین قطعه و تجهیز متوقف نشد/ بومیسازی در مسیر توسعه تکنولوژی صنعت فولاد
- اشتغالزایی فراتر از انتظار در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس
- تحقق اشتغالزایی با تمرکز بر ظرفیتهای موجود
- بیش از ۱۴هزار نفر اشتغالزایی مستقیم توسط منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس
- نظرخواهی چیلان از مدیران فولادی در خصوص وضع عوارض صادراتی
- فولادسازان بزرگ بهدلیل محدودیت برق تعطیل هستند / افزایش ۲برابری نرخ گاز تورمزاست/ ۱۵ میلیون تن ظرفیت بلااستفاده در حوزه فولاد داریم
- تاب آوری صنعت فولاد به مخاطره افتاده است
- هشدار انجمن فولاد نسبت به تضعیف صادرات فولاد ایران/ مصوبه عوارض صادراتی توجیه کارشناسی ندارد
- بازارهای جدید در انتظار فولادسازان ایرانی
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران