مهندس حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان در گفت و گو باخبرنگار چیلان و در بازدید از عملیات اورهال واحد شهید خرازی با بیان اینکه ماموریت فولاد مبارکه استفاده از کالای باکیفیت و با حداکثر توان ایرانی است گفت: کاتالیست یکی از کالاهای استراتژیک در تولید فولاد است که در سال های گذشته استفاده از کالای ایرانی در هیئت مدیره فولاد مبارکه به تصویب رسید و بهره گیری از این کالای بومی ایرانی در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: بسیار خوشحالیم که کاتالیست های ایرانی مورد تایید کارشناسان کارخانه در خط تولید مصرف می شود.
هدف از بومی سازی کاتالیست به حداقل رساندن وابستگی مجموعه های فولادی به واردات است
دکتر بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران که برای نخستین بار استفاده از کاتالیست های ایرانی را در صنعت فولاد مطرح کرد درخصوص بارگذاری از پنجمین ریفرمر و اولین مگامدول فولاد مبارکه در واحد خرازی با کاتالیست های شرکت نفت و گاز سرو به چیلان با بیان اینکه فولاد مبارکه در زمینه های کاری خود همواره بومی سازی تجهیزات، قطعات یدکی و مواد اولیه را داشته و این یکی از سیاست های فولاد مبارکه بوده و تعریف شده است گفت: هدف از این اقدام و این استراتژی این بود که وابستگی این مجموعه بزرگ فولادی را به حداقل برسانیم.
وی افزود: یکی از مواد اولیه هایی که به جهت تامین، حساس بوده و به واسطه محدودیت تولیدکنندگان در دنیا، انحصاری محسوب می شد کاتالیست بود از اینرو فولاد مبارکه چون استفاده از تولیدات داخلی را در اولویت قرار داده لذا در مورد کاتالیست و سایر قطعات یدکی و تجهیزات، تولیدکنندگان را حمایت کرده تا به کیفیت مطلوب برسند. به همین منظور برای نخستین بار در سال ۱۳۹۲ استفاده از کاتالیست های شرکت نفت و گاز سرو را در دستور کار قرار دادیم و پس از اعتمادی که از سوی این شرکت صورت گرفت امروز شاهد بارگذاری پنجمین ریفرمر هستیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران ادامه داد: البته استفاده از کاتالیست ساخت داخل در ابتدا با مقدار کم در یکی از لوله های ریفرمر آغاز و بعد از مدتی عملکرد ارزیابی شد که به جهت مطلوب بودن عملکرد و رفع ایرادات جزئی و بهینه کردن عملکرد، دامنه کار را گسترش داده و در نهایت یک ریفرمر به طور کامل با این محصولات تغذیه شد و بعد از گذشت مدتی از تست، وقتی محرز شد که این محصول قابلیت رقابت با نمونه خارجی را دارد همه واحدها از کاتالیست داخلی در حال استفاده هستند که به سایر واحدها نیز پیشنهاد شد تا از این محصولات استفاده کنند.
سبحانی با بیان اینکه با بومی سازی کاتالیست، بند دیگری از وابستگی قطع شد و خودکفا شدیم گفت: تا پیش از این شاهد بودیم که تامین کنندگان خارجی به واسطه انحصار قیمت های بالایی را برای محصول خود پیشنهاد می دادند و به نوعی دامپینگ ایجاد کرده و باج خواهی می کرد. آنچه مسلم است این است که کالایی که در ایران امکان تولید پیدا می کند طرف های خارجی قیمت های خود را کاهش خواهند داد.
وی تصریح کرد: وظیفه هر ایرانی است که از تولید داخلی حمایت نماید تا تولید توسعه یابد.
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- ایجاد نهاد رگولاتور برق برای حل مشکل صنایع
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) منتشر شد/ کتاب سال فولاد شامل چه مطالبی است؟ + جلد و ویدئو
- بخشنامه کاهش عوارض صادرات محصولات زنجیره فولاد اجرایی نشد / وزارت صمت به محاق رفته
- «نوچاد» گامی مهم در بومی سازی و صرفه جویی ارزی
- گزارش چیلان از نشست خبری هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
- مشاهده کنید: تولید نسل جدید کاتالیست های بهبود یافته صنعت فولاد برای اولین بار در کشور
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران