به گزارش چیلان ، سید رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در جلسه با وزیر جدید صمت گفت: روش غلط تعیین ارزش پایه صادراتی باعث شده واحدهای فولادی صادرکننده مجبور باشند بیش از قیمت واقعی صادرات محصولاتشان تعهد بازگشت ارز صادراتی بدهند. یعنی تعهد نسبت به بازگشت ارزی که وجود خارجی ندارد!
وی افزود: در یک ماه گذشته واحدهای فولادی صادرکننده از بابت صحیح نبودن ارزش پایه صادراتی در گمرک، حدود ۱۵ میلیون دلار مازاد بر قیمت واقعی صادرات، پیمان ارزی سپرده اند که ممکن است ابعاد حقوقی پیدا کند. لذا کارگروه بررسی ارزش پایه صادراتی باید سریعا نسبت به اصلاح این نرخ ها اقدام کند.
خلیفه سلطانی ادامه داد: مشکل کارت های بازرگانی یکبار مصرف در صادرات فولاد، با بخشنامه الزام ارائه گواهی مبدا در خردادماه تا حدود زیادی برطرف شد اما به واسطه بخشنامه های پی در پی بعدی و برداشت های متناقض در گمرکات، یک هفته بیشتر دوام نیاورد!
وی تصریح کرد: صادرکنندگان فولاد به ناحق و به واسطه آمار اشتباه متهم به بازنگرداندن ارز صادراتی خود شده اند در حالی که قضاوت ها بر اساس اطلاعات نادرست و شاید جهت دار انجام می شود! واحدهای تولیدی صادرکننده فولاد برای حضور بلندمدت در این عرصه، قطعا ارز صادراتی خود را با روش های مختلف به چرخه اقتصادی کشور بازمی گردانند.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران بیان کرد: تولید هر تن فولاد ۱۰۰ تا ۱۲۰ دلار هزینه ارزی دارد که صرف واردات مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز همچون کک و زغال سنگ، فروآلیاژها، نسوزها، الکترود گرافیتی و اقلام این چنینی می شود.
وی تاکید کرد: در مقررات پیمان سپاری ارزی توجهی به بازپرداخت اقساط وام های ارزی فولادسازان و همچنین تفاوت منشا ارز در کشور مقصد صادرات محصول و کشور مبدا واردات مواد اولیه و تجهیزات نشده است. به عبارت دیگر ارز صادراتی مثلا یورو در اروپا است و صادرکننده علی رغم نیاز به یورو برای واردات کالایی مثل الکترود، مجبور است آن را به سامانه نیما بازگرداند اما ارز تخصیصی به واردات یوآن چین است که به درد واحد تولیدی برای واردات کالای مورد نیازش نمی خورد!
خلیفه سلطانی در خاتمه گفت: در شرایط خاص امروز کشور که نیازمند حفظ بازارهای صادراتی و ارزآوری هستیم، باید مقررات به گونه ای باشد که واحد تولیدی صادرکننده بتواند با کمترین محدودیت ممکن، از ارز صادراتی خود برای واردات مواد اولیه مورد نیاز استفاده کند و در این زمینه باید بروکراسی های اداری همچون الزام به اخذ مجوز های متعدد در حداقل قرار گیرد تا تولید و صادرات آسیب کمتری ببیند.
گفتنی است، روز دوشنبه (۷ آبان) وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست هماندیشی با صاحبان صنایع، تشکل های تولیدی و صادراتی، حضور یافت و در خصوص تسهیل روند تولید و صادرات بحث و تبادل نظر کرد.
در این زمینه بیشتر بخوانید: |
- انجام موفقیت آمیز عملیات آتشکاری معدن کوه غدیر
- اولویتهای دولت چهاردهم برای صنعت فولاد/ از توسعه صادرات تا کاهش مداخلات دولت در بازار فولاد
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- ۱۰ انجمن بزرگ تولیدی کشور در نامه به رهبر معظم انقلاب: بازگشت ارز صادراتی به نرخ نیما تنبیه صادرکنندگان است/ گواهی سپرده ۳۰ درصدی توان اخذ تسهیلات توسط تولیدکنندگان را کاهش داده است
- حضور شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
- هدایت ظرفیت های MMTE به سوی تامین نیازهای جاری صنعت فولاد
- افتتاح نخستین کارخانه تصفیه پساب صنعتی طرح های فولادی استانی
- تغییر الگو مصرف و حفظ محیط زیست در حوزه معدن و فولاد/ در پایا فولاد کویر یزد تیمسازی و برنامهریزی کردیم
- افزایش صادرات محصولات تخت به جای طویل / دولت باید قدردان فولادیها باشد
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران